3300 elevi iau startul concursului international de limba engleza KOALA

05.02.2020

3300 elevi iau startul concursului international de limba engleza KOALA

Pe 8 februarie 2020

3.300 elevi vor lua startul celui mai iubit concurs de limba engleza

KOALA INTERNATIONAL COMPETITION


Dupa succesul rasunator al primei editii din anul scolar 2018-2019, concursul KOALA INTERNATIONAL COMPETITION aduna in comunitatea actuala 3.300 elevi din Romania si Republica Moldova, care isi vor demonstra cunostintele de limba engleza, pe parcursul a trei etape competitionale.

 

KOALA este concursul de limba engleza adresat tuturor copiilor, o competitie cu o crestere de-a dreptul fulminanta, pe plan global, fiind o experienta educationala unica si antrenanta.

 

Adresandu-se elevilor cu varste intre 6-18 ani care studiaza engleza ca limba straina in reteaua educationala publica si privata (competitia nefiind accesata de vorbitorii nativi), KOALA INTERNATIONAL COMPETITION evalueaza si valideaza competentele acumulate prin studiul limbii engleze, punand accentul pe o varietate de factori lingvistici, de la receptarea si producerea mesajelor, la testarea cunostintelor de vocabular.

 

"Rezultatele surprinzatoare si pozitive din prima editie a competitiei Koala, pe care am organizat-o in primavara anului 2019, ne-au aratat ca initiativa trebuia sa fie, neaparat, repetata si in 2020. Am avut mai mult timp de organizare, iar cifrele inscrierilor ne arata ca ne vom bucura, din nou, de o competitie stransa, deoarece elevii sunt remarcabili. Eforturilor candidatilor li se mai adauga si implicarea activa a celor 200 de profesori din tara si din Republica Moldova, care s-au asigurat ca elevii inscrisi in concurs vor demonstra ca merita premii si recunoastere." a declarat Catalin Badanau, manager EECentre, organizatorul evenimentului.

 

Competitia respecta standardul Cadrului European Comun de Referinta in Limbi Straine si este oferita pentru sase niveluri lingvistice: Basic User (nivel: Pre-A1, A1, A2), Independent User (nivel: B1, B2) si Proficient User (nivel: C1).


La nivelul Basic User Pre A1 sunt asteptati copii cu varste cuprinse intre 6-10 ani, la A1: elevi de 10-12 ani, la A2: elevi de 12-14 ani. In ceea ce priveste nivelul Independent User, la B1 vor participa elevi de 14-15 ani, la B2 elevi de 15-17 ani, iar ultimul si cel mai avansat nivel competitional C1 - Proficient User se adreseaza elevilor de 17-18 ani.

 

SAVE THE DATE: Startul competitiei va fi dat in ziua de Sambata, 08 februarie 2020.

 

In acest an, la Koala International Competition s-au inscris 3.000 de elevi proveniti din 177 de scoli de pe teritoriul Romaniei (dintre acestea 50 scoli sunt gazde ale etapei locale) si 300 de elevi din doua scoli ale Republicii Moldova. In total, 29 de orase din Romania si 4 orase din Republica Moldova gazduiesc competitia Koala.

 

Cei mai buni elevi la limba engleza rezultati din faza locala (pe oras) vor primi, ulterior, o noua provocare: participarea la faza Nationala a competitiei, fixata pe 7 martie 2020. Elevii de top, care vor face fata cu brio acestei etape, respectiv castigatorii locului I pe nivel (insotiti de profesorul de limba engleza) vor merge in cel mai ravnit stadiu al concursului de limba engleza KOALA: etapa Internationala & Global Winner, care, anul acesta va avea loc la Amiens, Franta - Capitala Europeana a Tineretului in 2020.

 

"Anul acesta, ponderea cea mai mare a participantilor Koala este la Bucuresti, cu 45% elevi intrati in competitie, fiind urmata de zona de Sud-Est a tarii, cu 23% dintre candidatii confirmati. 60% din totalul candidatilor acceseaza nivelurile lingvistice A1 si A2, restul fiind inregistrati la celelalte patru niveluri. Ne bucura interesul tot mai crescand pentru acest concurs, si apreciem deosebita implicare a celor 200 de profesori in promovarea, sustinerea si organizarea etapei locale in scoala. Asteptam cu nerabdare sa aflam top-performerii care vor reprezenta Romania la etapa finala internationala" a mai declarat Catalin Badanau, Manager EECentre.

 

Cum evolueaza KOALA INTERNATIONAL COMPETITION in 2020?

 

  • La Faza 1 Locala a concursului Koala International Competition vor participa toti candidatii inscrisi, care se vor concentra sa demonstreze cunoasterea limbii engleze, in cadrul probei de Reading&Writing, cu o durata de 45 minute pentru micutii de la nivel Pre-A1 si respectiv 60 de minute acordate celorlalte cinci niveluri.


  • Elevii care obtin cele mai bune punctaje la faza 1 Locala, sunt promovati in Etapa 2 Nationala si vor avea de depasit provocarile a doua probe: Listening (15-30 minute, in functie de nivel) si Reading&Writing (45-60 minute, in functie de nivel).


  • Reusitele elevilor in Etapa 2 Nationala a competitiei Koala vor fi apreciate si rasplatite in cadrul unei Gale Festive de Premiere, organizata de EECentre la finele lunii aprilie 2020. Aceasta ceremonie este dedicata: castigatorilor locurilor I, II, III, pentru fiecare nivel lingvistic; profesorilor care au pregatit elevii premiati; centrelor partenere Koala din anul academic curent. Premiile sunt valoroase, asa cum s-a intamplat si in editia anterioara, si vor stimula eforturile elevilor, pentru performante viitoare in domeniul limbii engleze.


  • Etapa Internationala Koala: Finala & Global Winner va avea loc in 4-6 iunie 2020, la Amiens, Franta, Capitala Europeana a Tineretului. Evenimentul va reuni toti castigatorii locului I de la fiecare nivel, proveniti din fiecare tara participanta. Si in aceasta etapa, premiile vor fi pe masura eforturilor castigatorilor, cel mai bun performer urmand sa plece acasa cu titlul de Global Winner si cu 1.000 de euro.


  • La etapa internationala, candidatii vor sustine un test care va include o sarcina scrisa si vor avea parte de multe surprize, pe toata perioada experientei internationale.

 

"Reiterez importanta competitiei in educatie, ca motor in atingerea unor obiective superioare. Competitia si sansa la competitie schimba vieti si motiveaza, astfel incat multi tineri isi pot descoperi o vocatie, datorita unor astfel de activitati. Accentul se pune pe individ, nu pe concurent, acesta este mesajul pe care vreau sa il transmit si candidatilor la Koala 2020", a declarat Michael Carty, Manager KGL Contest in English, Irlanda.

 

Testele concursului presupun standarde de calitate superioara, subiecte unice la nivel european, care determina elevii sa continue procesul de pregatire catre un stadiu lingvistic avansat.


Subiectele din etapa 1 (faza locala - pe oras), dar si subiectele din etapa 2 (faza nationala - pe tara) sunt unice la nivel european si aflate in proprietatea organizatorilor internationali International Testing Authority (ITA).


Corectarea se realizeaza doar de catre expertii ITA, asigurand-se astfel obiectivitatea punctajelor si alinierea la nivel international a rezultatelor tuturor candidatilor din tarile participante.

 

In prezent exista 31 de parteneri oficiali ai concursului la nivel mondial, proveniti din tarile: Albania, Afganistan, Azerbaidjan, Bulgaria, Croatia, China, Cipru, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Franta, Grecia, Iran, Italia, Kosovo, Filipine, Malaezia, Maroc, Mongolia, Myanmar, Portugalia, Romania, Rep. Moldova, Serbia, Spania, Singapore, Thailanda, Turcia, Ucraina, Uruguay, Uzbekistan, Vietnam.

 

Competitia internationala de limba engleza KGL CONTEST in ENGLISH (www.kglcontest.org) este organizata pe plan global sub auspiciile International Testing Authority (ITA). Pentru Romania si Republica Moldova, concursul poarta denumirea KOALA INTERNATIONAL COMPETITION si este organizat de European Examinations Centre in calitate de Partener Oficial (www.EECentre.ro).

 


Stiri · Noutati · Informatii


EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult