Examen autorizat CAMBRIDGE pentru certificarea cunostintelor de limba engleza:
            B2 First for Schools

Dovedeste abilitatea de a comunica cu incredere intr-un mediu vorbitor de limba engleza.
B2 First for Schools este modul ideal al tinerilor de a se pregati pentru examene de nivel mai ridicat. Examenul B2 First for Schools, cunoscut anterior sub denumirea de Cambridge English: First for Schools (FCE for Schools), le ofera elevilor increderea necesara utilizarii limbii engleze in interactiunile lor de zi cu zi. Calificarile B2 First for Schools demonstreaza ca un elev dispune de competentele lingvistice necesare pentru a comunica usor intr-un context in care se vorbeste limba engleza. Aceasta etapa reprezinta si o cale foarte buna de pregatire pentru nivelul superior, C1 Advanced.
B2 First for Schools se incadreaza la acelasi nivel CEFR precum B2 First, avand insa continut orientat catre elevi, nu catre adulti.
Acest certificat poate fi folosit la echivalarea probei de competenta lingvistica a bacalaureatului.
Evalueaza-ti engleza cu testul online, rapid si gratuit de la Cambridge.
Rezultatul iti sugereaza examenul Cambridge la care sa participi.

Key Facts


 • Punctaj: 160-179
 • Format: computer-based sau paper-based
 • Nr. probe: 4
 • Durata: 3 ore si jumatate
  Information for Candidates & Parents
  Frequently Asked Questions (FAQs)
  Exam Preparation Resources

La ce ajuta acest certificat Cambridge?


Certificatul Cambridge B2 First for Schools ajuta copilul sa:

 • comunice eficient cu un interlocutor, sa formuleze opinii si sa prezinte argumente;
 • scrie clar si detaliat in limba engleza, exprimand opinii si explicand avantajele si dezavantajele diferitelor aspecte;
 • sa urmareasca stirile;
 • sa redacteze scrisori, rapoarte, povesti si alte tipuri de texte.

De ce alegi aceasta certificare?


 • Este un examen usor de integrat in programa scolara.
 • Este parte dintr-o suita de examene care ajuta elevul sa progreseze pas cu pas.
 • Beneficiezi de suport in pregatirea si administrarea examenului.
 • Elevii pot sa obtina o calificare valoroasa, recunoscuta mondial.

Probe examen


Examenul Cambridge B2 First for Schools este alcatuit din patru probe (Reading & Use of English, Writing, Listening, Speaking), special dezvoltate in vederea testarii competentelor lingvistice ale elevilor.Poti vedea exact ce contine fiecare examen in cele ce urmeaza:

I. Reading & Use of English

Modulul Reading & Use of English are 7 parti si un mix de tipuri diferite de texte si intrebari. In Partile 1-4 elevii citesc o serie de texte si rezolva probleme de gramatica si vocabular. In Partile 5-7 elevii citesc o serie de texte si raspund unor intrebari care testeaza abilitatea de citire si de a face fata unor diferite tipuri de texte.

Vezi mai mult »»
Partea 1 (Multiple-choice cloze) - 8 intrebari - Un text cu informatii si cuvinte lipsa (gaps). Dupa text sunt cateva posibile raspunsuri pentru fiecare spatiu liber (gap) si elevii trebuie sa aleaga raspunsul corect (A, B, C sau D).
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Vocabular - cuvinte cu semnificatii similare, sintagme, fraze de legatura, 'verbe frazale' (phrasal verbs) etc.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 2 (Open cloze)
- 8 intrebari - Cateva cuvinte lipsa (gaps). Elevii trebuie sa gaseasca cuvantul corect pentru fiecare gap.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Gramatica si vocabular.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 3 (Word formation)
- 8 intrebari - Un text cu 8 cuvinte lipsa (gaps). La sfarsitul fiecaruia este un cuvant sugerat pe care elevii trebuie sa il modifice pentru a construi cuvantul corect si a completa propozitia corect.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Vocabular – formarea cuvintelor: cuvintele diferite pe care elevii le pot forma pornind de la un cuvant de baza (de exemplu ‘compete’ devine ‘competition’, ‘competitor’, ‘competitive’, ‘competitively’ sau ‘uncompetitive’).
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 4 (Multiple choice)
- 6 intrebari - O propozitie urmata de un cuvant cheie si o a doua propozitie care are un spatiu lipsa (gap). Elevii trebuie sa foloseasca cuvantul cheie pentru a completa a doua propozitie astfel incat sa aiba un inteles similar cu prima propozitie.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Gramatica si vocabular – rescrierea propozitiilor cu diferite cuvinte pentru a obtine acelasi inteles.
Punctaj.
Pana la 2 puncte pentru fiecare raspuns corect.

Partea 5 (Multiple choice)
- 6 intrebari - Un text cu intrebari cu raspunsuri multiple. Fiecare intrebare are patru optiuni (A, B, C sau D) si elevii trebuie sa decida care este raspunsul corect.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Intelegerea detaliilor unui text, inclusiv opiniilor si atitudinilor.
Punctaj.
2 puncte pentru fiecare raspuns corect.

Partea 6 (Gapped text)
- 6 intrebari - Un text cu spatii libere (gaps). Dupa fiecare text sunt cateva propozitii din textul respectiv. Elevii trebuie sa aleaga raspunsul corect pentru fiecare spatiu liber (gap).
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Intelegerea structurii unui text si urmarirea dezvoltarii unui text.
Punctaj.
2 puncte pentru fiecare raspuns corect.

Partea 7 (Multiple matching)
- 10 intrebari - O serie de intrebari si un text lung sau mai multe texte scurte de citit. Pentru fiecare intrebare elevii trebuie sa decida care text sau ce parte din text mentioneaza informatia din intrebare.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Cum sa gaseasca informatii specifice intr-un text.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

II. Writing

In cele doua Parti ale Modului de Writing elevii trebuie sa demonstreze ca pot scrie diferite tipuri de texte in limba engleza. Textele sunt prestabilite. Textele pentru sesiunea Ianuarie 2017–Decembrie 2018: Treasure Island de Robert Louis Stevenson (Oxford Bookworms Edition). Textele pentru sesiunea Ianuarie 2019–Decembrie 2020: Great Expectations de Charles Dickens (Oxford Bookworms Edition). Elevii nu ar trebui sa incerce sa raspunda intrebarilor despre textul optional din Partea 2 daca nu au intelegerea necesara a textului. Profesorii sunt cei mai in masura sa evalueze daca textele prestabilite sau versiunea film a acestora sunt potrivite pentru situatiile de invatare. Editiile sugerate sunt adaptate nivelului B2 First for Schools. Alte editii ale acestor carti pot fi disponibile. Profesorii si elevii trebuie sa fie constienti ca limbajul din alte editii s-ar putea sa fie mai putin accesibil.

Vezi mai mult »»
Partea 1 - 1 intrebare obligatorie - Elevii primesc un titlu de eseu si doua idei. Trebuie sa scrie un eseu care sa cuprinda opinia lor despre titlu folosind cele doua idei date si adaugand o idee proprie. Titlul va fi un subiect de interes general - elevii nu vor avea nevoie de cunostinte speciale.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Exprimarea unei opinii si argumentarea acesteia in 140–190 de cuvinte.

Partea 2
- Elevii aleg o intrebare dintre cele patru optiuni, incluzand un set de intrebari pe un text prestabilit. Raspunsul pe care trebuie sa il scrie elevii va fi intr-una din urmatoarele forme: articol, email/scrisoare, eseu, recenzie, poveste.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Scrierea de texte diferite: articole, eseuri, scrisori/emailuri, recenzii. In functie de intrebare elevii vor trebui sa ofere sfaturi, sa compare, sa descrie, sa explice, sa exprime o opinie, sa justifice si/sau sa recomande - 140–190 de cuvinte.

III. Listening

Modulul de Listening are 4 parti. In fiecare parte elevii trebuie sa asculte o inregistrare si sa raspunda la intrebari. Elevii vor asculta fiecare inregistrare de doua ori.

Vezi mai mult »»

Partea 1 (Multiple choice) - 8 intrebari - O serie de inregistrari scurte de aproximativ 30 de secunde fiecare, fara legatura intre ele. Elevii trebuie sa asculte inregistrarile si sa aleaga o intrebare cu raspuns multiplu pentru fiecare. Fiecare intrebare are trei optiuni (A, B sau C).
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Ascultarea informatiilor despre sentimente, atitudine, opinie, scop, functie, acord, esenta si detaliu.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 2 (Sentence completion)
- 10 intrebari - Un monolog de 3-4 minute. Elevii trebuie sa completeze propozitiile de pe foaia de examen cu informatii auzite in inregistrare.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Ascultarea detaliilor, informatiilor specifice, opiniilor exprimate.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 3 (Word formation)
- 5 intrebari - 5 monologuri scurte de aproximativ 30 de secunde fiecare cu legatura intre ele. Elevii asculta inregistrarile si aleg dintr-o lista de 8 o afirmatie care se potriveste cel mai bine cu ce spune fiecare vorbitor.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Ascultarea informatiilor despre esenta, scop, sentimente, puncte principale si detalii.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 4
- 7 intrebari - Un interviu sau un schimb intre doi vorbitori de 3-4 minute. Elevii trebuie sa asculte inregistrarea si sa raspunda la 7 intrebari cu raspuns multiplu. Fiecare intrebare are trei optiuni (A, B sau C).
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Ascultarea opiniilor, atitudinilor, esentei, ideii principale, informatiilor specifice.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

IV. Speaking

Modulul de Speaking are patru parti. Fiecare student da proba impreuna cu un alt candidat. Sunt doi examinatori. Unul dintre examinatori conduce proba (pune intrebari, ofera elevilor o brosura cu subiecte de convesatie etc.) si celalalt examinator asculta ce spun elevii.

Vezi mai mult »»

Partea 1 (Interview) - Conversatie cu examinatorul. Examinatorul pune intrebari si elevii trebuie sa raspunda cu informatii despre ei, sa vorbeasca despre experiente trecute, despre situatia prezenta si planurile de viitor.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Oferirea de informatii personale si exprimarea opiniilor despre subiecte diferite.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
2 minute.

Partea 2 (Long turn)
- Examinatorul ofera elevului o pereche de fotografii despre care sa vorbeasca si elevul trebuie sa vorbeasca 1 minut fara intrerupere. Intrebarile despre fotografii sunt scrise la inceputul paginii pentru a reaminti elevului despre ce trebuie sa vorbeasca. Cand a terminat de vorbit, partenerul de examen trebuie sa raspunda unei intrebari scurte din partea examinatorului despre fotografiile lui.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Vorbirea pe cont propriu despre un subiect: comparatii, descrieri, exprimarea opiniilor.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
1 minut per candidat, plus un raspuns de 30 de secunde.

Partea 3 (Collaborative task)
- Conversatie cu partenerul de examen. Examinatorul pune elevilor o intrebare si le ofera cateva sugestii scrise. Elevii se consulta intre ei 2 minute. Examinatorul ii va ruga apoi sa ia impreuna o decizie despre subiectul dat.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Schimbul de idei, exprimarea si argumentarea opiniilor, acordul sau dezacordul, sugestii, speculatii, evaluari, luarea unei decizii prin negociere etc.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
O discutie de 2 minute urmata de o problema de luare a unei decizii de 1 minut.

Partea 4 (Discussion)
- Discutii detaliate intre candidati despre acelasi subiect ca in Partea 3, ghidate de examinator.
Ce trebuie sa exerseze elevul
- Discutii despre opinii, lucruri preferate, preferinte, experiente, obiceiuri etc. Exprimarea si argumentarea opiniilor, exprimarea acordului sau dezacordului.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
4 minute in total.

Proba examen: Reading & Use of English (1 ora si 15 minute)

  Continut

7 parti
52 de intrebari

  Punctaj

40%

  Ce evalueaza

Elevii demonstreaza ca sunt capabili sa inteleaga mai multe tipuri de texte, inclusiv modul in care sunt ele structurate si atitudinile exprimate in acestea. Textele provin din surse cu care elevii sunt familiari: reviste, articole, literatura, publicitate, fiind orientate catre interesele elevilor. Competentele de limba engleza ale elevilor vor fi testate prin cerinte care arata cat de bine pot acestia sa isi controleze vocabularul si cunostintele gramaticale.

Proba examen: Writing (1 ora si 20 de minute)

  Continut

2 parti

  Punctaj

20%

  Ce evalueaza

Elevilor li se cere sa realizeze doua texte scrise: primul text este obligatoriu si consta intr-un eseu de 140-190 de cuvinte; pentru al doilea, elevii pot sa aleaga intre un articol, email/scrisoare, eseu, recenzie sau poveste de 140-190 de cuvinte.

Proba examen: Listening (aprox. 40 minute)

  Continut

4 parti
30 de intrebari

  Punctaj

20%

  Ce evalueaza

Solicita abilitatea elevilor de a urmari si intelege o serie de materiale audio, precum: programe de stiri, anunturi publice si altele, insa orientate catre interesele elevilor.

Proba examen: Speaking (14 minute/pereche de candidati)

  Continut

4 parti

  Punctaj

20%

  Ce evalueaza

Proba consta intr-o conversatie fata-in-fata, cu unul sau doi alti candidati si un examinator. Elevii trebuie sa arate in ce masura sunt capabili sa vorbeasca spontan si sa poarte un dialog fie cu examinatorul, fie cu un alt candidat, fie cu ambii.

Continua procesul de inscriere la examen


Inregistrare Candidat / Calendar / Taxe

In pasul urmator vei trece la demararea procesului de inscriere la examenul de limba engleza certificat de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, mai exact vei completa datele personale de identificare ale candidatului. Te rugam citeste si completeaza cu atentie campurile formularului: Inscriere examene.

EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

Din perspectiva unui voluntar EECentre, livrarea unui examen se desfasoara intr-o atmosfera propice concentrarii. Echipa EECentre este unita, comunicativa, sociabila, aspecte care m-au determinat sa imi continui activitatea si sa astept cu nerabdare urmatoarea sesiune de examinare.
Elev I. Martin, 18 ani, Voluntar
A fost o experiență extrem de plăcută să dau un examen aici! Spațiul a fost impecabil, personalul amabil, au răspuns cu promptitudine la e-mailuri, făcând astfel tot parcursul candidatului ușor de trecut! Recomand cu căldură examenele Cambridge la EECentre.
Yasmina R., Bucuresti, Candidat Examen Cambridge C1 Advanced
Despre examenele Cambridge sustinute de candidati pe calculator (versiunea Computer-Based): Din 2013 aleg exclusiv examenele Computer-Based, deoarece oferă foarte multe facilități candidaților în materie de recuperare timp, sonorizare superioara la proba de ascultare, primire rezultate și certificate intr-o perioada relativ imediata. Demn de luat în semă este și diminuarea consumului de hârtie, tonnere, materiale plastice, diverse alte resurse etc. Punctez acest argument ecologic care se reflectă în calitatea vieții fiecăruia dintre noi atât în prezent, dar mai ales în viitor.
Dna. Prof. Carmen Salvan, Centrul de Limbi Străine Cambridge Deva
Examenele computer-based reprezinta o optiune viabila a sustinerii examenelor Cambridge din mai multe motive: copiii si adolescentii sunt familiarizati cu utilizarea calculatorului si castiga timp pretios la proba de Reading, Use of English si Listening, intrucat nu este necesar sa treaca raspunsurile pe answer sheet (timpul probei ramanand insa acelasi). Calitatea sunetului la proba de Listening este net superioara, ei putand sa isi regleze volumul sunetului oricand in timpul probei, tot ce lucreaza ei este salvat in timp real - chiar daca exista posibilitatea sa fie probleme cu computerele, munca lor nu va fi afectata si nici timpul de lucru, pot vedea pe ecranul calculatorului: permanent timpul ramas pana la sfarsitul probei. La partea de Writing cuvintele sunt numarate automat. In plus, au posibilitatea mutarii paragrafelor, adaugarii /inlocuirii cuvintelor. Programul este usor de utilizat de catre supraveghetor, iar munca acestuia este mult mai usoara. Exista materiale online pe care le puteti folosi in pregatirea elevilor, precum si un tutorial care explica foarte bine cum trebuie abordata fiecare parte, rezultatul este primit in 2 saptamani. Va incurajez sa incercati aceasta varianta, cu siguranta va fi un pas inainte atat pentru dumneavoastra, cat si pentru elevii dumneavoastra.
Dna. Prof. Mirela Radu, Manager Centrul de Limbi Straine Smart English, Sibiu
Despre examenele Cambridge sustinute de candidati pe calculator (versiunea Computer-Based): Organizarea unei sesiuni pe Computer implică o activitate simplificată si semnificativ mai puțină responsabiltate, iar EECentre asigură logistica examenului (computere, casti etc). Răspunsurile candidaților se incarcă automat (dispare stresul completării tuturor fișelor, a modalităților de completare a acestora - creion sau pix, litere de mână sau de tipar; expedierea plicurilor cu testele candidaților). Partea de Listening (care oricând poate crea probleme din cauza unui gadget care nu funcționează sau a gălăgiei din clădire / stradă) se desfășoară întotdeauna fără probleme. Rezultatele la examen sosesc intr-un timp cu mult mai scurt (comparativ cu cele de la examenele pe hartie).
Dna. Prof. Laura Sabau, C.N. “Unirea” Targu Mures
Despre examenele Cambridge sustinute de candidati pe calculator (versiunea Computer-Based): - Nu am avut niciun copil care sa spuna ca nu a stiut ce sa faca, pe ce sa dea click si ca a pierdut din timp. Totul li s-a parut clar, user friendly. - Listeningul este INCOMPARABIL: fiecare elev are propria casca pe urechi si sunetul este ascultat individual, la o calitate net superioara. - La GAPPED reading, avantajul este, iar, de domeniul evidentei, asezarea paragrafelor contribuie la confirmarea, sau nu, a fluentei /coerentei textului si este time saving. - Writingul este avantajos pentru cei cu scris indescifrabil si pentru ca numararea cuvintelor este automata, deci, vorbim iar de folosirea judicioasa a timpului. Mentionez ca ultimele grupe care au sustinut CB nu au avut mock test pe calculator, deci nu au exersat. Cu toate acestea, s-au descurcat impecabil deoarece instructiunile sunt foarte clare.
Dna Prof. Petronela Barbulescu, C.N. Pedagogic “Carmen Sylva” Timisoara
In aprilie 2019, a fost prima mea colaborare cu EECentre. Am participat la majoritatea workshop-urilor si sunt multumita de calitatea lor. Trainerii sunt bine pregatiti, flexibili, folosesc metode moderne de predare, explicatii concrete, eficiente, ofera materiale didactice, combina practicul cu teoreticul si chiar mai mult, cer feedback la sfarsitul cursului. Recomand si altor profesori workshop-urile si examenele oferite de EECentre.
Dna. Prof. V. SAVU, Reprezentant Scoala Gimnaziala Nr. 135, Bucuresti
Felicitari intregii echipe EECentre pentru modul de organizare a examenului B1 Preliminary for Schools (PET) din 06.07.2020, Bucuresti. Felicitari pentru atitudinea, profesionalismul, increderea si sustinerea transmisa participantilor; multi dintre ei aflati la debut, in drumul examenelor din viata. Ei sunt cei mai sinceri critici. Va dorim (parintii si copilul): succes in activitate, sanatate si proiecte frumoase.
Mona Gostian, Parinte Candidat, Bucuresti
Va felicit pentru modul cum ati organizat si desfasurat examenul Cambridge: B1 Preliminary (PET) din iulie 2020. In aceasta perioada deloc usoara, ati reusit sa le transmiteti copiilor siguranta si incredere. Pentru toate acestea va MULTUMIM !
Monalice RADULESCU, Parinte Candidat, Bucuresti
Am ales să colaborez cu EECentre, deoarece au fost cei care mi-au prezentat soluțiile necesare pentru punerea pe picioare a unui centru la început de drum. Oamenii de aici, organizarea, promptitudinea, training-urile, respectul oferit, toate acestea îi recomandă drept cel mai bun partener întru organizarea examenelor Cambridge. Multumesc si va iubesc!
Alina NEGRUTIU, RIO Centrul de Limbi Straine, Bucuresti
Va multumim din suflet pentru colaborarea impecabila din toata perioada desfasurarii probelor de concurs KOALA INTERNATIONAL COMPETITION! Felicitari intregii echipe! Abia așteptam sa ne inscriem la etapa urmatoare 2021! Echipa de la Clubul Amazing Kids, ARAD
Doina TIFREA, Manager Clubul Amazing Kids, ARAD
Ma numesc DARIA si am 12 ani. Într-o zi m-am gândit: ce să fac azi? Și atunci mi-a venit o idee, de ce să nu îmi verific nivelul de engleză, cu un test pentru examenul Cambridge B2 First? Aplicatia EEC App a fost uimitoare! Totul a fost foarte organizat, oamenii erau foarte bine pregătiți și atât de drăguți și m-au ajutat cu tot ce am avut de facut. De exemplu, la partea de vorbire, Doamna Examinatoare a fost atât de deschisă, comunicativă, amuzantă și foarte calmă, ceea ce mi-a dat curaj și deodată toate temerile mele au dispărut. Recomand tuturor Simulare Online Examen Cambridge. Și aveți încredere în mine: este o experiență de excepție, pe care eu nu o voi uita niciodată. Deci, ce aștepți? Dă-i drumul!
Daria T., Elev 12 ani, Bucuresti, Candidat la EEC App
Mi-a facut placere sa particip la workshopul A2&B1 organizat de EECentre. Pe langa noutatile aparute in cadrul celor 2 examene, am mai invatat si alte lucruri noi, ceea ce e o bucurie. Va multumesc frumos!
Dna. Iuliana Ciotinga, Complexul Educational Laude-Reut, Bucuresti
Particip la workshop-urile organizate de EECentre, deoarece consider ca este un "must have" in pregatirea elevilor, dar si din dorinta a afla metode inovative de predare si "upgradare" profesionala.
Dna. Ana ANA, Reprezentant EDULAND Laborator de Educatie Nonformala, Corabia
Consider ca profesorii se confrunta cu provocari si schimbari nenumarate in demersul lor didactic, iar acesta este motivul pentru care este necesara participarea la workshop-uri si tot felul de actiuni de pregatire. Recomand cu multa incredere workshop-urile EECentre, deoarece ajuta la formarea cadrelor didactice intr-un mod interactiv si placut.
Dna. Profesor Nicolle CIRLEA, Reprezentant Liceul Teoretic C.A. ROSETTI, Bucuresti
BIG BEN LANGUAGE SCHOOLS Bulgaria are extremely happy to work together with EECentre because of the examiners' professionalism and their friendly collaboration with the candidates. We are grateful to be a part of the EECentre's family and thankful for the opportunity to develop our students' language skills and life confidence. We are looking forward to next year's Cambridge exams!
Jenny Spirkova, BIG BEN LANGUAGE SCHOOLS Bulgaria
Testul IELTS la EECentre a fost o experienta placuta. Desi am avut emotii, mediul in care a decurs testul a fost foarte profesional si nu am intampinat nici o dificultate. In mod special apreciez modul in care s-a desfasurat partea de speaking; examinatorul care m-a testat fiind foarte calm si m-a ajutat sa depasesc emotiile.
Candidat examen IELTS Nov. 2020, Ploiesti, Prahova
Mi-am dorit sa ofer experiente de invatare veritabile, sa pot raspunde necesitatilor de formare si dezvoltare ale unei mari diversitati de copii proveniti din grupuri diferite si sa asigur sanse egale in ceea ce priveste participarea la interactiunile din clasa si cele din afara acesteia, iar cooperarea cu EECentre m-a ajutat sa le asigur elevilor mei reale oportunitati de cooperare si comunicare in clasa si in afara ei. Multumesc, EECentre pentru deschiderea de noi orizonturi spre dezvoltare personala si profesionala!
Dna. Profesor A. Vlad, Cambridge Speaking Examiner, GALATI
Scoala Superioara Comerciala "Nicolae Kretzulescu" va multumeste pentru fructuoasa colaborare ce o dezvoltam, organizand impreuna sesiuni de examene Cambridge soldate cu rezultate foarte bune pentru elevii nostri.
Dna Profesor L. Stanciu, Reprezentant Scoala "N. Kretzulescu"
Va multumesc mult pentru tot! Pentru organizarea, promovarea, sustinerea unui asemenea eveniment educational: KOALA INTERNATIONAL COMPETITION! Felicitari intregii echipe EECentre, ca ne-ati sprijinit sa participam si sa avem asemenea competitie de talie mondiala, aici, la noi acasa! Bravo Romania pentru copiii buni si deosebiti! Pe viitor, doresc sa ne continuam succesul impreuna!
Andra DINU, Manager Arthur English Kids Club, Bucuresti
Mi-am dorit sa ofer experiente de invatare veritabile si sa pot raspunde necesitatilor de formare si dezvoltare ale unei mari diversitati de copii proveniti din grupuri diferite si sa asigur sanse egale in ceea ce priveste participarea la interactiunile din clasa si extrascolare, iar colaborarea cu EECentre m-a ajutat sa le asigur elevilor mei aceste reale oportunitati. Multumesc European Examinations Centre pentru deschiderea de noi orizontori de dezvoltare personala si profesionala.
Dna. Profesor A. VLAD, Reprezentant Colegiul National ”A.I. Cuza”, Galati
Recomand cu incredere EECentre pentru profesionalism, promptitudine si eficienta!
Dna. Profesor A. Monescu, Reprezentant Colegiul National Unirea, Brasov
European Examinations Centre nu este doar o organizatie de examinare, ci un centru in care primeaza calitatea si umanitatea. Serviciile oferite sunt centrate pe colaboratori si candidati. Suntem onorati sa facem parte din familia EECentre.
Dna. Profesor M. RADU, Reprezentant Smart English, Sibiu
Colaborarea cu European Examinations Centre a contribuit semnificativ la formarea mea ca profesionist in domeniul limbii engleze, prin sansa oferita, care a insemnat onoarea, dar si provocarea de a ma mentine la inaltimea rigorilor impuse de statutul de Cambridge speaking examiner, precum si prin relatia profesionala desavaraita avuta cu membrii echipei EECentre.
Dna. Profesor O. D. MILEA, Reprezentant Colegiul National „A.I. Cuza”, Galati
I have participated in several workshops focusing on Cambridge examinations, methods of teaching, TKT, and developing productive skills in students, and I have always found them very engaging, extremely useful, and enjoyable. Moreover, I have sat for a TKT examination that was very well organised and I am looking forward to continuing my professional development with EECentre.
Dna. Profesor D. MARINCU, Reprezentant Sc. Gimnaziala nr. 13 & Language Express, Timisoara
Colaborarea cu European Examinations Centre a însemnat încă din prima clipă garanția examenelor Cambridge organizate cu promptitudine și profesionalism. Alături de EECentre, Customised English din Brasov are posibilitatea de a oferi pretestari gratuite cursantilor sai, precum si de a sustine examenul asa cum le este lor mai la indemana - pe calculator. Echipa de examinatori tineri, entuziasti si cu multa experienta, reuseste prin profesionalism si tact sa le ofere candidatilor o experienta de examinare memorabila, la standarde internationale.
Dna. Profesor R. I. Davidescu, Reprezentant Customised English, Brasov
Alaturi de trainerii EECentre m-am format in calitate de examinator Cambridge ceea ce a presupus o abordare diferita a evaluarii asa cum am invatat-o in scoala romaneasca. De oamenii din echipa EECentre ma leaga o relationare de mai bine de 7 ani, timp in care m-au crescut si m-au provocat sa imi descopar maretia si sa imi perfectionez responsabilitatea de evaluator. Multumesc tuturor calauzelor pe care le-am cunoscut prin intermediul EECentre pentru momentele de invatare traite impreuna!
Dna Profesor C. NEAGU, Reprezentant Liceul de Arte, Buzau
Ma bucura nespus colaborarea cu EECentre, deoarece nu doar noi, profesorii, ne-am familiarizat cu criteriile de evaluare, ci si elevii au experimentat ce inseamna testarea si validarea competentelor lingvistice la nivel international. Apreciez profesionalismul, rigurozitatea si seriozitatea echipei EECentre in organizarea examenelor Cambridge. Desi nu cunosteam in amanut ce presupune acesta colaborare, acum pot afirma ca a fost un real castig atat pe plan profesional, cat si personal. Detinerea unui certificat Cambridge atesta la nivel international cunostintele detinute de un candidat, in plus cunoasterea unei limbi straine ofera noi optiuni si oportunitati de viitor.
Dna. Profesor N. NECHITA, Reprezentant Art High School, Buzau
Dezvoltam o colaborare foarte eficienta cu EECentre - partener de incredere. Multumim echipei EECentre care a reusit sa puna bazele unui centru de referinta in domeniul evaluarii si certificarii studiului limbii engleze, atat de bine ancorat in realitatile vietii noastre. Din toamna 2018 am devenit centru de examinare avizat, ceea ce a fost o recompensa sufleteasca enorma pentru profesorii direct implicati in aceste activitati, dar si una emotionala pentru elevii nostri ce, nu numai ca au inceput sa recunoasca importanta sustinetii examenelor Cambridge pentru echivalarea competentelor lingvistice de Bacalaureat si alcatuirea dosarului pentru burse sau inscrieri la facultatile din strainatate, ci au devenit si mult mai mandri de scoala unde invata. Apreciem ca EECentre dedica profesorilor o gama larga de workshopuri inovative, ce contribuie atat la perfectionarea pedagogica, cat si la sprijinirea elevilor prin resursele specifice de pregatire a examenelor. Mult succes in continuare!
Dna Prof. R. Neatu, Teacher Trainer, Reprezentant Colegiul National "Matei Basarab", Bucuresti
Scoala Gimnaziala "I.G.DUCA" din Bucuresti colaboreaza excelent cu EECentre, prin sustinerea de testari, simulari, ateliere educationale, examene de limba engleza Cambridge. Pe viitor ne dorim continuarea acestei frumoase colaborari.
Dna Prof. M. MANESCU, Scoala Gimnaziala "I. G. DUCA", Bucuresti
Examenul Cambridge a fost o experienta extraordinara pentru mine, desi mi s-a parut o provocare, pe masura ce avansam de la o proba la alta. Proba de speaking a fost preferata mea, examinatorul a fost prietenos si implicat in dialogul care mi-a dat multa incredere conversationala. Aceasta a fost prima mea incercare de a face fata unui examen in limba engleza si m-a ajutat sa-mi cunosc nivelul corect de limba engleza. In concluzie, acest examen ma determina sa continui studiul cu mult mai multa perseverenta si optimism.
Ramona, Candidat la Examenul de Limba Engleza Cambridge
Astazi am sustinut examenul KET Cambridge, pentru care m-am pregatit foarte mult. Mi-au placut cei doi examinatori, fiindca erau foarte atenti cu mine. Examenul a fost organizat foarte bine, sala de clasa a avut o multime de laptop-uri, iar conditiile au fost optime examinarii candidatilor.
Anisia, Candidat la Examenul de Limba Engleza Cambridge
In primul rand, organizatia este geniala: organizarea examenului a fost excelenta, iar fiecare candidat a inteles ce are de facut. Am fost foarte emotionata la prima parte de speaking, dar in cele din urma s-a dovedit a fi cea mai usoara. Profesorii au fost foarte comunicativi si ne-au oferit un cadru prietenos de examinare. Urmatoarele probe: citit, scris si ascultat, le-am sustinut in format computer-based, pe calculatoare foarte bune.
Denisa, Candidat la Examenul de Limba Engleza Cambridge
Fantastic team, a pleasure to work with.
Dna. Profesor M. White, Manager SPRINGFIELD School, Bucuresti
Experienta mea in echipa EECentre ma ajuta sa-mi deschid orizontul alaturi de colegi minunati, ce dovedesc atat profesionalism in tot ceea ce fac, cat si deschidere, fiind mereu dispusi sa ofere ajutor oriunde este nevoie.
Elev M. D. IACOB, 18 ani, Voluntar
Colaborarea cu EECentre o evaluam a fi o experienta excelenta, deoarece promtitudinea si calitatea serviciilor furnizate sunt la cele mai inalte standarde.
Dna. Profesor C. LERCH, Reprezentant Colegiul National „MIRCEA ELIADE”, Resita, jud. Caras Severin
Am descoperit in European Examinations Centre partenerul ideal in ceea ce priveste certificarea internationala a cunostintelor de limba engleza, motiv pentru care ne dorim continuarea colaborarii. Felicitari intregii echipe si mult succes viitor!
Dna. Profesor A. IAZ, Reprezentant Liceul Teoretic “Constantin Serban” Alesd, jud. Bihor
EECentre nu este doar „un centru de examinare”, ci un partener in care calitatea si umanitatea primeaza. Serviciile oferite sunt focusate pe candidati si colaboratori. Suntem onorati sa facem parte din familia EECentre.
Dna. Profesor M. RADU, Reprezentant Smart English, Sibiu.
Keep up the great work! Multumesc pentru excelentele sesiuni de examene internationale Cambridge.
Prof. Serban, Partener EECentre
La EECentre colaborez cu o echipa tanara, profesionista, care s-a apropiat foarte mult de voluntari, introducandu-ne cu atentie, prietenie si caldura, in activitatile specifice examinarilor internationale Cambridge. Sa fii invigilator la EECentre este ca si cum ai face o activitate cu amicii, nicidecum un efort.
Elev A. L. CIHO, 18 ani, Voluntar
Ma bucur ca am inceput colaborarea cu acest grup entuziast de profesionisti. Multumesc pentru promptitudinea si amabilitatea cu care raspundeti solicitarilor.
Prof. D. Postolachi, Partener EECentre
Datorita echipei de profesionisti EECentre, nu doar noi profesorii ne-am familiarizat cu standardele europene, ci si elevii experimenteaza ce inseamna testarea si atestarea competentelor lingvistice, la nivel international. Apreciez profesionalismul, rigurozitatea si seriozitatea echipei EECentre in organizarea examenelor Cambridge. Detinerea unui certificat Cambridge valideaza cunostintele detinute de candidat la nivel international, fapt ce aduce un plus la imaginea si prestigiul institutiei noastre, confirmand pregatirea elevilor nostri in conformitate cu exigentele sec. XXI. Colaborarea cu EECentre este un real castig atat pe plan personal, cat si profesional.
Dna. Prof. N. Nechita, Reprezentant Liceul de Arte „Margareta Sterian”, Buzau

3 tari

Reprezentare functionala

10 ani

Examinari lingvistice autorizate

90+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Inspira-te cu noutati

Comunicam offline & online

Impartaseste-ne opinia

Ce putem face mai bine?CONTACT
Program de Lucru: 09:00 - 18:00 | Luni - Vineri
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Telefon: +40374.995.903
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00