Examen autorizat CAMBRIDGE pentru certificarea cunostintelor de limba engleza:
            C1 Advanced

C1 Advanced demonstreaza atingerea unui nivel superior de limba engleza si este examinarea ideala pentru persoanele care se pregatesc pentru studii universitare sau cariera profesionala. Este calificarea aprofundata a competentelor lingvistice acceptate, atat de universitati, cat si de angajatori.
C1 Advanced, cunoscuta anterior ca examinare Cambridge English: Advanced (Cambridge CAE), este etapa intermediara de invatare a limbii engleze, aflandu-se situata in scala English Qualifications peste nivelul B2 First si sub nivelul C2 Proficiency. Mai mult de 8.000 institutii educationale, companii si departamente guvernamentale de peste tot din lume, accepta C1 Advanced ca dovada a cunoasterii limbii engleze la nivel inalt. Pregatirea pentru C1 Advanced te ajuta sa-ti dezvolti competente aprofundate de limba engleza, necesare pentru a studia, profesa si trai in tari vorbitoare de limba engleza.

Key Facts


 • Punctaj: 180-199
 • Format: computer-based sau paper-based
 • Nr. probe: 4
 • Durata: maxim 4 ore
 • C1
  Information for Candidates & Parents
  Frequently Asked Questions (FAQs)

La ce ajuta acest certificat Cambridge?


Certificatul Cambridge C1 Advanced demonstreaza:

 • Capacitatea de a urmari un curs academic la nivel universitar;
 • Capacitatea de a comunica eficient la nivel managerial si profesional;
 • Capacitatea de a participa cu incredere la sedinte de lucru sau tutoriale si seminarii academice.
 • Capacitatea de exprimare cu un grad inalt de fluenta.

De ce alegi aceasta certificare?


 • Date de examen disponibile in fiecare luna la 2.800 de centre de examinare peste tot in lume.
 • Acceptat de peste 8.000 de institutii educationale, companii si departamente guvernamentale.
 • Beneficiezi de suport in pregatirea si administrarea examenului.
 • Deschide oportunitati profesionale, studii internationale, calatorii.

Probe examen


Examenul Cambridge C1 Advanced este o testare completa a tuturor ariilor de abilitate lingvistica si consta in sustinerea a patru probe, special dezvoltate testarii competentelor de limba engleza. Proba de Speaking are loc fata-in-fata, cu doi candidati si doi examinatori. Aceasta ecuatie creaza un scenariu mai realist si mai sigur de masurare a capacitatii de folosire a limbii engleze pentru a comunica. Poti vedea exact ce contine fiecare examen in cele ce urmeaza:

I. Reading & Use of English

Modulul Reading & Use of English are 8 parti si un mix de tipuri diferite texte si intrebari.

Vezi mai mult »»
Partea 1 (Multiple-choice cloze) - 8 intrebari - Un text cu spatii libere (gaps) numerotate, fiecare dintre ele reprezentand un cuvant sau o fraza. Dupa text sunt patru posibile raspunsuri pentru fiecare dintre spatiile libere, dintre care va trebui sa alegi raspunsul corect (A, B, C sau D).
Ce trebuie sa exersezi
- Vocabular - idiomuri, colocatii, nuante de semnificatie, verbe frazale, fraze fixe etc.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 2 (Open cloze)
- 8 intrebari - Un text in care exista spatii goale, fiecare reprezentand un cuvant lipsa. Trebuie sa gasesti raspunsul corect pentru fiecare spatiu gol.
Ce trebuie sa exersezi
- Gramatica si vocabular.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 3 (Word formation)
- 8 intrebari - Un text cu 8 cuvinte lipsa (gaps). La sfarsitul fiecarei linii este un cuvant sugerat pe care trebuie sa il modifici pentru a construi cuvantul corect si a completa propozitia corect.
Ce trebuie sa exersezi
- Vocabular.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 4 (Key word transformations)
- 6 intrebari - O propozitie urmata de un cuvant cheie si o a doua propozitie care are un spatiu gol (gap). Trebuie sa folosesti cuvantul cheie pentru a completa a doua propozitie astfel incat sa aiba acelasi inteles cu prima propozitie.
Ce trebuie sa exersezi
- Gramatica si vocabular.
Punctaj.
Pana la 2 puncte pentru fiecare raspuns corect.

Partea 5 (Multiple choice)
- 6 intrebari - Un text cu intrebari cu raspunsuri multiple. Fiecare intrebare are patru optiuni (A, B, C sau D) si trebuie sa decizi care este raspunsul corect.
Ce trebuie sa exersezi
- Intelegerea detaliilor unui text, inclusiv opiniilor si atitudinilor, a tonului, a scopului, a ideii principale.
Punctaj.
2 puncte pentru fiecare raspuns corect.

Partea 6 (Cross-text multiple matching)
- 4 intrebari - Patru texte scurte cu intrebari multiple. Trebuie sa citesti toate textele pentru a corespunde unei solicitari de elemente din texte.
Ce trebuie sa exersezi
- Intelegerea si compararea opiniilor si atitudinilor in texte.
Punctaj.
2 puncte pentru fiecare raspuns corect.

Partea 7 (Gapped text)
- 6 intrebari - O pagina de text cu cateva spatii libere numerotate care reprezinta paragrafe lipsa. Dupa text sunt cateva paragrafe care nu sunt in ordinea corecta. Trebuie sa citesti textul si paragrafele si sa decizi ce paragraf se potriveste cel mai bine in fiecare spatiu gol.
Ce trebuie sa exersezi
- Cum sa intelegi structura si desfasurarea unui text.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 8
- 10 intrebari – O serie de intrebari cu raspuns multiplu, urmate de un text sau mai multe texte scurte. Trebuie sa potrivesti o indicatie cu un element din text.
Ce trebuie sa exersezi
– Gasirea unei informatiei specifice, a unui detaliu, opinii sau atitudini.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

II. Writing

In cele doua Parti ale Modului de Writing trebuie sa demonstrezi ca poti scrie diferite tipuri de texte in limba engleza.

Vezi mai mult »»
Partea 1 (Compulsory question) - 1 intrebare obligatorie - Citesti un text si apoi trebuie sa scrii un eseu pe baza unor puncte atinse de text. Va trebui sa explici care din cele doua puncte este mai important si sa iti argumentezi alegerea.
Ce trebuie sa exersezi
- Exprimarea unei opinii si argumentarea acesteia in 140–190 de cuvinte.

Partea 2 (Situationally based writing task)
- Ai de ales intre trei tipuri de texte. In functie de subiectul ales trebuie sa scrii un text (scrisoare/email, propunere, raport sau recenzie). Pentru a te ghida vei primi informatii despre context, cititorul tintit si obiectivul comunicarii scrise.
Ce trebuie sa exersezi
- Scrierea diferitelor tipuri de texte - 220–260 de cuvinte

III. Listening

Modulul de Listening are 4 parti. In fiecare parte trebuie sa asculti o inregistrare si sa raspunzi la intrebari. Vei asculta fiecare inregistrare de doua ori.

Vezi mai mult »»

Partea 1 (Multiple choice) - 6 intrebari - 3 extrase scurte din conversatii. Pentru fiecare inregistrare exista 2 intrebari cu raspuns multiplu si trebuie sa alegi A, B sau C.
Ce trebuie sa exersezi
- Ascultarea informatiilor despre sentimente, atitudine, opinie, scop, functie, acord, esenta si detaliu.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 2 (Sentence completion)
- 8 intrebari - Un monolog de aproximativ 3 minute. Trebuie sa completezi propozitiile de pe foaia de examen cu informatii auzite in inregistrare.
Ce trebuie sa exersezi
- Ascultarea informatiilor specifice si a opiniilor exprimate.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 3 (Multiple choice)
- 6 intrebari - O conversatie intre doi sau mai multi vorbitori de aproximativ 4 minute. Trebuie sa raspunzi unor intrebari cu raspuns multiplu alegand A,B,C sau D.
Ce trebuie sa exersezi
- Ascultarea informatiilor despre atitudine, opinie, acord, esenta, sentimente, scopul vorbitorului, functie si detalii.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 4 (Multiple matching)
- 10 intrebari - O serie de 5 monologuri de aproximativ 30 de secunde fiecare. Pe foaia de examen exista doua probleme si pentru fiecare trebuie sa potrivesti cei 5 vorbitori cu unul din cele 8 raspunsuri posibile.
Ce trebuie sa exersezi
- Ascultarea opiniilor, atitudinilor, esentei, ideilor principale, scopului si sentimentelor vorbitorilor, interpretarea contextului.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

IV. Speaking

Modulul de Speaking are patru parti. Vei da proba impreuna cu un alt candidat. Sunt doi examinatori. Unul dintre examinatori conduce proba (pune intrebari, ofera candidatilor o brosura cu subiecte de convesatie etc.) si celalalt examinator asculta ce spun candidatii.

Vezi mai mult »»

Partea 1 (Interview) - Conversatie cu examinatorul. Examinatorul iti pune intrebari si trebuie sa raspunzi cu informatii despre interesele tale, studii, cariera etc.
Ce trebuie sa exersezi
- Oferirea de informatii personale si exprimarea opiniilor despre subiecte diferite.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
2 minute.

Partea 2 (Long turn)
- Examinatorul iti ofera trei fotografii si te invita sa vorbesti despre doua dintre ele. Trebuie sa vorbesti 1 minut fara intrerupere despre doua dintre ele. Intrebarile despre fotografii sunt scrise la inceputul paginii pentru a iti reaminti despre ce trebuie sa vorbesti. Cand ai terminat de vorbit, partenerul de examen trebuie sa comenteze discursul tau. Si tu vei face acelasi lucru dupa ce vorbeste partenerul de examen despre fotografiile lui/ei.
Ce trebuie sa exersezi
- Vorbirea pe cont propriu despre un subiect: comparatii, descrieri, exprimarea opiniilor, speculatii.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
1 minut per candidat + raspuns de 30 de secunde.

Partea 3 (Collaborative task)
- Conversatie cu partenerul de examen. Examinatorul va oferi instructiunile verbal si cateva materiale scrise pe care le veti folosi in discutie. Trebuie sa vorbesti cu partenerul de examen despre materialele scrise oferite pentru 2 minute (3 minute daca sunteti 3 candidati). Dupa timpul de discutie, examinatorul iti va pune o alta intrebare care necesita luarea unei decizii. Ai un minut pentru a vorbi cu partenerul de examen si a ajunge impreuna la decizie. (2 minute pentru grupuri de 3 candidati).
Ce trebuie sa exersezi
- Schimbul de idei, exprimarea si argumentarea opiniilor, acordul sau dezacordul, sugestii, speculatii, evaluari, luarea unei decizii prin negociere etc.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
O discutie de 2 minute urmata de o problema de luare a unei decizii de 1 minut.

Partea 4 (Discussion)
- Discutii detaliate intre candidati despre acelasi subiect ca in Partea 3, ghidate de examinator.
Ce trebuie sa exersezi
- Exprimarea si argumentarea opiniilor, exprimarea acordului sau dezacordului.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
5 minute.

Proba examen: Reading & Use of English

  Continut

7 parti
52 de intrebari

  Punctaj

40%

  Ce evalueaza

Dovedeste ca poti aborda cu incredere diferite tipuri de text, cum ar fi: fictiune, articole din ziare si reviste. Testeaza modul in care iti poti utiliza engleza prin diferite tipuri de exercitii si cat de bine poti aplica gramatica si vocabularul.

Proba examen: Writing

  Continut

2 parti

  Punctaj

20%

  Ce evalueaza

Creezi doua tipuri diferite de scriere, cum ar fi: eseu, scrisoare/email, raport sau recenzie.

Proba examen: Listening

  Continut

4 parti
30 de intrebari

  Punctaj

20%

  Ce evalueaza

Iti testeaza capacitatea de a urmari si intelege o serie de materiale audio, cum ar fi: interviuri, emisiuni radio, prezentari, discutii si conversatii de zi cu zi.

Proba examen: Speaking

  Continut

4 parti

  Punctaj

20%

  Ce evalueaza

Iti testeaza capacitatea de a comunica eficient in situatii fata-in-fata. Testarea la proba de Speaking este sustinuta cu un alt candidat.

Continua procesul de inscriere la examen


Inregistrare Candidat / Calendar / Taxe

In pasul urmator vei trece la demararea procesului de inscriere la examenul de limba engleza certificat de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, mai exact vei completa datele personale de identificare ale candidatului. Te rugam citeste si completeaza cu atentie campurile formularului: Inscriere examene.

EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult