Examen autorizat CAMBRIDGE pentru certificarea cunostintelor de limba engleza:
            A2 Flyers

Acest certificat poate fi folosit pentru echivalarea probei de competenta lingvistica la admiterea in clasa a 5-a cu program intensiv de limba engleza.
A2 Flyers* este cel de-al treilea examen din suita de trei examene concepute special pentru copii, care le sporeste increderea in propriile abilitati si formeaza o baza solida pentru invatarea limbii engleze.
*examenul a purtat anterior denumirea de Cambridge English: Flyers (YLE Cambridge Flyers).
Acest test bazat pe activitati introduce copiii in zona de scriere si de vorbire a limbii engleze, reprezentand o excelenta modalitate prin care isi vor castiga increderea in ei si isi vor imbunatati vocabularul. Testele sunt concepute in jurul unor teme familiare si se concentreaza pe abilitatile necesare comunicarii eficiente in limba engleza prin ascultare, vorbire, citire si scriere.
Evalueaza-ti engleza cu testul online, rapid si gratuit de la Cambridge.
Rezultatul iti sugereaza examenul Cambridge la care sa participi.

Key Facts


 • Punctaj: 1-15 scuturi
 • Format: paper-based
 • Nr. probe: 3
 • Durata: 1 ora si 15 minute
  Information for Candidates & Parents
  Frequently Asked Questions (FAQs)
  Exam Preparation Resources

La ce ajuta acest certificat Cambridge?


Certificatul Cambridge A2 Flyers ajuta copilul sa:

 • inteleaga textele simple, scrise in limba engleza;
 • comunice si sa interactioneze in contexte familiare;
 • inteleaga si sa foloseasca expresii si propozitii de baza;
 • interactioneze cu vorbitorii de limba engleza, care vorbesc rar si clar.

De ce alegi aceasta certificare?


 • Fiecare copil primeste un certificat Cambridge in limba engleza, care le incununeaza realizarile.
 • Nu exista rezultatul: promovat / nepromovat.
 • Testul foloseste aspecte reale, de zi cu zi, pentru stimularea invatarii.
 • Testul acopera toate varietatile limbii engleze (exemplu: engleza britanica, engleza americana).

Probe examen


Examenul Cambridge A2 Flyers este alcatuit din trei probe (Ascultare, Citire si Scriere, Vorbire), concepute pentru incurajarea si motivarea copiilor in procesul de invatare. Poti vedea exact ce contine fiecare examen in cele ce urmeaza:

I. Reading & Writing

Modulul de Reading & Writing are 7 parti. Fiecare parte incepe cu unul sau doua exemple. Pentru toate partile copiii trebuie sa scrie corect raspunsurile.

Vezi mai mult »»
Partea 1 - 10 intrebari. 15 cuvinte si definitii (propozitii care descriu sau explica cuvintele). Copiii trebuie sa scrie corect cuvantul langa fiecare definitie.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Citirea definitiilor si asocierea cuvintelor. Copierea cuvintelor.
Partea 2
- 5 intrebari - O conversatie scurta intre doi oameni. Replicile primului vorbitor sunt scrise integral pe foaia de test in timp ce replicile celui de-al doilea vorbitor au cuvinte lipsa (gaps). Pentru fiecare gap, copiii trebuie sa aleaga raspunsul corect dintr-o lista (A-H).
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Citirea si completarea unui dialog. Scrierea de litere.
Partea 3
- 6 intrebari - Un text cu unele cuvinte lipsa (gaps) (un substantiv, un adjectiv sau un verb). In dreptul textului este un chenar cu cuvinte. Copiii trebuie sa aleaga cuvantul corect din chenar pentru fiecare gap si sa il copieze. Pentru ultima intrebare copiii trebuie sa aleaga cel mai bun titlu pentru text dintr-o lista de trei posibilitati.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Citirea si completarea unui dialog. Scrierea de litere.
Partea 4
- 10 intrebari - Un text cu unele cuvinte lipsa (gaps). Langa fiecare rand din care lipseste un cuvant exista trei posibile raspunsuri. Copiii trebuie sa decida ce raspuns este corect si sa copieze cuvantul in spatiul liber.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Citirea si intelegerea unui text factual. Copierea cuvintelor. Gramatica simpla.
Partea 5
- 7 intrebari - O poveste si 7 propozitii despre poveste. Fiecare propozitie are un spatiu lipsa (gap) pe care copiii trebuie sa il completeze folosind unul, doua, trei sau patru cuvinte.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Citirea unei povesti. Completarea propozitiilor.
Partea 6
- 5 intrebari - Un text dintr-o scrisoare sau un jurnal cu 5 spatii lipsa (gaps). Copiii trebuie sa scrie cuvantul lipsa din fiecare gap. Nu exista o lista de cuvinte din care sa aleaga.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Citirea si intelegerea unui text scurt.
Partea 7
- 1 intrebare - Copiii scriu o poveste pornind de la trei imagini.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Scrierea de povesti scurte.

II. Listening

Modulul de Listening are 5 parti. Fiecare parte incepe cu unul sau doua exemple. Copiii vor asculta fiecare inregistrare de doua ori.

Vezi mai mult »»

Partea 1 - 5 intrebari - O imagine mare care prezinta oameni desfasurand diferite activitati. Deasupra imaginii si dedesubt sunt cateva nume. Copiii trebuie sa asculte cu atentie o conversatie intre un adult si un copil si sa traseze o linie intre nume si persoanele corecte din imaginea mare.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Ascultarea numelor si descrierilor.
Partea 2
- 5 intrebari - O conversatie scurta intre doi oameni. Exista un formular sau o pagina de caiet cu unele cuvinte lipsa (gaps). Copiii trebuie sa asculte inregistrarea si sa scrie cuvantul sau numarul lipsa in fiecare spatiu liber.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Ascultarea numelor, ortografie si alte informatii.
Partea 3
- 5 intrebari - Doua seturi de imagini. In stanga imagini cu oameni si numele lor sau alte locuri si obiecte numite. In dreapta un set de imagini cu litere, dar fara cuvinte. Copiii trebuie sa asculte o conversatie intre doi oameni si sa potriveasca imaginile din dreapta cu una dintre cele numite in stanga.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Ascultarea cuvintelor, numelor si informatiilor detaliate.
Partea 4
- 5 intrebari - 5 conversatii scurte, o intrebare si trei imagini pentru fiecare conversatie. Copiii trebuie sa decida ce imagine ilustreaza raspunsul corect la intrebare si sa puna o bifa in dreptul acesteia.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Ascultarea informatiilor specifice.
Partea 5
- 5 intrebari - O imagine mare. Copiii trebuie sa asculte cu atentie o conversatie intre un adult si un copil si sa coloreze diferite obiecte pentru cele 3 intrebari si sa scrie cate un cuvant pentru 2 intrebari pe marginea imaginii.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Ascultarea cuvintelor, culorilor si informatiilor specifice.

III. Speaking

Modulul de Speaking are 4 parti. Copiii dau testul singuri cu examinatorul, dar o persoana cunoscuta care vorbeste limba romana ii va introduce examinatorului si le va explica ce trebuie sa faca in limba romana.

Vezi mai mult »»

Partea 1 - Examinatorul va saluta copilul si il va intreba cum se numeste, care este numele de familie si ce varsta are. Apoi, se vor uita la doua imagini similare dar cu diferente intre ele. Examinatorul il va ruga pe copil sa descrie patru diferente intre cele doua imagini.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Intelegerea si discutarea diferentelor dintre imagini. Discutia despre culoare, marime, numere, pozitie, cum arata oamenii si lucrurile, ce fac oamenii etc.
Partea 2
Copilul si examinatorul au fiecare cate o imagine similara (de exemplu imagini cu doua sali de clasa). Examinatorul are informatia despre o imagine, copilul despre cealalta imagine. Mai intai, examinatorul ii pune copilului intrebari despre o imagine si apoi copilul intreaba examinatorul despre cealalta imagine.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Raspunsuri scurte la intrebari. Formularea de intrebari pentru a obtine informatii.
Partea 3
- Examinatorul arata 4 imagini care spun o poveste si ii povesteste copilului despre prima imagine. Copilul trebuie sa continue povestea si sa descrie celelalte trei imagini. Titlul povestii si numele personajelor principale sunt date.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Intelegerea inceputului unei povesti si continuarea unei povesti. Descrierea imaginilor.
Partea 4
- Examinatorul pune cateva intrebari personale (de exemplu, despre scoala, hobbiuri, ziua de nastere, familie si vacante).
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Intelegerea intrebarilor personale si formularea raspunsurilor.

Proba examen: Reading & Writing

  Continut

7 parti
44 de intrebari

  Punctaj

maxim 5 scuturi

  Ce evalueaza

Probele urmaresc sa evalueze capacitatea candidatilor de a citi definitii si a gasi cuvintele asociate acestora, de a copia cuvinte, de a citi si completa un dialog, de a citi informatii specifice si a intelege sensul unui text, de a copia cuvinte, de a citi si intelege un text factual si a aplica reguli gramaticale simple, de a citi o poveste si a completa propozitii, de a citi si intelege un text scurt, de a scrie o scurta poveste.

Proba examen: Listening

  Continut

5 parti
25 de intrebari

  Punctaj

maxim 5 scuturi

  Ce evalueaza

Cele 5 parti urmaresc sa evalueze abilitatea copiilor de a asculta si recunoaste nume si descrieri, de a identifica anumite informatii scurte sau detaliate, de a identifica corect cuvinte, culori si informatii specifice.

Proba examen: Speaking (5-9 minute)

  Continut

4 parti

  Punctaj

maxim 5 scuturi

  Ce evalueaza

Cele 4 parti urmaresc sa evalueze abilitatile copiilor de a descrie diferentele intre doua imagini, a vorbi despre culoare, marime, pozitie, cum arata lucrurile sau oamenii, ce fac oamenii etc., de a raspunde la intrebari si de a pune intrebari pentru a obtine informatii, de a intelege inceputul unei povesti si a o continua, de a intelege si a raspunde unor intrebari personale.

Continua procesul de inscriere la examen


Inregistrare Candidat / Calendar / Taxe

In pasul urmator vei trece la demararea procesului de inscriere la examenul de limba engleza certificat de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, mai exact vei completa datele personale de identificare ale candidatului. Te rugam citeste si completeaza cu atentie campurile formularului: Inscriere examene.

EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
Program de Lucru: 10:00 - 18:00 | Luni - Vineri
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult