Examene GESE by Trinity College London - in Romania, prin European Examinations Centre

29.10.2018

Examene GESE by Trinity College London - in Romania, prin European Examinations Centre

Comunicarea verbala, resursa de baza in evaluarea nivelului de limba engleza in examenele GESE by Trinity College London. De acum si in Romania, prin European Examinations Centre


"Deviza noastra este aceea ca o comunicare eficienta reprezinta calea spre succes, in secolul XXI." (Lisa Donald, Trinity College London).

 

Lisa Donald, Head of Business Development, alaturi de colegul sau, dr.Mark Griffiths, English Language Academic Consultant au reprezentat Trinity College London, in cadrul unei vizite la Bucuresti, care a avut loc in prima parte a lunii octombrie 2018.


Vizita a avut ca obiectiv lansarea oficiala a examenelor de limba engleza dedicate elevilor - GESE, sub egida European Examinations Centre. Aceste teste propun un model nou si aparent simplificat de evaluare a competentelor lingivistice prescolari si scolari, dar eficient si esential, in procesul de dezvoltare al acestora.


Lisa Donald a vizitat, in Bucuresti, trei centre de invatamant, partenere European Examinations Centre, care pregatesc elevii pentru examenele GESE, fiind pozitiv impresionata de experienta. Testarea GESE este cel mai bun inceput, in materie de examene de limba engleza, pentru micul incepator, inclusiv pentru cel de gradinita, este de parere Lisa Donald.


Totodata, trei workshop-uri au fost organizate, pentru profesori, in Timisoara (11 octombrie), Iasi (12 octombrie) si, respectiv, Bucuresti (13 octombrie), sub indrumarea dr. Mark Griffiths, profesor, lingvist si trainer, cu 25 de ani de experienta in testarea si predarea limbii engleze.

Acesta le-a vorbit despre GESE celor aproximativ 200 de cadre didactice, si le-a impartasit cateva informatii relevante in ceea ce priveste organizarea examenelor care, de acum inainte, se afla in portofoliul European Examinations Centre.


De ce sunt examenele GESE atat de speciale?

Unul dintre lucrurile care fac din GESE o forma speciala de test este modul in care se desfasoara examinarea, precizeaza dr. Griffiths, respectiv:

  • conversatia se poarta doar intre un examinator si un candidat;
  • testul evalueaza exclusiv abilitatea candidatului de a avea o conversatie spontana, autentica si interactiva;
  • structura conversatiei nu este determinata de un model predefinit;
  • conversatia este construita de catre ambii participanti, candidat si examinator;
  • toate examenele sunt axate pe candidat si feedback-ul se ofera pe loc, astfel incat, la finalul testului, candidatul isi cunoaste rezultatul;
  • la finalul testarii, examinatorul Trinity ofera o sesiune de feedback profesorilor care au pregatit candidatii pentru examen.


Este important de notat ca, in cazul examenelor GESE, elevul poarta o conversatie cu un profesor-interlocutor care este vorbitor nativ de limba engleza. La finalul examenului, elevul demonstreaza ca este capabil sa sustina o conversatie cu o persoana dintr-o alta tara, in limba engleza, ceea ce este o reusita incurajatoare pentru un copil, argumenteaza Mark Griffiths.


In ce fel masoara examenele GESE nivelul de invatare al elevilor?

Este important sa avem in vedere ca cei mai tineri dintre elevi invata, in primul rand, prin ascultare si prin vorbire.

„Este necesar sa poti evalua daca invatarea s-a produs in cazul lor si in ce masura. Examenele GESE, prin componenta bazata pe comunicare directa cu elevul, evidentiaza progresele elevului, in materie de limba engleza, fara partea de citire si de scriere”, mai explica Mark Griffiths.

Acest examen este incurajator si pentru elevi si pentru parintii acestora, deoarece un certificat GESE atesta ca elevul are deja un nivel de limba engleza necesar in comunicarea sa, ca incepator si, de acolo... sky is the limit!

 

Un alt avantaj este acela ca examenele GESE se bazeaza, in totalitate, pe limba engleza invatata la clasa, astfel incat nu sunt necesare alte materiale specifice de pregatire, pentru elevi. Examenul este un indicator clar al invatarii asimilate la clasa.

In schimb, platforma Trinity College London pune la dispozitia profesorilor de limba engleza o gama larga de materiale GESE, pentru orice nivel, astfel incat sa poata servi drept inspiratie pentru planurile de lectii. 


Nefiind prima sa vizita in Romania, dr. Mark Griffiths a apreciat calitatea inalta a predarii limbii engleze in tara noastra, dar si nivelul de invatare, dupa ce a avut prilejul sa asiste, in calitate de examinator,  la diferite lectii si evenimente, de-a lungul carierei sale.


Trinity College London ofera examene de limba engleza in Romania, inca din 2006.

Sistemul GESE (Graded Examinations in Spoken English) propune o testare a competentelor lingvistice, pentru copiii de la 4 ani si elevii din invatamantul primar. Evaluarea elevilor, in GESE, se face doar de catre vorbitori nativi de limba engleza.

 


Stiri · Noutati · Informatii


EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult