Masuri si schimbari propuse in educatie

08.12.2021

Masuri si schimbari propuse in educatie

“Ce mai face educatia dupa aproape 2 ani de pandemie?” - un serial de 5 articole realizat cu sprijinul profesorilor de limba engleza.INTRO: Vocea profesorului de Engleza
Dupa aproape 2 ani de pandemie, cand paradigma educatiei s-a schimbat in moduri niciodata prevazute, ne-am decis sa luam pulsul profesorilor de la catedra de engleza, trecuti instantaneu, ca toti ceilalti pedagogi, in spatele monitoarelor pentru predarea online.

Considerand ca acestia detin pulsul elevilor si parintilor, fiind interfata in actul educational, 500 profesori de limba engleza din 80 orase, au fost invitati, la dialog pe subiecte din domeniul educatiei, orientate pe studiul limbilor straine - zona noastra de referinta.

Intr-un serial de 5 articole povestim optica sintetizata a situatiei reale actuale, dar si despre propuneri de viitor. Azi despre masurile propuse de profesori in schimbarea sistemului de educatie.

Masuri si schimbari propuse educatiei de catre profesori.

«Fiecare copil are dreptul la educatie. Indiferent ca este scoala fizica sau online, noi, profesorii, trebuie sa-i ajutam pe elevi sa inteleaga ca educatia este cea mai buna “arma” pe care o pot detine fiecare dintre ei, pe tot parcursul vietii. | Prof. Doriana Golea, Dr. Tr. Severin »

Invocarea normalitatii ocupa topul preferintelor in chestionarea celor 500 profesori de limba engleza din 80 orase din Romania, invitati la dialog.

Consecventa deciziilor este mai mult decat necesara in sistemul educational, precum si structura fixa a anului scolar cu semestre egale.

Sustinerea financiara pentru achizitionarea de aparatura tehnica moderna in scopul dezvoltarii bazei materiale in scoli si instalarea de softuri educationale, se dovedeste a fi o necesitate a epocii prezente, atat in mediul urban, cat si in mediul rural.

Reducerea numarului de elevi in clase, cu mai putine materii fixe de baza, in care programa sa tina pasul cu interesele acestora si posibilitatea de alegere a disciplinelor de studiu optionale, sunt propuneri care se aliniaza trendului actual din tarile civilizate.

Incurajarea si dezvoltarea aptitudinilor elevilor in cadrul unor noi discipline, care sa-i pregateasca pentru viata este o propunere subliniata in randul prioritatilor scolare. Inteligenta Emotionala, Gastronomie si Nutritie, Educatie Financiara sunt doar cateva din propunerile care studiate in scoala, aduc un plus de valoare elevului pe parcursul intregii vieti.

Dorinta unanima a profesorilor este “educatie de calitate”; mai exact innoirea sistemului educational cu piloni de construire a unei noi educatii axate pe calitate si nu orientate pe cantitate.

«Avem nevoie de profesori cu viziune asupra viitorului educatiei din Romania pentru a modela elevii sa devina adulti responsabili si independenti in procesul de invatare. Ce frumos ar fi ca legatura dintre profesor si elev sa se faca luand increderea ca valoare esentiala, dar si respectul reciproc. Haideti sa ii facem permanent sa se intrebe: cat de bun sunt acum si ce pot face pentru a deveni mai bun? Asta inseamna schimbare sau adaptare la schimbare, asa ca sa nu uitam: "Change is the end result of all true learning" (Leo Buscaglia). | Prof. Madalina Tiba »

================================================
Va multumim!

Cu multumiri adresate profesorilor de limba engleza, EECentre va invita sa urmariti sectiunea de Stiri, in care se vor publica periodic urmatoarele articole din serialul “Ce mai face educatia dupa aproape 2 ani de pandemie?”

================================================


Stiri · Noutati · Informatii


EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult