KOALA emotioneaza elevii la engleza in 2022

28.11.2021

KOALA emotioneaza elevii la engleza in 2022

Cea mai iubita competitie de limba engleza, destinata tinerilor cu varste intre 10-17 ani, se lanseaza in Romania pentru cea de a treia editie in primavara anului 2022, prin European Examinations Centre. Fii cel mai bun si, in 2022, Koala te premiaza si te trimite in etapa internationala!


Dupa doua editii consecutive, in care Koala a obtinut notorietate nationala si succese remarcabile la etapele anuale globale, EECentre da startul oportunitatii de afirmare in anul academic 2021-2022, pentru cei mai competitivi dintre elevii care iubesc limba engleza.

Chiar daca situatia pandemica mondiala a schimbat parcursul conventional al tuturor domeniilor, dar si planurile fiecaruia dintre noi, solutiile nu au incetat sa apara si sa aduca noi oportunitati, in orice arie de activitate. Asa se face ca, inclusiv concursul KOALA a trecut la un nou format: Computer-Based (pe calculator), aliniindu-se metodelor educationale moderne de studiu si testare.

Alege sa fii campion la Engleza prin KOALA!

In acest an academic, KOALA introduce un val de proaspat entuziasm in randul elevilor care studiaza limba engleza ca limba straina, oportunitatea ca acestia sa-si valideze cunostintele atat pe plan national, cat si international, dar mai ales sansa sa-si depaseasca propriile limite la nivelurile lingvistice A1, A2, B1 si B2 (conform CERF).

«Koala este un demers educational prin indermediul caruia punem in valoare cunostintele acumulate ale elevilor; le cream un context diferit de cel al educatiei formale, si ii conectam cu restul lumii aratandu-le fara echivoc rezultatele muncii lor puse intr-o formula internationala. Decizia de a reporni concursul a fost in primul rand fundamentata de nevoia noastra a tuturor - parinti, profesori si copii, de a reveni la preocuparile extracurriculare, de a ne bucura de rezultate si intr-un cadru mai putin formal.
Mult succes dragi copii si profesori in aceasta competitie internationala - o noua sansa de a straluci din nou.»
a declarat Catalin BADANAU, directorul European Examinations Centre.
Catalin Badanau, director EECentre

Considerata ca fiind o oportunitate extraordinara de a promova limba engleza in randul elevilor, KOALA este o ocazie fantastica de a motiva elevii sa isi testeze cunostintele de limba engleza la nivel global si de a deschide noi perspective spiritului competitiv intre tinerii pasionati de limba engleza din toata lumea.

Despre KOALA International Competittion
KOALA International Competition este organizata la nivel national de European Examinations Centre, in calitate de Partener Oficial in Romania al Concursului Global: KGL Contest

Lansata pentru prima data in anul scolar 2018-2019, KOALA nu este un examen, ci este competitia cu cea mai rapida crestere de popularitate la nivel global, fiind o experienta educationala unica, antrenanta si atractiva, care stimuleaza elevii cu aptitudini superioare in domeniul competentelor lingvistice si interculturale in limba engleza.

La anterioarele doua editii au participat aproape 5.000 copii, indrumati de 300 profesori proveniti din 250 scoli si centre lingvistice din Romania si Rep. Moldova, iar dintre acestia 8 elevi au ajuns la finala internationala.

Din editiile anterioare KOALA
Excelenta actului pedagogic romanesc, dar si valentele superioare ale performerilor nostri au fost demonstrate de elevii KOALA care, annual, au intrat in topul international al competitiei globale, dupa ce au concurat cu elevi din 31 tari:

  • Vlad ROSU din Deva - castigator locul 1 la nivel A2 Mondial, in editia 2020;
  • Catalina CUMPANASU din Hunedoara - castigator locul 3 la nivel B2 Mondial, in editia 2020;
  • Andrei Vlad DOGARU din Constanta - castigator locul 3 la nivel B2 Mondial, in editia 2019.

«Recomand KOALA oricarui copil caruia ii place limba engleza si care este competitiv, pentru ca, in cele din urma, este o competitie. Un sfat pe care as dori sa-l dau potentialilor concurenti este ca trebuie sa fie pregatiti pentru orice task si sa nu subestimeze dificultatea acestui concurs. Cu siguranta voi participa si in viitoarele editii, cat timp varsta imi mai permite. Aceasta competitie este o experienta cu adevarat unica si distractiva. In plus, premiile sunt si ele atractive, ceea ce este intotdeauna o motivatie importanta. » Vlad ROSU, Elev la Deva (jud. Hunedoara) | locul 1 | nivel A2 | Etapa internationala 2020
VladRosu, locul 1 ,nivel A2 , Etapa internationala 2020

Si in editia actuala 2021-2022, KOALA aduce un plus de valoare, efervescenta si originalitate in zona competitiilor mult asteptate de copii, vizeaza sa-i propulseze catre performanta si sa-i recompenseze cu premii pe masura rezultatelor.

Cum si cand se organizeaza Koala?
Orice elev din Romania cu varsta cuprinsa intre 10-17 ani, care studiaza engleza ca limba straina, poate participa in acest concurs, organizat in urmatoarele 5 orase: Bucuresti, Craiova, Constanta, Deva, Galati. Inscrierea elevilor la KOALA nu impune conditii eliminatorii si nu prevede limite/bariere privind participarea; insa nu este disponibila pentru vorbitorii nativi de limba engleza.

KOALA va functiona pe regula "primul inscris - primul servit", avand numar limitat de locuri pentru fiecare localitate. Elevii vor sustine concursul pe computer prin accesarea platformei internationale de testare KGL. Concursul nu este online, deci fiecare concurent se prezinta fizic in sala de testare. Subiectele sunt unice la nivel european si in proprietatea organizatorilor internationali INTERNATIONAL TESTING AUTHORITY (ITA).

Etapele competitionale Koala sunt fixate in urmatoarele perioade calendaristice:
  • Etapa 1 (faza pe oras): 19.02.2022;
  • Etapa 2 (faza pe tara): 19.03.2022;
  • Etapa 3 (faza globala): final sept. 2022.

Dupa faza pe tara, EECentre organizeaza o gala de premiere atat a elevilor care castiga pe Romania locurile I, II, III la fiecare nivel lingvistic din concurs (A1, A2, B1, B2), cat si a profesorilor indrumatori.

La marea finala - faza globala vor participa doar performerii locului intai din etapa nationala, de la fiecare din cele patru niveluri lingvistice. Acesti patru elevi fruntasi vor concura cu alti copii de varsta lor din cele 31 tari, toti vorbitori de limba engleza, ca si limba straina.

Premiile oferite castigatorilor sunt prezentate in Regulamentul Competitiei Koala

Inscrierea candidatilor
Varsta elevilor este aspectul cel mai important in alegerea corecta a nivelului lingvistic, deoarece: la departajarea mai multor candidati cu scor identic la acelasi nivel, se va califica elevul cu etatea cea mai frageda din categoria de varsta recomandata.

  • La nivel A1 varsta recomandata +10 ani - max. 12 ani: elevi nascuti dupa: 01.01.2010 si pana la: 01.01.2012
  • La nivel A2 varsta recomandata +12 ani - max. 14 ani: elevi nascuti dupa: 01.01.2008 si pana la: 01.01.2010
  • La nivel B1 varsta recomandata +14 ani - max. 15 ani: elevi nascuti dupa: 01.01.2007 si pana la: 01.01.2008
  • La nivel B2 varsta recomandata +15 ani - max. 17 ani: elevi nascuti dupa: 01.01.2005 si pana la: 01.01.2007.

Elevii au posibilitatea sa se inscrie online, direct in website-ul competitiei KOALA:www.eecentre.ro/concurs-koala.

Centre educationale partenere Koala
Competitia invita la participare toate institutiile de invatamant din romania (scoli, licee, colegii, centre de limbi straine, institutii de dezvoltare a copiilor si adolescentilor), deopotriva din sectorul public si privat, odata cu lansarea oficiala a celei de a treia editii, din noiembrie 2021.

«Concursul KOALA ne-a deschis posibilitatea participarii la ceva incredibil de frumos prin intermediul pasiunii comune pe care o avem pentru limba engleza. Din cei 40 elevi pasionati de engleza din partea Colegiului „Iancu de Hunedoara”, s-a remarcat pana in finala internationala: Catalina Cumpanasu, careia ii sunt profesoara de 8 ani. Din fericire, dupa ultima etapa organizata la EECentre la Bucuresti, in septembrie 2021, performera noastra a obtinut locul 3 pentru nivelul B2, la nivel global. Suntem bucuroase de aceasta aventura a cunoasterii oferita prin intermediul EECentre. Sper sa avem in continuare elevi la fel de buni si entuziasti pentru concursul KOALA by KGL, doritori de performante la limba engleza, deoarece: It’s cool to be Koala! » Prof. IRMA KISS Colegiul National „Iancu de Hunedoara”
IrmaKISS, profesor Colegiul National „Iancu de Hunedoara”

Probele competitiei si corectarea
Prima etapa a competitiei consta intr-un test alcatuit din intrebari cu raspunsuri multiple, iar participantii au la dispozitie 60 de minute ca sa il completeze. In cea de-a doua etapa, testul este alcatuit din intrebari cu raspunsuri multiple, dar si partea de listening si writing, si se desfasoara pe durate diferite in functie de nivel (la A1: 75 minute - pana la B2: 90 minute).

Testele concursului presupun standarde de calitate superioara, iar subiectele sunt originale si unice la nivel european, create de experti lingvistici internationali; acestea aflandu-se in proprietatea organizatorilor KGL Contest, International Testing Authority (ITA).

Corectarea si raportarea rezultatelor se realizeaza doar de catre examinatorii internationali, asigurandu-se astfel obiectivitatea corecturii si alinierea la nivel global a rezultatelor tuturor candidatilor din tarile participante.

Provenienta competitiei KOALA
Concursul KOALA este organizat sub auspiciile International Testing Authority (ITA). Corespondentul competitiei, pe plan international, din punctul de vedere al organizarii si conceptului, este KGL Contest - una dintre cele mai dinamice si populare competitii globale care a construit o reala comunitate internationala in jurul ideii aduse si in Romania de EECentre.

Concursul international de limba engleza KOALA INTERNATIONAL COMPETITION este organizat la nivel national de European Examinations Centre (EECentre), in calitate de Partener Oficial pentru Romania. In prezent exista 31 de parteneri oficiali ai concursului la nivel mondial, proveniti din tarile: Albania, Afganistan, Azerbaidjan, Birmania, Bulgaria, Croatia, China, Cipru, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Franta, Grecia, Iran, Italia, Kosovo, Filipine, Malaiezia, Maroc, Mongolia, Portugalia, Romania, Rep. Moldova, Serbia, Spania, Singapore, Thailanda, Turcia, Ucraina, Uruguay, Uzbekistan, Vietnam.

Deviza competitiei si a candidatilor este: It’s cool to be Koala! Pentru 2022 ne propunem sa devina cea mai reconoscibila forma de salut in comunitatea copiilor si tinerilor pasionati de studiul limbii engleze.

================================================


Noutatile competitiei KOALA sunt permanent actualizate si disponibile in Social Media. Fii conectat la comunitatea EECentre:


Stiri · Noutati · Informatii


EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
Program de Lucru: 10:00 - 18:00 | Luni - Vineri
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult