Noutati recunoastere certificate Cambridge la BAC

26.01.2021

Noutati recunoastere certificate Cambridge la BAC

Proba de engleza la BACALAUREAT se echivaleaza daca certificatul include un punctaj minim 140 puncte

 

 

Te anuntam ca noua lista de recunoastere a certificatelor Cambridge English pentru inlocuirea probei de competente lingvistice de la bacalaureat contine toate certificatele eliberate de Cambridge Assessment English care specifica obtinerea unui punctaj minim de 140 puncte conform Grilei Cambridge English (Cambridge English Scale), respectiv B1 conform CECRL.

 

Cu alte cuvinte, indiferent de examenul la care un candidat participa, daca certificatul obtinut include un punctaj minim de 140 puncte, detinatorul certificatului isi poate echivala proba de la bacalaureat.

 

 

Consulta ordinul publicat de Ministerul Educatiei si urmareste pozitiile 46-64: Ordin Minister.

 

 

Dupa cum bine stii, in anul 2015 Cambridge Assessment English a introdus noua Grila Cambridge English care a avut ca scop cresterea nivelului de acuratete in raportarea rezultatelor.

 

 

Noua grila a adus un plus de valoare procesului de evaluare, clarificand neechivoc corespondenta dintre nivelurile descrise in CECRL, nivelurile de certificare Cambridge Assessment English si examenele Cambridge English prin care se efectueaza certificarea.

 

Cu siguranta ai observat ca atat profesorii, cat si elevii s-au bucurat de mai mult sprijin si de procese de predare si invatare mai eficiente ca urmare a acestei raportari.

 

La solicitarea Cambridge Assessment English, Ministerul Educatiei din Romania a analizat noua modalitate de raportare a rezultatelor in certificatele Cambridge English si a hotarat ca toate certificatele care indica un nivel minim de 140 puncte sa fie considerate suficiente pentru inlocuirea probei de competente lingvistice de la bacalaureat.

 

Cu alte cuvinte, indiferent de examenul la care un candidat participa, daca certificatul obtinut include un punctaj minim de 140 puncte, detinatorul certificatului isi poate echivala proba de la bacalaureat.

 

Este foarte important de retinut ca noua lista cuprinde si certificatul Cambridge English Entry Level Certificate in ESOL International (Entry 3) (Key) care poate fi obtinut in urma examenelor A2 Key si A2 Key for Schools.

 

 

Retine ca lista contine si varianta precedenta de recunoastere a certificatelor Cambridge English ca element suplimentar de asigurare a claritatii (pozitiile 1-5). Daca varianta precedenta specifica numele examenelor limitand astfel recunoasterea, iata ca lista noua prezinta numele certificatelor (pozitiile 46-64) subliniind indreptatit recunoasterea completa.

 

Intrebari frecvente:

 

Intrebare: Este examenul A2 Key/ A2 Key for Schools recunoscut la bacalaureat?

Raspuns: Daca in urma examenului A2 Key/A2 Key for Schools se obtine un certificat care specifica un minim de 140 de puncte, da.

 

 

Intrebare: De ce lista contine pozitiile 1-5 si 46-64?

Raspuns: Pozitiile 1-5 includ numele examenelor si mentiunea “promovat”. In 2015, prin introducerea Grilei Cambridge English (Cambridge English Scale), conceptul “promovat” a fost eliminat si inlocuit cu niveluri de certificare. Cu alte cuvinte, Cambridge Assessment English nu elibereaza certificate pentru candidatii ale caror performante dovedite prin examen nu indeplinesc nivelul evaluat. Astfel, Ministerul Educatiei a luat la cunostinta acest fapt si a rectificat lista precedenta prin adaugarea tuturor certificatelor eliberate, mentionand numele certificatului, (nu numele examenului) la pozitiile 46-64.

 

 

Intrebare: Care este valabilitatea certificatelor conform listei noi de recunostere?

Raspuns: Certificatele sunt recunoscute indiferent de data la care au fost obtinute; de exemplu, un copil care a obtinut certificatul Cambridge English Entry Level Certificate in ESOL International (Entry 3) (Key), respectiv minim 140 de puncte pe Grila Cambridge English, in urma examenelui A2 Key sau A2 Key for Schools sustinut in clasa a-V-a va folosi certificatul pentru inlocuirea probei de la bacalaureat.

 

Acceseaza Programul Oficial al Examene Cambridge si inscrie-te online la examenul potrivit nivelului tau: Cambridge Exams. 

 

 

Helpdesk EECentre: 031.108.68.59 | contact@EECentre.ro

 


Stiri · Noutati · Informatii


EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult