KOALA INTERNATIONAL COMPETITION - despre Etapa 1 si detalii despre Etapa 2

04.03.2019

KOALA INTERNATIONAL COMPETITION - despre Etapa 1 si detalii despre Etapa 2

50 de centre de invatamant public si privat din Romania si-au intrecut elevii pasionati de limba engleza, la Koala International Competition, pe 16 februarie. Ce urmeaza?! Un inceput de primavara cu si mai multa competitie, in etapa nationala!

 

Cu ceva timp in urma, va povesteam despre cum una dintre cele mai iubite competitii de limba engleza, care se adreseaza tinerilor cu varste intre 8-18 ani, urma sa se desfasoare in Romania, prin European Examinations Centre.

Mult-asteptatul eveniment s-a produs, in prima sa etapa, pe 16 februarie 2018, cand peste 300 de copii si tineri s-au adunat la Hotel Hilton din Bucuresti, pentru a-si testa nivelul de limba engleza in cadrul concursului Koala International Competition.

Concursul a avut loc simultan in 19  orase din tara, prin implicarea a nici mai mult nici mai putin de 50 de centre de invatamant, deopotriva din sectorul public si privat, numarul participantilor la nivel national fiind unul foarte ridicat, pe masura entuziasmului si energiei debordante, inspirate de insusi conceptul propus de eveniment.

Nivelurile lingvistice testate in cadrul competitiei au fost patru, respectiv A1 si A2 (Basic User conform CEFR), B1 si B2 (Independent User conform CEFR).

Participantii emotionati si plini de spirit competitiv au fost insotiti de parintii lor, iar atmosfera a fost una plina de energie, suspans si de efervescenta, pe durata intregului eveniment, asa cum a fost el surprins de cameramanii invitati, intr-un material video dinamic.

 

Acum, pentru ca prima etapa a trecut, asteptam rezultatele care ii vor propulsa pe cei mai buni si pregatiti elevi in cea de-a doua etapa a competitiei si, de ce nu, daca reusesc sa ramana in concurs si mai departe, in etapa finala! Asadar, o parte din concurentii primei etape se vor califica in urmatoarea faza a concursului Koala International Competition, cea nationala, programata pentru data de 24 martie 2019.

 

Cateva elemente importante care privesc organizarea concursului, cat si nivelul inalt de seriozitate si de profesionalist, ar fi de mentionat: asa cum a fost si cazul primei etape, subiectele concursului Koala sunt unice si vor fi unice la nivel european, pana la finalul competitiei, fiind proprietatea organizatorilor internationali, International Testing Authority si nu sunt facute publice.

Totodata, dupa concurs, EECentre colecteaza si expediaza fisele catre organizatorii externi, in vederea corectarii materialelor, asigurandu-se astfel obiectivitatea punctajelor si alinierea la standard international a rezultatelor tuturor candidatilor din tarile participante.

 

Rezultatele primei etape a concursului, pe care suntem convinsi ca le asteptati cu sufletul la gura, vor fi comunicate in aproximativ 3-4 saptamani de la incheierea primei etape, catre EECentre, in sarcina centrului intrand distruibuirea rezultatelor catre centrele partenere si candidatilor inscrisi pe patforma online. Totodata, EECentre va emite si va expedia certificatele catre candidatii din prima etapa a concursului Koala, dupa cum urmeaza:

  • Certificat de calificare: pentru toti participantii calificati in cea de-a doua etapa Koala, cu mentionarea punctajului acumulat;
  • Certificat cu rezultat: pentru elevii care reusesc sa obtina 50% din maximum de puncte, dar fara a se califica in cea de-a doua etapa Koala;
  • Certificat cu de participare: pentru elevii care obtin sub 50% din punctajul maxim si care nu se califica in etapa nationala.

Etapa a II-a a concursului va consta in sustinerea a doua probe: cea de Listening (10-30 minute in functie de nivel) si cea de Reading&Writing (60 de minute). Participantii vor redacta o tema scrisa, incercand sa dea tot ce este mai bun, pentru a fi performanti si, de ce nu, castigatori.

Dupa citirea atenta a textelor date, va urma o serie de aproximativ 40 de intrebari cu raspunsuri multiple. In plus, va exista si o componenta de ascultate si de scriere, nu doar de citire, astfel incat competitia sa ii motiveze si sa ii evidentieze pe cei mai pregatiti elevi.

 

In etapa nationala au acces exclusiv candidatii care primesc certificate de calificare, iar perioada de inscriere este 9-13 martie 2019 (reprezentand acordul candidatului de a participa in etapa nationala). Mai mult decat atat, concurentii castigatori sunt inregistrati in mod gratuit in etapa nationala a Koala International Competition.

 

La finalul etapei nationale, 12 tineri participanti vor fi premiati astfel:

  • 4 elevi LOCUL 1 = (1 elev nivel A1) + (1 elev nivel A2) + (1 elev nivel B1) + (1 elev nivel B2) = set produse (inclusiv smart device) marca LENOVO
  • 4 elevi LOCUL 2 = (1 elev nivel A1) + (1 elev nivel A2) + (1 elev nivel B1) + (1 elev nivel B2) = set produse (inclusiv smart device) marca LENOVO
  • 4 elevi LOCUL 3 = (1 elev nivel A1) + (1 elev nivel A2) + (1 elev nivel B1) + (1 elev nivel B2) = set produse marca LENOVO.

Dincolo de aceste premii, exista, bineinteles si o miza suprema: participarea celor mai buni dintre cei buni in Etapa INTERNATIONALA, la Novi Sad, Serbia, in luna mai 2019, despre care vor reveni cu detalii, la momentul potrivit.

 

NOTA: In etapa internationala vor merge doar castigatorii locului I, cu varsta mai mare de 13 ani. Finalistii cu varsta mai mica de 13 ani nu vor participa la competitia internationala, dar vor fi recompensati cu premii echivalente cu valoarea calatoriei.

 

It's cool to be KOALA!  |  It's life changing!

 

*** *** ***

KOALA este una dintre cele mai dinamice si populare competitii globale si a construit o reala comunitate internationala in jurul ideii care, de aceasta data, este adusa in Romania prin EECentre.

 

PARTENER MEDIA = PEDAGOTECA.ro 

 

European Examinations Centre (EECentre) este o institutie autorizata de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, OSD (Osterreichisches Sprachdiplom Deutsch), OET (Occupational English Test) si TRINITY College London - sa furnizeze, in Romania, examene de certificare a cunostintelor de limba engleza si limba germana.


Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


Stiri · Noutati · Informatii


EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult