Examen autorizat CAMBRIDGE pentru certificarea cunostintelor de limba engleza:
            C2 Proficiency (Cambridge CPE)

C2 Proficiency este cel mai inalt nivel de certificare si dovedeste stapanirea limbii engleze la un nivel exceptional. Dovedeste international fluenta si sofisticarea unui vorbitor foarte avansat al limbii engleze.
Pregatirea pentru examenul C2 Proficiency (CPE) si absolvirea sa presupun nivelul necesar de cunoastere a limbii engleze pentru a studia/activa intr-un mediu profesional/academic superior, cum ar fi un program de masterat sau doctorat.
Examenul C2 Proficiency a purtat anterior denumirea de Cambridge English: Proficiency (Cambridge CPE).

Key Facts


 • Punctaj: 200 – 230
 • Format: paper-based
 • Nr. probe: 4
 • Durata: aproximativ 4 ore
 • C2
Information for Candidates & Parents
Frequently Asked Questions (FAQs)

La ce ajuta acest certificat Cambridge?


Certificatul Cambridge C2 Proficiency demonstreaza capacitatea de a:

 • studia materii dificile la cel mai inalt nivel, inclusiv programe de masterat si doctorat;
 • negocia si convinge, in mod eficient, la nivel de management superior, in medii de afaceri internationale;
 • intelege si trata principii si texte complexe;
 • discuta despre probleme complexe sau sensibile, si de a face fata cu incredere unor intrebari dificile.

De ce alegi aceasta certificare?


 • Este examenul Cambridge English de cel mai inalt nivel.
 • Promovarea lui dovedeste stapanirea si cunoasterea limbii engleze la cel mai inalt nivel.
 • Contribuie la dezvoltarea competentelor de limba engleza necesare pentru a avea succes in medii academice sau profesionale de nivel foarte inalt.

Probe examen


Examenul Cambridge C2 Proficiency (CPE Cambridge) este o examinare complexa a tuturor ariilor de abilitate lingvistica si consta in sustinerea a patru probe (Reading & Use of English, Writing, Listening, Speaking), special dezvoltate testarii competentelor superioare de limba engleza.
Poti vedea exact ce contine fiecare examen in cele ce urmeaza:

I. Reading & Use of English

Modulul Reading & Use of English are 8 parti si un mix de tipuri diferite texte si intrebari.Intr-una din ele este posibil sa fie nevoie sa citesti un text mai lung sau cateva texte scurte cu legatura intre ele.

Vezi mai mult »»
Partea 1 (Multiple-choice cloze) - 8 intrebari - Un text cu 8 spatii libere (gaps). Trebuie sa alegi un cuvant sau o fraza pentru a completa spatiile libere.
Ce trebuie sa exersezi
- Iidiomuri, colocatii, nuante de semnificatie, verbe frazale, fraze fixe etc.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 2 (Open cloze)
- 8 intrebari - Un text in care exista 8 spatii goale, fiecare reprezentand un cuvant lipsa. Trebuie sa gasesti raspunsul corect pentru fiecare spatiu gol
Ce trebuie sa exersezi
- Cunoasterea si controlul gramaticii si focus pe vocabular.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 3 (Word formation)
- 8 intrebari - Un text cu 8 cuvinte lipsa (gaps). Fiecarui spatiu liber ii corespunde un cuvant. Langa text sunt radacinile cuvintelor lipsa pe care trebuie sa le modifici pentru a crea cuvantul corect pentru fiecare spatiu liber.
Ce trebuie sa exersezi
- Vocabular, in special folosirea prefixelor si cuvintelor compuse.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 4 (Key word transformations)
- 6 intrebari - O propozitie introductiva si 6 elemente de limbaj plus un raspuns cu spatii libere de completat in 3-8 cuvinte incluzand un cuvant cheie dat.
Ce trebuie sa exersezi
- Gramatica, vocabular, colocatii.
Punctaj.
Pana la 2 puncte pentru fiecare raspuns corect.

Partea 5 (Multiple choice)
- 6 intrebari - Un text cu intrebari cu raspunsuri multiple. Fiecare intrebare are patru optiuni (A, B, C sau D) si trebuie sa decizi care este raspunsul corect.
Ce trebuie sa exersezi
- Intelegerea detaliilor unui text, inclusiv opiniilor si atitudinilor, a tonului, a scopului, a ideii principale, a organizarii unui text.
Punctaj.
2 puncte pentru fiecare raspuns corect.

Partea 6 (Gapped text)
- 7 intrebari - Un text din care au fost eliminate cateva paragrafe si pozitionate intr-o ordine aleatorie dupa text. Trebuie sa decizi locul corect al paragrafelor.
Ce trebuie sa exersezi
- Intelegerea coerentei, coeziunii, structurii, intelesului global ale unui text.
Punctaj.
2 puncte pentru fiecare raspuns corect.

Partea 7 (Multiple matching)
- 10 intrebari - Un text sau mai multe texte scurte precedate de intrebari cu posibilitati multiple de combinare. Trebuie sa potrivesti un element dat in text.
Ce trebuie sa exersezi
- Intelegerea detaliilor, opiniilor, atitudinilor si informatiilor specifice.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

II. Writing

In cele doua Parti ale Modului de Writing trebuie sa demonstrezi ca poti scrie diferite tipuri de texte in limba engleza.
Textele stabilite pentru sesiunea Ianuarie 2018 - Decembrie 2019:
- Colm Tóibín: Brooklyn (orice editie). Profesorii pot alege sa pregateasca candidatii prin studierea filmului regizat de John Crowley (2015).
- M.L. Stedman: The Light Between Oceans (orice editie). Profesorii pot alege sa pregateasca candidatii prin studierea filmului regizat de Derek Cianfrance (2016).

Vezi mai mult »»
Partea 1 - Citesti un material (doua texte de aproximativ 100 de cuvinte fiecare). Folosind informatia citita trebuie sa scrii un eseu.
Ce trebuie sa exersezi
- Scrierea unui eseu discursiv in care trebuie sa sumarizezi si sa evaluezi punctele cheie din textele citite. Trebuie sa incluzi un sumar al punctelor cheie, o evaluare a argumentelor si propriile idei despre subiect. - 240-280 de cuvinte.

Partea 2
- Ai de ales intre patru intrebari (2-5). In functie de subiectul ales, pentru intrebarile 2-4, trebuie sa scrii un text (articol, scrisoare, raport sau recenzie). Pentru intrebarea 5, daca ai citit una din cartile date si vrei sa scrii despre ea poti alege intre doua subiecte 5(a) si 5(b) si sa scrii un articol, eseu, scrisoare, raport sau recenzie.
Ce trebuie sa exersezi
- Scrierea diferitelor tipuri de texte pe baza unui context dat. - 280–320 de cuvinte.

III. Listening

Modulul de Listening are 4 parti. In fiecare parte trebuie sa asculti o inregistrare si sa raspunzi la intrebari. Vei asculta fiecare inregistrare de doua ori.

Vezi mai mult »»

Partea 1 (Multiple choice) - 6 intrebari - 3 inregistrari scurte de aproximativ 1 minut fiecare Trebuie sa asculti inregistrarile si sa razpunzi la 2 intrebari cu raspuns multiplu pentru fiecare inregistrare. Fiecare intrebare are trei optiuni (A, B sau C).
Ce trebuie sa exersezi
- Ascultarea informatiilor despre esenta, detaliu, functie, scop, subiect, vorbitor, adresant, sentimente, atitudini, opinii etc.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 2 (Sentence completion)
- 9 intrebari - Un monolog de 3-4 minute. Trebuie sa completezi propozitiile de pe foaia de examen cu informatii auzite in inregistrare (1-3 cuvinte).
Ce trebuie sa exersezi
- Ascultarea informatiilor specifice si a opiniilor exprimate.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 3 (Multiple choice)
- 5 intrebari - O conversatie intre doi sau mai multi vorbitori de 3-4 minute. Trebuie sa raspunzi unor intrebari cu raspuns multiplu alegand A, B, C sau D.
Ce trebuie sa exersezi
- Ascultarea informatiilor despre opinie, esenta, detalii, deductii.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 4 (Multiple matching)
- 10 intrebari - O serie de 5 monologuri de aproximativ 35 de secunde fiecare. Pe foaia de examen exista doua probleme de combinatii multiple. Pentru fiecare trebuie sa alegi cele 5 optiuni corecte din 8 raspunsuri posibile.
Ce trebuie sa exersezi
- Ascultarea informatiilor despre esenta, atitudine, puncte principale, interpretarea contextului.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

IV. Speaking

Modulul de Speaking are trei parti. Vei da proba impreuna cu un alt candidat. Sunt doi examinatori. Unul din examinatori conduce proba (pune intrebari, ofera candidatilor o brosura cu subiecte de convesatie etc.) si celalalt examinator asculta ce spun candidatii.

Vezi mai mult »»

Partea 1 (Interview) - Conversatie intre examinator si candidati. Examinatorul va pune o serie de intrebari pe rand pentru a va da oportunitatea de a vorbi despre voi.
Ce trebuie sa exersezi
- Oferirea de informatii personale si exprimarea opiniilor despre subiecte diferite.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
2 minute.

Partea 2 (Collaborative task)
- Interlocutorul iti ofera cateva instructiuni vorbite si cateva imagini la care sa te uiti. Mai intai trebuie sa raspunzi unei intrebari despre reactia ta la una sau mai multe imagini (1 minut). Urmeaza o problema de luare a deciziei pe care trebuie sa o rezolvi impreuna cu partenerul de examen.
Ce trebuie sa exersezi
- Sustinerea unei interactiuni: schimbul de idei, exprimarea si argumentarea opiniilor, exprimarea acordului sau dezacordului, formularea sugestiilor, speculatiilor, luarea unei decizii prin negociere etc.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
4 minute.

Partea 3 (Long turn & Discussion)
- Interlocutorul iti va da un card cu o intrebare, precum si cateva idei despre ea, iar tu trebuie sa vorbesti pentru 2 minute, pe cont propriu. Dupa ce termini, partenerul tau trebuie sa comenteze, dupa care interlocutorul va va intreba pe amandoi o intrebare despre acelasi subiect. Interlocutorul va urma aceeasi procedura cu partenerul tau, dupa care va continua discutia cu amandoi.
Ce trebuie sa exersezi
- Vorbirea pe cont propriu: exprimarea si argumentarea opiniilor, dezvoltarea de noi subiecte de conversatie.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
10 minute (2 minute pentru fiecare candidat si apoi 6 minute pentru discutie).

Proba examen: Reading & Use of English

  Continut

7 parti
53 de intrebari

  Punctaj

40%

  Ce evalueaza

Dovedeste ca poti face fata cu incredere la diferite tipuri de text, cum ar fi: fictiune si non-fictiune, jurnale, presa si manuale.

Proba examen: Writing

  Continut

2 parti

  Punctaj

20%

  Ce evalueaza

Capacitatea de a scrie variate tipuri de text, cum ar fi: eseuri, rapoarte si recenzii.

Proba examen: Listening

  Continut

4 parti
30 de intrebari

  Punctaj

20%

  Ce evalueaza

Abilitatea de a urmari si intelege materiale vorbite, cum ar fi: cursuri universitare, discursuri si interviuri.

Proba examen: Speaking

  Continut

3 parti

  Punctaj

20%

  Ce evalueaza

Iti testeaza capacitatea de a comunica in mod eficient in situatii fata-in-fata.

Continua procesul de inscriere la examen


Inregistrare Candidat / Calendar / Taxe

In pasul urmator vei trece la demararea procesului de inscriere la examenul de limba engleza certificat de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, mai exact vei completa datele personale de identificare ale candidatului. Te rugam citeste si completeaza cu atentie campurile formularului: Inscriere examene.

EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult