KOALA premiaza campionii la engleza in 2022

14.01.2022

KOALA premiaza campionii la engleza in 2022

In plin sezon al inscrierii elevilor la concursul international de engleza KOALA INTERNATIONAL COMPETITION, cand interesul copiilor si al parintilor devine tot mai accentuat pentru educatie si dezvoltare personala, la ecuatia premiilor acordate performerilor ce vor ocupa podiumul national, ni se alatura importanti sponsori din domeniul educatiei, dar si domenii conexe.


Rezultatele extraordinare si sutele de feedback-uri inregistrate din editiile academice anterioare, focusul actual orientat pe studiul limbii engleze si dorinta copiilor de a-si demonstra nivelul de cunoastere acumulat la engleza, precum si standardul superior al organizarii competitiei, dau un potential incontestabil concursului KOALA si o atractivitate fara precedent.

Elevii cu varstele de la 10 ani la 17 ani, au sansa ca prin participare la competitia KOALA sa obtina atat o validare a cunoasterii limbii engleze prin corectura efectuata de expertii internationali ai concursului, cat si oportunitatea castigarii unor premii deosebite la faza nationala din martie 2022 si la faza internationala din toamna acestui an.

KOALA aduce un plus de valoare, efervescenta si originalitate in zona competitiilor mult asteptate de copii; vizeaza sa-i propulseze catre performanta si sa-i recompenseze cu premii pe masura rezultatelor. Pana la detalierea premiilor, facem o trecere in revista a noutatilor cu care se deruleaza concursul KOALA in editia academica 2022.

Cu ce noutati vine KOALA in 2022
Daca in anii anteriori concursul era sustinut de elevi pe coli de hartie standardizate provenite de la organizatorii internationali, din acest an KOALA se aliniaza metodelor educationale moderne de studiu si testare, trecand la formatul pe calculator (Computer-Based). Asadar, pentru sustinerea probelor de concurs copiii vor accesa computerul, se vor loga in platforma internationala de testare KGL (folosind user si password) si isi vor scrie de la tastatura raspunsurile exercitiilor.

Concursul nu este online, deci fiecare elev se prezinta fizic in sala de testare. Subiectele sunt unice la nivel european si in proprietatea organizatorilor internationali INTERNATIONAL TESTING AUTHORITY (ITA).
Testele concursului presupun standarde de calitate superioara, iar subiectele sunt originale si unice la nivel european, create de experti lingvistici internationali; acestea aflandu-se in proprietatea organizatorilor KGL Contest, International Testing Authority (ITA).

Corectarea si raportarea rezultatelor se realizeaza doar de catre examinatorii internationali, asigurandu-se astfel obiectivitatea corecturii si alinierea la nivel global a rezultatelor tuturor candidatilor din tarile participante.

Ce orase gazduiesc KOALA in 2022
In acest an, concursul KOALA se sustine in sali de testare ale centrelor partenere EECentre, localizate in urmatoarele 10 orase: Arad, Braila, Brasov, Bucuresti, Chisinau, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Sibiu.
Orase care gazduiesc Koala 2022


Varstele elevilor aferente nivelurilor lingvistice la KOALA
Cei mai competitivi dintre elevii care iubesc limba engleza sunt asteptati sa participe la KOALA in aceasta primavara. Varsta elevilor este aspectul cel mai important in alegerea corecta a nivelului lingvistic deoarece la departajarea mai multor candidati cu scor identic la acelasi nivel se va califica elevul cu etatea cea mai frageda din categoria de varsta recomandata. Inainte de acordarea premiilor va fi necesara dovada varstei.

Iata ce nivel alegi in functie de varsta copilului:
 • nivel A1 = elevi cu varsta de maxim 12 ani (nascuti dupa: 01 ianuarie 2010);
 • nivel A2 = elevi cu varsta de maxim 14 ani (nascuti dupa: 01 ianuarie 2008);
 • nivel B1 = elevi cu varsta de maxim 15 ani (nascuti dupa: 01 ianuarie 2007);
 • nivel B2 = elevi cu varsta de maxim 17 ani (nascuti dupa: 01 ianuarie 2005).

Cum se inscriu elevii la KOALA in 2022
Inscrierea se face online, direct in website-ul competitiei KOALA: www.eecentre.ro/concurs-koala. KOALA functioneaza conform regulei «primul inscris - primul servit», avand numar limitat de locuri pentru fiecare oras. Asadar, grabeste-te la inscriere: www.eecentre.ro/concurs-koala.

Etapele competitiei internationale de engleza KOALA by KGL
Proiectata similar unei olimpiade, Koala are un design piramidal, astfel incat trecerea la urmatoarea treapta este alocata celor mai buni dintre cei mai buni in urmatoarele perioade calendaristice:
 • Etapa 1 (faza pe oras): 19.02.2022;
 • Etapa 2 (faza pe tara): 19.03.2022;
 • Etapa 3 (faza globala): final sept. 2022.

Dupa faza pe tara, EECentre organizeaza o gala de premiere atat a elevilor care castiga pe Romania si Rep. Moldova locurile I, II, III la fiecare nivel lingvistic din concurs (A1, A2, B1, B2), cat si a profesorilor indrumatori.
La faza globala vor participa doar performerii locului intai din etapa nationala, de la fiecare din cele patru niveluri lingvistice. Acesti patru elevi fruntasi vor concura cu alti copii de varsta lor din cele 31 tari, toti vorbitori de limba engleza, ca si limba straina.

Sponsorii si premiile competitiei KOALA
Pentru premierea elevilor si profesorilor la faza pe tara, clasamentul este compus din rezultatele elevilor din Romania si Rep. Moldova astfel:
 • Nivel A1 = locul I, II, III;
 • Nivel A2 = locul I, II, III;
 • Nivel B1 = locul I, II, III;
 • Nivel B2 = locul I, II, III.

Asigurate de EECentre si Sponsorii Parteneri, premiile in produse au urmatoarele valori:
 • Locul I / nivel = 1.000 RON;
 • Locul II / nivel = 800 RON;
 • Locul III / nivel = 600 RON.

Sponsor Articole pentru Elevi: HAMA Romania

Sponsor Articole pentru Elevi: HAMA Romania

Sponsor Carte de Engleza: Educational Centre Romania

Sponsor Carte de Engleza: Educational Centre Romania


Cel mai ravnit premiu KOALA la etapa nationala
Ca noutate a competitiei KOALA, se introduc doua premii speciale si unice, ambele asigurate de International Summer Schools Education in calitate de Sponsor National:
 • National Candidate Winner: 1 tabara de limba engleza in Marea Britanie (fara bilet avion) la St Lawrence College, UK;
 • National Teacher Winner: 1 tabara de limba engleza in Marea Britanie (fara bilet avion) cu rol de indrumator grup la St Lawrence College, UK;

Cine devine National Candidate Winner ?
Candidatul cu cel mai mare scor indiferent de nivel (in baza punctajului raportat din corectura internationala ITA) primeste in plus o tabara de limba engleza de la Sponsorul National: International Summer Schools Education. Premiul nu include bilet avion.

Cine devine National Teacher Winner ?
Profesorul de limba engleza, care inscrie cei mai multi elevi la editia Koala 2021-2022 (conform statisticii EECentre) primeste o tabara de limba engleza de la Sponsorul National: International Summer Schools Education, cu rolul de Indrumator de Grup. Premiul nu include bilet avion. Suplimentar se acorda: 15% reducere din tariful taberei la inscrierea propriului copil in tabara.

Daca din orice motiv neprevazut (ex: conditii de calatorie/restrictii Covid etc.), tabara la St Lawrence College, UK nu se poate organiza, dar Sponsorul National va putea organiza alta tabara educationala internationala de grup, atunci ISS EDU va oferi o noua optiune de tabara educationala internationala.

In cazul in care castigatorii nominalizati nu pot participa in tabara, atat Sponsorul National: ISS EDU, cat si Organizatorul Oficial: EECentre, nu vor acorda contravaloarea in bani si nu ofera tabara catre alte persoane (elev / profesor).
Premiile nu sunt transmisibile si se supun termenilor si conditiilor Sponsorului National: International Summer Schools Education: https://bit.ly/3mrNVEL

Sponsorul National: International Summer Schools Education ofera tuturor copiilor care participa in 2022 la concursul Koala, un beneficiu de exceptie, respectiv: 10% reducere din tariful oricarei tabere internationale de grup, listata in www.issedu.ro.

Cine este si ce face Sponsorul National International Summer Schools Education ?

Sponsorul National: International Summer Schools Education


International Summer Schools Education - ISS EDU a fost fondata in Romania in anul 2011, in colaborare cu unul dintre cele mai importante centre de organizare a scolilor de vara din Anglia.
Peste 2.000 de copii au participat pana in prezent in cele peste 150 grupuri ce au format tabere cu specific de invatare si practicare a limbii engleze cu profesori nativi in medii multiculturale din Marea Britanie, SUA, Germania, Franta, Japonia, Elvetia, Malta, Cipru, Emiratele Arabe Unite.

Pentru extinderea abilitatilor elevilor si formarea acestora pentru viitorul profesional, International Summer Schools Education - ISS EDU si-a largit specificul taberelor cu tematici moderne, precum: antreprenoriat, medicina, teatru / actorie, psihologie, pedagogie, comunicare, sport (fotbal, golf, iahting, tenis, ski, echitatie etc.).

Deschisi catre noutate si diversitate, dornici sa-si indrume elevii spre activitati educationale si extracurriculare, sute de profesori de limbi straine si nu numai, din Iasi, Bucuresti, Cluj, Timisoara, Galati, Braila, Vaslui, Botosani, s-au alaturat proiectelor dezvoltate cu succes prin intermediul ISS EDU.

«Tabara ISS EDU este o experienta extraordinara. Amintiri minunate ne leaga de campusul Saint Lawrence. Aici am putut avea experienta sederii intr-un boarding school britanic si a unei scoli private britanice autentice. The dining hall aminteste de Harry Potter si atmostera magica de poveste. Localizarea in Ramsgate, un oras port, invita la plimbari pe malul marii si activitati pe plaja. Apropierea de Dover si Leeds sunt opotunitati ce nu pot fi ratate.» Prof. Melania Socaciu

International Summer Schools Education - ISS EDU


Despre motivarea sponsorizarii competitiei Koala in 2022, ne povesteste Dl. Claudiu DAMIAN, Directorul General al International Summer Schools Education - ISS EDU:

«Am inceput activitatea in 2011 cu credinta ca doar EDUCATIA va schimba ROMANIA in mai bine. Si nu orice tip de educatie, ci doar o educatie de calitate. Desigur ca si la noi se face educatie de calitate, dar avem certitudinea ca putem fi cu mult mai buni prin diversitate si aprofundand de la alte sisteme de invatamant - recunoscute ca fiind de succes. Organizate in strainatate, pe timpul vacantelor, taberele educationale de vara sunt concepute ca programe educationale alternative, intensive, de scurta durata si cu impact imediat pentru tinerii deschisi catre noutate si diversitate, dornici de aprofundarea limbilor straine, activitatilor educationale si extracurriculare in domenii din ce in ce mai noi, interesante. Toate aceste experiente produc un profund impact asupra modului in care tinerii percep lumea inconjuratoare si se focuseaza pe dezvoltarea personala si oportunitatile disponibile fie in mediul academic, fie in cel profesional. Ne alaturam competitiei KOALA, deoarece acest proiect reprezinta un pol national de crestere a nivelului de educatie prin competitie de foarte buna calitate, pe care dorim sa il sustinem si sa il incurajam.»

Provenienta internationala a competitiei
Concursul KOALA este organizat sub auspiciile International Testing Authority (ITA).
Corespondentul competitiei, pe plan international, din punctul de vedere al organizarii si conceptului, este KGL Contest - una dintre cele mai dinamice si populare competitii globale care a construit o reala comunitate internationala in jurul ideii aduse si in Romania de EECentre.
In prezent exista 31 de parteneri oficiali ai concursului la nivel mondial, proveniti din tarile: Albania, Afganistan, Azerbaidjan, Birmania, Bulgaria, Croatia, China, Cipru, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Franta, Grecia, Iran, Italia, Kosovo, Filipine, Malaiezia, Maroc, Mongolia, Portugalia, Romania, Rep. Moldova, Serbia, Spania, Singapore, Thailanda, Turcia, Ucraina, Uruguay, Uzbekistan, Vietnam.

Despre KOALA in Romania
Concursul international de limba engleza KOALA INTERNATIONAL COMPETITION este organizat la nivel national de European Examinations Centre (EECentre), in calitate de Partener Oficial in Romania si Republica Moldova al Concursului Global: KGL Contest.

Lansat pentru prima data in anul scolar 2018-2019, proiectul KOALA nu este un examen, ci este competitia cu cea mai rapida crestere de popularitate la nivel global, fiind o experienta educationala unica, antrenanta si atractiva, care stimuleaza elevii cu aptitudini superioare in domeniul competentelor lingvistice si interculturale in limba engleza.

La anterioarele doua editii au participat aproape 5.000 copii, indrumati de 300 profesori proveniti din 250 scoli si centre lingvistice din Romania si Rep. Moldova, iar dintre acestia 8 elevi au ajuns la finala internationala.

Considerata ca fiind o oportunitate extraordinara de a promova limba engleza in randul elevilor, KOALA este o ocazie fantastica de a motiva elevii sa isi testeze cunostintele de limba engleza la nivel global si de a deschide noi perspective spiritului competitiv intre tinerii pasionati de limba engleza din toata lumea.

Fii cel mai bun si, in 2022, Koala te premiaza si te trimite in etapa internationala! Inscrie-te la KOALA si adopta deviza: “It’s cool to be KOALA!”

Inscrie-te la KOALA!

www.eecentre.ro/concurs-koala

========================

Noutatile competitiei KOALA sunt permanent actualizate si disponibile in Social Media.
Fii conectat la comunitatea EECentre:


Stiri · Noutati · Informatii


EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult