Koala da startul inscrierilor in competitia la limba engleza

01.10.2019

Koala da startul inscrierilor in competitia la limba engleza

KOALA INTERNATIONAL COMPETITION

Mii de elevi, pasionati de engleza, sunt asteptati sa se inscrie la editia 2019-2020

 

Koala International Competition, una dintre cele mai iubite si cunoscute competitii de limba engleza din anul scolar anterior, care s-a bucurat de un real succes si de o crestere semnificativa pe plan global, da startul celei de-a doua editii, 2019 - 2020 in Romania.

 

Sunt asteptati sa se inscrie in concurs cat mai multi elevi care studiaza limba engleza ca limba straina, cu varste cuprinse intre 6 - 18 ani si care se pot mandri cu un nivel de limba engleza potrivit standardelor CERF, dupa cum urmeaza:

 • Pre-A1 (max. 10 ani), A1 (max. 12 ani), A2 (max. 14 ani) = nivel "Basic User";
 • B1 (max. 15 ani), B2 (max. 17 ani) = nivel "Independent User";
 • C1 (max. 18 ani) = nivel "Proficient User".

 

Concursul Koala evalueaza si valideaza competentele elevilor pasionati de limba engleza, punand accentul pe o varietate de factori lingvistici, de la receptarea si producerea mesajelor, la testarea cunostintelor din vocabular.

 

"Am fost de-a dreptul impresionat de calitatea organizarii si de profesionalismul tuturor celor implicati in prima competitie Koala din Romania. Totul a fost impecabil, de la puterea de munca si capacitatea echipei de a se mobiliza, astfel incat sa realizeze sub presiunea timpului, ceva ce parea aproape imposibil, pana la valoroasele premii oferite castigatorilor.

Reiterez importanta competitiei in educatie, ca motor in atingerea unor obiective superioare. Competitia si sansa la competitie schimba vieti si motiveaza, astfel incat multi tineri isi pot descoperi o vocatie, datorita unor astfel de activitati. Accentul se pune pe individ, nu pe concurent, acesta este mesajul pe care vreau sa il transmit si viitorilor candidati la Koala 2020", a declarat Michael Carty, Manager KGL Contest in English, Irlanda.

 

Succesiunea desfasurarii concursului KOALA:

 • Start inscrieri: 1 octombrie 2019;
 • Stop inscrieri: 5 februarie 2020;
 • Etapa 1: Faza pe oras: 8 februarie 2020;
 • Etapa 2: Faza nationala: 7 martie 2020;
 • Etapa 3: Faza internationala: mai-iunie 2020 in Amiens, Franta.

 

Asa cum s-a intamplat si in editia precedenta, inainte de plecarea la etapa internationala, performerii Romaniei de la faza nationala isi vor primi premiile, diplomele si felicitarile, in cadrul Galei Festive de Premiere Koala 2020 dedicata atat elevilor castigatori, cat si profesorilor care le-au fost alaturi, dar si centrelor pregatitoare de limba engleza.

 

Gala Festiva de Premiere este un eveniment privat, organizat integral de EECentre.

Acest eveniment, foarte bine primit in 2019, a avut rolul sa confirme calitatea superioara si nivelul ridicat al pregatirii lingvistice in Romania, datorate tuturor entitatilor mentionate, care merita deplina apreciere si recunoasterea meritelor.  Asemanator se intampla si in primavara anului 2020.

 

Gazduite anual in Capitala Europeana a Tineretului (European Youth Capital), faza internationala a concursului si Global Winner sunt organizate pentru castigatorii locului 1 de la fiecare nivel lingvistic, cu varsta peste 13 ani, care provin din cele 25 tari participante.

Timp de 3 zile, cei mai buni dintre cei buni vor avea parte de competitie si emotii pe masura, dar vor fi rasplatiti si cu excursii, evenimente culturale si educative, dar si alte multe surprize.

 

Castigatorii Global Winner vor primi premii din partea organizatorilor internationali, in semn de recunoastere pentru realizarile lor remarcabile, astfel:

 • 500 Euro, castigatorii locului I, indiferent de nivel;
 • 250 Euro, castigatorii locului al II-lea, indiferent de nivel;
 • 150 Euro, castigatorii locului al III-lea, indiferent de nivel.

Premiul pentru marele castigator Global Winner va fi de 1000 Euro.

 

Inscrierile sunt deschise la concursul KOALA. Hai si tu!

 

 • Elevii interesati sa participe la Koala International Competition 2020 trebuie sa se adreseze scolii sau centrului de limba engleza in care invata. Profesorul de limba engleza va completa formularele de aplicatie cu datele elevilor si le va expedia la adresa de e-mail: Koala@EECentre.ro
 • In plus, inscrierile se pot face si online, pe platforma www.EECentre-Koala.ro, direct de catre candidat sau de catre tutore, prin completarea formularului si achitarea taxei, in mod electronic.


De retinut: Un elev care a participat in 2019 la KOALA si a reusit sa se califice in cea de-a doua etapa NU are voie sa participe la acelasi nivel in editia 2020 a concursului, ci poate sa intre in competitie doar la urmatorul nivel lingvistic, nefiind nevoie sa isi demonstreze iarasi nivelul anterior de limba.  

 

Pentru editia 2020 la Koala International Competition, taxa de inscriere se prezinta astfel:

 • 90 lei / candidat, daca inscrierea se face pana la 24 ianuarie 2020;
 • 135 lei / candidat, din 25 ianuarie 2020 pana la 04 februarie 2020.

Incepand cu 05 februarie 2020, nu se mai fac inscrieri la Koala.

 

O veste buna pentru castigatorii etapei nationale din 2019 (cei care au obtinut locul I, II, III / nivel): acestia primesc 50% reducere din taxa de inscriere la editia 2020, pentru un nivel lingvistic superior celui confirmat anterior.

 

Pe parcursul intregii editii, din octombrie 2019 si pana in iunie 2020, KOALA isi va face cunoscuta prezenta pe undele radio ale indragitului post, dedicat copiilor si parintilor: Itsy Bitsy.

Partener Media: PEDAGOTECA.ro.

 


Rezumat KOALA 2018-2019: surprize si performanta

 

La sfarsitul anului 2018, EECentre lansa in Romania ceea ce urma sa devina una dintre cele mai indragite competitii de limba engleza, Koala International Competition.

Concursul s-a desfasurat in trei etape, una locala, in luna februarie 2019, alta nationala, in martie 2019 si o etapa internationala, in iunie 2019 - sustinuta la Novi Sad, in Serbia.

 

"Koala este concursul care pe noi, in calitate de organizatori, ne-a tinut cu sufletele la gura, ne-a provocat sa ne depasim limitele si ne-a oferit o satisfactie incredibila la final, ceea ce justifica motivatia majora pe care o avem, cea de a continua acest minunat demers.

Inca de la prima editie, miza suprema la KOALA a fost si ramane in continuare, stimularea performantelor scolare ale elevilor. Ne dorim sa incurajam spiritul de competitie, ca parte din procesul de educatie. Indiferent de varsta, avem in noi dorinta performantei, iar asta s-a vazut si in primul concurs Koala din Romania", a declarat Catalin Badanau, Manager EECentre.

 

Debutul Koala International Competition in Romania a insemnat multiple succese si rezultate unice. Fenomenul Koala a fost posibil prin implicarea a 50 de centre de invatamant public si privat din tara, a 150 de profesori din 19 orase: Alexandria, Arad, Bacau, Braila, Brasov, Bucuresti, Calarasi, Cernavoda, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Dr. Tr. Severin, Focsani, Galati, Hunedoara, Lehliu, Oradea, Sibiu.

 

Incununarea tuturor eforturilor si motivul de mandrie al EECentre, organizatorul evenimentului, a fost inscrierea in competitie a 1600 de elevi cu varste cuprinse intre 8-18 ani, intr-un timp record, de doar 3 (trei) saptamani. Din cei 1600 de elevi inscrisi, 268 au reprezentat un record de promovabilitate pentru etapa a II-a, nationala (depasind estimatul initial de 10% al organizatorilor internationali).


Dar aceste date au fost doar introducerea a ceea ce a urmat.


4 elevi (castigatorii locului I de la  fiecare nivel) si 3 profesori au reprezentat Romania in iunie 2019 la finala internationala din Capitala Europeana a Tineretului (Novi Sad, Serbia):

 • Eduard Popovici (A1), Bucuresti,
 • Elena Grecu (A2), Galati,
 • Raul Modi (B1), Deva,
 • Andrei Dogaru (B2), Constanta.

Iar in clasamentul mondial, Andrei Dogaru (nivel B2) a fost obtinut locul al III-lea!

 

Alaturi de Romania, in competitia internationala Koala se afla tari din intreaga lume, dar cu o misiune comuna, cea de a stimula educatia si de a rasplati performanta lingvistica: Albania, Azerbaidjan, Birmania, Bulgaria, China, Cipru, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Franta, Grecia, Iran, Italia, Kosovo, Malaiezia, Maroc, Mongolia, Portugalia, Serbia, Spania, Thailanda, Turcia, Uruguay, Uzbekistan, Vietnam.

 

Concursul KOALA este organizat sub auspiciile International Testing Authority (ITA) - organizatorul pe plan global al concursului de limba engleza KGL CONTEST in ENGLISH (www.kglcontest.org).

Subiectele concursului Koala, din toate cele trei etape, sunt unice la nivel european, iar corectarea lucrarilor se face exclusiv de catre expertii lingvistici ai International Testing Authority, asigurand-se astfel respectarea standardelor de validare a cunostintelor lingvistice, obiectivitatea punctajelor si alinierea la nivel international a rezultatelor tuturor candidatilor din tarile participante.

 

Citeste REGULAMENTUL KOALA 2020: AICI.


It's cool to be KOALA

It's life changing!

 

European Examinations Centre (EECentre) este o institutie educationala, 100% romaneasca, autorizata de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), OSD (Osterreichisches Sprachdiplom Deutsch), OET (Occupational English Test) si TRINITY College London - sa furnizeze, in Romania, examene de certificare a cunostintelor de limba engleza si limba germana. Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania AUTHORISED PLATINUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara. EECentre este un standard de referinta in Romania pentru organizarea examenelor lingvistice internationale.Stiri · Noutati · Informatii


EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
Program de Lucru: 10:00 - 18:00 | Luni - Vineri
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult