EEC

Despre noi

European Examinations Centre (EEC) este o institutie autorizata de Cambridge English Language Assessement, CaMLA si ÖSD sa furnizeze în Romania, examenele de certificare a cunostintelor lingvistice pentru limba engleza si limba germana. EEC a devenit in cei aproape 5 ani de existenta in Romania un standard de referinta pentru organizarea examenelor internationale, inregistrand anual un numar de peste 2.500 candidati. Avand o echipa dinamica, cu o promptitudine dovedita si mereu preocupata de identificarea celor mai bune solutii pentru clientii nostri, EEC a reusit in aceasta perioada sa se impuna ca lider de piata pe segmentul examenelor computer-based, organizand peste 90 de sesiuni in primul semestru al anului 2014. Initial EEC a oferit la nivel național o suita de examinari pentru limba engleza, adresandu-se tuturor grupelor de varsta (grupa: 6-12 ani, grupa: 13-17 ani, grupa: peste 18 ani) și oricarei categorii profesionale și academice. Am continuat proiectul de dezoltare pe termen lung pe doua directii principale:
 • dezvoltarea de parteneriate cu institutii internationale de certificare lingvistica din USA, Austria si Germania
 • initierea unor colaborari stranse cu intitutii de referinta in predarea limbilor straine la nivel national, lista cu parteneri poate fi consultata aici.
EEC este din 2014 reprezentant la nivel national al Universitatii Michigan USA devenind astfel centru autorizat sa administreze examenele CaMLA la nivel national. O realizare importanta, venind astfel in intampinarea elevilor dornici sa studieze la universitatile americane unde CaMLA se bucura de o larga recunoastere. Un alt proiect notabil este colaborarea la nivel european pentru examenele de limba germana cu centrul de evaluare ÖSD din Viena, Austria. Aceasta colaborare a fost determinata de doi factori majori: o cerere in crestere pentru evaluarea competentelor lingvstice in limba germana atat din partea celor care frecventeaza cursuri de pregatire, cat mai ales din partea scolilor de profil din tara; si existenta investitorilor strategici vorbitori de limba germana pe piata romaneasca care au avut ca efect secundar cresterea solicitarilor de cursuri pentru imbunatatirea competentelor lingvistice fie pentru a facilita comunicarea intre middle-si top-management sau, mai ales, pentru a mari sansele de a fi angajat sau eventual promovat.

Exams Practice

Sectiunea ShopOnline este rezultatul unui parteneriat intre EEC si Cambridge University Press si este adresata candidatilor, profesorilor si tuturor pasionatilor de limba engleza. In aceasta sectiune, alegand unul din produsele listate, va veti putea evalua nivelul de limba engleza, accesa un test official online sau, in cazul in care sunteti cadru didactic, inscrie la unul din cursurile TKT (Teaching Knowledge Test). Un alt instrument practic, dezvoltat din dorinta de a familiariza candidatii cu exigenta examinarilor internationale este “Mock Exams”. Mai exact, EEC oferă gratuit candidatilor inscrisi, o platforma de simulare reala a examenului oficial. Participarea candidatilor la “Mock Exams”, reprezinta atat oportunitatea identificarii punctelor slabe si ajustarea pregatirii pana la examen, cunoasterea conduitei organizatorice, dar mai ales diagnosticarea potentialului individual de promovare a unui examen international. Functionand sub deviza “Pass your exams with EEC Colours”, centrul de examinare EEC, demonstreaza maxima flexibilitate functionala, asigurand servicii de calitate clientilor si colaboratorilor, prin:
 • organizarea examenelor in orice localitate din Romania si in orice institutie de invatamant publica sau privata (gimnaziala, liceala, universitara);
 • colaborarea cu reprezentantii scolilor de limbi straine (manageri, administratori, pedagogi, cadre didactice etc);
 • programarea calendaristica a examinarilor in concordanta cu disponibilitatea partenerilor;
 • asistenta dedicata candidatilor la:
 • alegerea examenului potrivit nivelului lingvistic si profesional;
 • procesarea optiunilor interactive de inscriere la examen;
 • informarea coordonatelor organizatorice (data, locatie, probe, interval orar, sala, grupa, formalitati si procedurile examinarilor etc);
 • verificarea rezultatelor si eliberarea certificatelor;
 • accesarea diverselor materiale de studiu, biblioteci virtuale, ghiduri interactive, resurse suplimentare de informare.
La nivel national, EEC coordoneaza o echipa cu peste 60 de examinatori si supervizori, care asigura accesul comod si permanent la serviciile centrului. Profesionisti, integri si ambitiosi, membrii EEC sunt antrenati sa integreze principiile de excelenta etica, atat in furnizarea serviciilor pentru client, cat si in toate aspectele functionale ale centrului EEC. In componenta echipei se reunesc: profesori din mediul universitar, pre-universitar si privat cu minim 5 ani experienta, doctori in filologie, detinatori ai certificarii “Cambridge Proficiency”, mentori pentru discipolii debutanti.

Ne preocupa viitorul. Si de aceea European Examinations Centre este o structura pro-activa, care te ajuta in planurile tale de viitor. Pentru a fi catalogat ca vorbitor de limba engleza, este nevoie de o insusire sistematica a limbii. Iar performantele lingvistice sunt recunoscute prin certificari internationale. Dovedind pasiune pentru meseria pe care o facem si un stil excepţional de lucru in echipa, suntem convinsi ca “daca crezi, vei realiza”. Iar la implinirea acestui deziderat, angajamentul nostru este substantial.

Cătălin BĂDĂNĂU Centre Exams Manager

Exams with ease by EEC!