Atestatul de limba germana OSD recunoscut in Romania si in tari vorbitoare de limba germana

05.11.2020

Atestatul de limba germana OSD recunoscut in Romania si in tari vorbitoare de limba germana

Am scris, in repetate randuri, despre importanta educatiei in limba engleza ca a doua limba, am evidentiat relevanta tot mai sporita a evaluarii lingvistice, ca parte dintr-o cultura globala dinamica, punand aceste informatii in contextul pe care l-am creat, de-a lungul anilor, la EECentre


A venit insa momentul sa va impartasim si alte informatii, de data aceasta, referitoare la educatia in limba germana pentru ca, in cazul in care nu stiati deja, EECentre are in portofoliu si un test foarte cunoscut de limba germana OSD - Osterreichisches Sprachdiplom Deutsch (Austria), a carui popularitate se evidentieaza in ultimii ani, iar cererea de examene la centrul nostru este in crestere.


Inainte sa intru in detalii despre ce inseamna aceste schimbari pentru dinamica testarilor la EECentre, raspunzand succind la cateva curiozitati care pot aparea din randul publicului interesat de limba germana si de obtinerea unei certificari relevante in acest sens, voi trece in revista cateva lucruri despre limba germana la care, chiar daca nu ne gandim zi de zi, sunt importante in analiza evolutiei interesului pentru aceasta limba.


Limba germana este limba oficiala nu doar in Germania, Austria si Elvetia, ci si pe teritoriul Alsacia-Lorena (Franta), in nordul Italiei, in zona de est a Belgiei, Luxembourg si Liechtenstein.


Totodata, germana este cea de-a doua limba materna cea mai vorbita de pe continentul Europei, dupa limba rusa, fiind si a treia cea mai predata limba straina la nivel mondial.


Aproximativ 130 milioane de persoane vorbesc limba germana, la nivel global, fie ca limba nativa sau ca a doua limba, dupa cum arata datele statistice. Insa cifrele nu se opresc doar la atat, deoarece alte milioane de oameni au invatat sau invata, la un moment dat, limba germana, chiar daca nu la un nivel foarte avansat - mai exact, intre 15-18 milioane de persoane invata limba germana.


Revenind la activitatea EECentre dezvoltata pe segmentul examenelor de limba germana, in 2019 si 2020 am inregistrat participarea a peste 300 de candidati. Cel mai cunoscut centru de pregatire este Colegiul National Decebal din Deva, urmat indeaproape de centrul Twinkle Star din IASI.


Din observatiile noastre asupra modului in care elevii se raporteaza la invatarea limbii germane si, ulterior, la testarea OSD, putem afirma ca exista o mare ambitie in procesul de pregatire lingvistic si o apetenta pentru performanta.

Sesiunile de testare sunt abordate cu multa emotie, dar si cu temeri de esec, de altfel, constructiva, daca ne gandim la rezultatele bune ale elevilor, care isi doresc foarte mult sa promoveze examenele de germana.


Mai mult decat atat, am observat, de-a lungul timpului, reactiile si nerabdarea parintilor si ale candidatilor, in momentul in care doresc sa afle rezultatele testelor.

De cele mai multe ori, acestea se limiteaza la a intelege daca au promovat sau nepromovat - aceasta fiind o informatie esentiala pentru ei.

Totusi, in ambele cazuri - fie ca vorbim de reusita, fie de nereusita - consideram ca este mai important ca, atat parintii cat si candidatii, sa obtina rezultatul detaliat al fiecarei probe. In felul acesta, toti cei implicati pot extrage si identifica punctele forte sau punctele slabe, demonstrate in urma participarii la examinare. Una este sa treci un examen sau sa il pici, la limita, alta este sa ai rezultate excelente la examen.


Testele lingvistice cu recunoastere internationala sunt o metoda obiectiva de evaluare a abilitatilor detinute de elevi, mai ales atunci cand acestia sunt mici sau au un nivel elementar ori intermediar de limba.


Examenele adaptate fiecarui nivel de cunoastere lingvistica, le creeaza un mediu sigur de evaluare a competentelor si le ofera atat confirmarea unui parcurs corect al pregatirii, cat si stimularea perseverentei de a studia. Acesta este, inclusiv, cazul testului de limba germana OSD, organizat in Romania de EECentre.


Cunoasterea nivelului actual de limba si a resurselor prin care acesta poate fi imbunatatit este o etapa esentiala in parcursul viitor al candidatilor: in mare parte, vorbitorii de limba germana castiga cu 20-30% mai bine, fata de colegii lor care nu vorbesc germana, pe piata muncii. Avantajele la angajare sunt mai mari, iar sansa de a fi admis pe post este maximizata.


Asa cum se stie de mai multi ani, exista o rata mare de emigrare catre tari din Vestul Europei. Toate aceste persoane pentru a se integra pe piata muncii tarilor respective, au nevoie de atestari lingvistice cu recunoastere internationala. Din acest motiv, a crescut si cererea de examene de limba germana pentru adulti, acestia avand nevoie de un certificat lingvistic util in stabilirea contractelor de munca in Austria, Germania, Elvetia.


Centrul nostru de examinare inregistreaza cea mai mare cerere de examene de limba germana in Deva, Iasi si Bucuresti. Am deschis noi centre de pregatire in Craiova, Constanta si Sibiu si, inca o veste buna, situatia inscrierilor la examene este una pozitiva, ascendenta, pe fondul cresterii cererilor de cursuri de limba germana, dar si a exigentelor parintilor in ceea ce priveste invatarea limbii germane de catre copiii lor. Astfel promitem tot mai multe examene de limba germana, la care va asteptam, cu mic, cu mare - elevi, liceeni, adulti - incepatori sau avansati.


===============


Pentru toti cei care studiaza germana si sunt interesati sa-si certifice nivelul de limba printr-un examen la EECentre, oferim in continuare traseul inscrierii online in urmatoarele 2 moduri.

 

Mod 1 de inscriere online la examenul OSD (traseu lung):

 

  • intri in website-ul EECentre
  • apesi pe caseta EXAMENE OSD
  • alegi din Harta Examene Germana OSD: caseta cu numele examenului si faci click pe ea; 
  • citesti prezentarea examenului cu toate specificatiile probelor, iar daca testul ales este corect, poti sa treci la pasul urmator, accesand butonul Inscriere Examene
  • apesi: butonul „Ma inscriu” si demarezi procedura online de inscriere la respectivul examen, pana la achitarea taxei de examen (online cu cardul prin transfer securizat).

 

Mod 2 de inscriere online la examenul OSD (traseu scurt):

  • intri in website-ul EECentre: www.eecentre.ro
  • apesi butonul „Inscriere examene” – care te transfera intr-o pagina dedicata tuturor examenelor organizate de EECentre.  


In aceasta pagina ai oportunitatea ca prin intermediul filtrelor sa alegi:

- categorie examen (bifezi OSD);

- nume examen (bifezi testul potrivit);

- oras (alegi orasul convenabil).

 

In urma acestei selectii, se vor genera examenele disponibile si demarezi procedura de inscriere online prin accesarea butonului “Ma inscriu”, inclusiv achitarea taxei de examen (online cu cardul prin transfer securizat).

 

 

Comunicarea cu si despre examen intre candidat si EECentre:

Indiferent de modalitatea aleasa pentru inscriere (povestite mai sus), candidatul primeste prin email de la centrul de examinare EECentre, urmatoarele:

 

  • in aprox. 15-30 minute: confirmarea inregistrarii candidaturii la examenul OSD, 
  • in aprox. 5-7 zile inainte examen = informarea coordonatelor organizatorice ale examenului OSD (intervale orare pentru fiecare proba, locatia exacta si adresa).

 

Specificatiile examenului de germana OSD:

Examenul de limba germana OSD se sustine doar in formatul pe hartie (paper based) si este corectat in Austria de membri ai echipei de examinatori OSD. Rezultatele si atestatele se primesc in aproximativ 5-6 saptamani de la data examenului. Certificatele sunt emise pe termen nelimitat (nu sunt tiparite cu termen de valabilitate).

 

Certificatul OSD - Osterreichisches Sprachdiplom Deutsch este recunoscut de Ministerul Educației din România și la nivel internațional; fiind folosit de catre liceeni la examenul de bacalaureat pentru  echivalarea probei de competenta lingvistica (vezi Ordin 5219/2010).

 

Celor interesati de invatarea limbii germane sau continuarea studiului la limba germana, le sugeram sa colaboreze cu centre de pregatire axate pe predarea limbii germane. Acestea se pot identifica in pagina: Centre Pregatire.

 

Pentru informatii suplimentare referitoare la examenele de limba germana OSD, echipa EECentre va asigura de intreaga disponibilitate.

Contactati EECentre

 

Stiri · Noutati · Informatii


EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult