Examene de limba engleza OET, dedicate sectorului medical, la EECentre in Romania

20.02.2019

Examene de limba engleza OET, dedicate sectorului medical, la EECentre in Romania

Examene de limba engleza OET (Occupational English Test) dedicate sectorului medical, in Romania la EECentre: performanta si certificare pentru candidati din Europa si din afara continentului

 

European Examinations Centre organizeaza, luna de luna, sesiuni de testare de limba engleza OET, dedicate exclusiv personalului medical.


Examenele OET au debutat in Romania in octombrie 2017, cand European Examinations Centre a adaugat in palmares acest examen conceput si creat in Australia, special pentru a raspunde dinamicii sectorului medical si nevoilor pietei internationale a muncii, care cere flexibilitate si adaptarea competentelor profesionale la standarde tot mai ridicate. 


EECentre a devenit, pe aceasta cale, singurul test-venue OET din Sud-Estul Europei.  Rezultatele bune nu au intarziat sa apara si, in fiecare luna, la testarea OET participa profesionisti dintre cele mai diverse domenii medicale, atat din sfera asistentei cat si a medicinei - profesionisti interesati sa se dezvolte si sa isi imbunatateasca nivelul de limba straina, prin obtinerea unei certificari recunoscute de multe institutii de prestigiu, pe plan international.


Certificatul OET a deschis, in 2018, noi oportunitati nationale si internationale pentru candidati din Romania, Bulgaria, Marea Britanie, Ungaria, Iordania, Israel, precum si din alte tari ale Orientului Mijlociu.  In mod atipic, daca ar fi sa comparam ponderea asistentilor medicali si a medicilor, in ceea ce priveste participarea la test, fata de alte centre de testare OET din tari diferite, unde aceasta este de 90% asistenti medicali si 10% medici, la EECentre ponderea este de 60% asistenti medicali si 40% medici. Aceste date evidentiaza interesul sporit al profesionistilor din sectorul medical pentru aprofundarea limbii engleze, chiar si dupa absolvirea studiilor superioare, si, implicit, pentru utilizarea in practica a limbii engleze, in contexte diversificate, astfel incat calitatea actului medical si a comunicarii cu echipele, colegii si, bineinteles, cu pacientii de diferite nationalitati va fi mult imbunatatita. 


EECentre este singurul test-venue care a gazduit training pentru profesionistii ce pregatesc candidati pentru testul OET, prin participarea Rebeccai Bush la sediul EECentre din Bucuresti, in perioada 25-27 septembrie 2018, intr-o serie de workshop-uri la care au participat profesori din mai multe orase din tara dar si din Grecia. Din acel schimb de informatii, fiecare participant a avut doar de castigat - experienta noua, raspunsuri la intrebari de actualitate, alaturi de o detaliere a schimbarilor prin care OET a trecut, incepand tot cu luna septembrie 2018: structura testului a fost actualizata, astfel incat varianta OET 2:0 a inceput sa raspunda si mai bine exigentelor comunicarii medicale.


Chiar daca dificil si aparent provocator, din mai multe perspective, testul OET este mult mai potrivit profesionistilor healthcare decat orice alt examen de limba engleza generala, deoarece este axat exclusiv pe vocabularul si pe limbajul specific sectorului medical. Datorita design-ului sau, testul OET pune la incercare toate aptitudinile candidatilor, avand patru probe esentiale si foarte complexe: Reading, Listening, Writing, Speaking.


Pentru ca am primit pe parcursul anului trecut multe intrebari referitoare la variantele de pregatire OET disponibile in Romania, la EECentre au fost initiate colaborari si parteneriate cu centre de pregatire in limba engleza pentru OET. Acestea raspund nevoilor de pregatire ale candidatilor, tinand cont de punctele lor slabe si forte.


Date de contact ale partenerilor EECentre, pentru pregatirea OET, pe teritoriul Romaniei:

  • Cursuri OnLine = Prof. Andreea Berkhout | Contact: https://andreeaberkhout.com/
  • Cursuri in IASI: Prof. Ioana CRETU, www.ioanacretu.ro, prin Cretu R. Ioana PFA si in parteneriat cu Societatea Studentilor Medicinisti Iasi.
  • Cursuri in CONSTANTA: Prof. Ileana Mihaela POPESCU, profesor doctorand, gradul I,  titulara la Colegiul Mircea cel Batran, reprezentant English for Proficiency. | Contact: ileana.mihaela.popescu@gmail.com.

 

Totodata, pagina de Facebook OET Romania este singura platforma dedicata testarii OET, cu exceptia paginii internationale OET, care este coordonata de un test-venue local si care si-a propus sa dezvolte o activitate individuala, axata pe informatii de interes pentru profesionisti si pe educatie medicala, prin mai multe mijloace media: articole, materiale video, informatii de tip "tips and tricks" - toate aceste menite sa le vina in ajutor candidatilor OET. Testul OET poate fi sustinut lunar in Romania, la European Examinations Centre, in functie de programul disponibil pe platforma internationala a OET.


Aceeasi pagina poate fi explorata si pentru mai multe detalii despre intregul proces de testare. 


Citeste mai mult: adev.ro/pn6xb4

 

 


Stiri · Noutati · Informatii


EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult