Certificatul Cambridge echivaleaza engleza cu 10 la admitere

02.03.2022

Certificatul Cambridge echivaleaza engleza cu 10 la admitere

Examenele Cabridge si recunoasterea mondiala a certificatelor


Recunoscute in peste 12.000 de universitati, colegii, organizatii si institutii guvernamentale din intreaga lume, certificatele Cambridge sunt folosite si in sistemul educational din Romania la examenele de admitere.

Clasa a-V-a

Pentru admitere in clasa a-V-a cu predare in limba engleza intensiv, scolarii care detin un certificat Young Learners cu minim 11 scuturi* fie la examenul A1 Movers fie la examenul A2 Flyers, nu vor mai fi nevoiti sa sustina proba de engleza la admitere.
Pentru echivalare, candidatii trebuie sa obtina 4 scuturi la doua competente, respectiv 3 scuturi la o competenta lingvistica a examenului Cambridge. Certificatele A1 Movers sau A2 Flyers, cu minim 11 scuturi (din maxim 15), vor echivala cu nota 10, proba de engleza a examenului de admitere in clasa a-V-a.

In functie de performantele lor, candidatii la examenele Young Learners primesc intre 1 si 5 scuturi* la fiecare dintre cele 3 competente lingvistice (Speaking, Writing si Listening).

*Scutul este emblema Cambridge English


Vezi in continuare un model de certificat Cambridge din categoria examenelor pentru cei mici: Young Learners.

Certificat-Cambridge-YLE

Clasa a-IX-a

Certificatele Cambridge English obtinute prin promovarea examenelor: A2 Key / A2 Key for Schools si B1 Preliminary / B1 Preliminary for Schools sunt recunoscute la admiterea in clasa a IX-a cu program bilingv de predare intr-o limba moderna si corespund notei 10.

Bacalaureat

Toate certificatele Cambridge English incepand de la B1 Preliminary / B1 Preliminary for Schools si pana la C2 Proficiency echivaleaza proba de competenta lingvistica de la Bacalaureat.

Exista mai multe tipuri de examene recunoscute de Ministerul Educatiei din ROMANIA ca echivalente cu aceasta proba pentru finalizarea liceului:
Vezi in continuare un model de certificat Cambridge din categoria examenelor avansate C1 Advanced – promovat cu Grad A.

Certificat-Cambrdige-C1
Vezi in continuare un model de certificat Cambridge din categoria examenelor avansate C1 Advanced – promovat cu Grad B.

Certificat-Cambridge-C1-gradeB

Cambridge English Scale – arata harta punctajelor aferente examenelor Cambridge.

Lectureaza ghidul explicativ al scorurilor aferente nivelurilor lingvistice Cambridge: AICI.

Cambridge-English-Scale

De mentionat faptul ca diplomele Cambridge sunt valabile pe viata (nu au inscrisa o perioada de expirare sau valabilitate).

Mai multe informatii despre recunoasterea si echivalarea examenelor de limba engleza CAMBRIDGE, citeste AICI.

Pentru acces la orice examen Cambridge, EECentre a dezvoltat in propriul website o sectiune dedicata inscrierilor online, care faciliteaza candidatilor inregistrarea electronica in cateva minute: Vezi Aici.

In acest mod, nu mai este necesara deplasarea la sediul centrului de examinare pentru inscrierea la un examen de engleza.

Comunicarea despre examenele Cambridge se face exclusiv online (pe email), intre centrul de examinare EECentre si candidati.

EECentre organizeaza examene Cambridge pentru: invatamantul gimnazial, liceal, superior, dar si pentru angajati, angajatori si companii. Pentru clarificari sau intrebari suplimentare, candidatii, parintii ori profesorii de limba engleza pot contacta EECentre fie telefonic la numarul 031.108.68.59, fie in scris pe email la adresa: contact@eecentre.ro.

==============================

Cu o prezenta remarcabila in zona educatiei, EECentre duce examenele de limba engleza la candidatii Cambridge din peste 100 orase din Romania, prin intermediul parteneriatelor realizate cu institutii de invatamant publice si private: universitati, colegii nationale, licee, scoli gimnaziale, centre lingvistice particulare si unitati de formare profesionala.

Examenele de limba engleza Cambridge sunt acreditate la nivel global si livrate de profesionistii EECentre, conform procedurilor internationale, in conditii si la standarde de calitate identice cu cele din orice alt centru de examinare din Europa, America, Asia.

==============================

  • Contact EECentre: 031.108.68.59; contact@eecentre.ro.
  • Inscrieri online: pentru inscrierea candidatilor la examenele Cambridge, va rugam accesati sectiunea: ONLINE REGISTRATION.
  • Despre examene: pentru informatii suplimentare dedicate examenelor Cambridge, va rugam vizitati Sectiunea Examene Cambridge: AICI.


Stiri · Noutati · Informatii


EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult