Limbile moderne, de la traditie la inovatie - Conferinta Nationala, Craiova, 7 iunie 2019

21.05.2019

Limbile moderne, de la traditie la inovatie - Conferinta Nationala, Craiova, 7 iunie 2019

Inovatia in domeniul predarii lingvistice, un subiect de actualitate si tema "Conferintei Nationale Limbile moderne, de la traditie la inovatie" (Craiova, 7 iunie 2019)

 


Cand ne gandim la limbile straine si la abordarea lor in prezent, din perspectiva predarii si, de ce nu, a evaluarii cunostintelor lingvistice, nu putem sa omitem importanta inovatiei - fie ca vorbim despre metode originale de abordare, fie ca ne gandim la implicarea tehnologiei in discutie.

Este important de notat evolutia nivelului de invatare a limbilor straine in ultimii ani, daca ne gandim ca luand drept exemplu situatia particulara a Romaniei, in 2007, aproximativ 69,6% din populatia tarii nu cunostea o limba straina, in timp ce doar 19,2% din locuitorii tarii vorbeau o singura limba straina, conform datelor Comisiei Europene. In 2016, procentul celor care nu vorbeau o limba straina era de 64,2% in tara noastra, iar al celor care vorbeau o limba straina era de 24,7%, arata aceleasi date. La nivel european, in 2016, peste 80% din adultii apti de munca din UE, cu educatie tertiara, cunosteau cel putin o limba straina.

Se poate observa, asadar, o evolutie, desi nu una neaparat notabila, de aceea este esential sa incurajam studiul limbilor straine si sa fim alaturi de organismele, institutiile si de toti cei care o fac intr-un mod inovator. In tarile mai dezvoltate, tehnologia a devenit tot mai prezenta in educatia, invatarea si chiar in evaluarea limbilor straine - apar tot mai des aplicatii de limbi straine care faciliteaza invatarea, fiind interactive si usor de folosit de catre utilizatori. Si evaluarea lingvistica se poate face pe calculator, in unele cazuri, fiind o metoda tot mai incercata de catre candidati, din observatiile personale si din experienta centrului pe care il conduc.

Din acest motiv, EECentre se straduieste sa sustina, pe cat posibil, inclusiv in calitate de co-organizator ori sponsor, toate acele activitati, simpozioane, actiuni si evenimente inedite, care incurajeaza inovatia in educatia lingvistica continua.

Similar este si cazul Conferintei Nationale "Limbile moderne, de la traditie la inovatie", care urmeaza sa se desfasoare pe 7 iunie 2019, la Craiova. EECentre are bucuria de a face parte din bordul organizatorilor si chiar sa ofere premii, sub forma de smart-device-uri, in cadrul unei tombole de la finele Conferintei.

Anuntam ca evenimentul va fi foarte bogat in informatii de actualitate din sfera educatiei lingvistice, cu o perspectiva moderna a modului de predare si de formare a competentelor de baza si, cu alte cuvinte, de elaborare a unor instrumente de evaluare centrate pe elev, prin care nivelurile de competenta sa fie estimate in mod eficient. Conferinta va fi organizata pe doua sectiuni: una dedicata limbii si literaturii engleze si alta dedicata limbii si literaturii germane.

Prin organizarea Conferintei, institutiile si partenerii implicati si-au propus sa incurajeze schimbul de bune practici intre cadre didactice, inspectori scolari, membri ai asociatiilor care activeaza in domeniul educational. Totodata, in cadrul evenimentului, se vor aprofunda teme care privesc modelele colaborative de stimulare a inovatiei in domeniul educatiei. Aspecte precum excelenta si multidisciplinaritatea se vor afla in centrul dezbaterilor, alaturi de schimbul de metode si tehnici eficiente, inclusiv prin expunerea unor povesti de succes din domeniu.

Printre interesele tuturor celor implicati in eveniment, incepand cu organizatorul, respectiv Asociatia Profesorilor de Limba Engleza din Oltenia, in colaborare cu Inspectoratul Judetean Dolj, Casa Corpului Diplomatic Dolj si EECentre, se va afla calitatea - de la cea a actului didactic, pana la cea a identificarii de solutii inovatoare.

Conferinta este la startul primei editii in 2019 si au confirmat participarea profesori si inspectori din toata tara, reprezentanti ai conducerii institutiilor implicate si amintite anterior.

In plus, Conferinta va avea ca invitat special pe doamna Sarah ELLIS, Senior Assessment Services Manager, Cambridge Assessment English (UK).

Incurajam persoanele active din domeniul educatiei, cadrele didactice, directorii, membrii ai asociatiilor de profil etc, sa participe la Conferinta Nationala "Limbile moderne, de la traditie la inovatie". O pot face prin inscriere, pana cel tarziu 27 mai 2019, accesand Formularul Online disponibil AICI

Nota: Va puteti inscrie la eveniment fie ca speaker, caz in care trebuie sa precizati titlul lucrarii/al prezentarii, in formularul de inscriere, fie doar ca participant in sala, cu acces la toate momentele Conferintei.

Nu se percepe taxa de participare la eveniment. In urma inscrierii, participantii vor primi detalii despre programul si desfasurarea evenimentului, pe e-mail.

 

European Examinations Centre (EECentre) este o institutie autorizata de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, OSD (Osterreichisches Sprachdiplom Deutsch), OET (Occupational English Test) si TRINITY College London - sa furnizeze, in Romania, examene de certificare a cunostintelor de limba engleza si limba germana.

Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania AUTHORISED PLATINUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara. EECentre este un standard de referinta in Romania pentru organizarea examenelor lingvistice internationale.


Stiri · Noutati · Informatii


EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult