Elevii de la ICHB Gimnaziu si performanta fara limite

03.03.2020

Elevii de la ICHB Gimnaziu si performanta fara limite

Elevii de la ICHB Gimnaziu si performanta fara limite: Care este reteta succesului "campionilor" la limba engleza?

 

 

Cine nu a auzit de succesele extraordinare, inovatia, premiile si performantele elevilor de la Liceul International de Informatica din Bucuresti? Cu siguranta ca, fie ca sunteti parinti sau elevi, v-a trecut pe la urechi, macar o data, un rezultat maxim la o competitie sau olimpiada si provocarile diverse pe care elevii din cadrul ICHB reusesc sa le depaseasca, an de an, ridicand standardele la multe dintre materiile pe care le studiaza.

In domeniul limbilor straine, situatia este cu atat mai fericita cu cat, ca organizator frecvent de examene Cambridge la ICHB, EECentre a reusit sa surprinda excelenta copiilor, pe de o parte, precum si implicarea maxima a profesorilor, pe de alta parte. Ceea ce nu a putut decat sa duca la rezultate spectaculoase: 95% - aceasta este rata de promovabilitate a examenelor Cambridge (KET, PET, FCE, CAE), la nivel gimnazial, in cadrul ICHB.

 

ICHB Gimnaziu: scoala cu cei mai multi elevi care promoveaza cele mai grele examene

 

"Credem cu tarie ca este important sa fii talentat si sa ai afinitate pentru limbi straine, insa 99% din rezultatele exceptionale obtinute de elevii nostri la examenele Cambridge se traduc prin munca asidua a elevilor si a profesorilor, seriozitate asumata, efort sustinut si foarte multa disciplina." (Prof. Adela Adam-Mantescu, Sef Departamentul de Limba Engleza ICHB). 

 

ICHB Gimnaziu reuseste sa isi imbunatateasca, an de an,"formula magica" prin care isi contureaza si mentine, deja, pozitia de lider national in materie de examene Cambridge.

Prof. Adela Adam-Mantescu, Sef al Departamentului de Limba Engleza ICHB si unul dintre profesorii cu cea mai activa implicare in pregatirea elevilor pentru examenele Cambridge, puncteaza ca o foarte buna organizare si structura a cursurilor, alaturi de extrem de multa munca, sunt ingredientele care stau la baza ratei mari de promovabilitate a examenelor Cambridge.

In plus, "elevii stiu exact ce rezultate vor obtine la examenele oficiale, intrucat sustin frecvent simulari de examen in cadrul cursurilor Cambridge, alaturi de profesorii lor, si beneficiaza, de asemenea, si de o simulare oficiala de examen administrata de EECentre, anual, in luna februarie", explica prof. Adela Adam-Mantescu.

 

Premisele performantei ICHB in materie de limba engleza

 

Anual, un numar impresionant de 150-200 de elevi ai ICHB Gimnaziu obtin, cu succes si rezultate remarcabile, certificatele KET, PET, FCE si CAE.

Pasiunea elevilor pentru limba engleza merge atat de departe incat acestia reusesc sa promoveze examene cu o dificultate sporita, precum FCE (upper intermediate) si CAE (advanced), chiar de la la o varsta frageda, in pofida faptului ca aceste examene se sustin, de regula, mult mai tarziu, in cadrul liceului.

 

Succesul elevilor de la ICHB Gimnaziu este sustinut printr-o foarte buna structura a cursurilor care vizeaza dezvoltarea competentelor receptive (Reading & Listening) si productive (Speaking & Writing), dezvoltarea instrumentelor de vocabular si gramatica, predarea strategiilor de examen, printr-un numar mare de simulari de examen, prin monitorizarea atenta si prin raportarea regulata a progresului si rezultatelor pregatirii, prin aplicarea minutioasa a planurilor de remediere si prin devotamentul total al elevilor si profesorilor de la cursurile Cambridge, potrivit prof. Adela Adam-Mantescu.  

Simularile organizate prin EECentre reprezinta o radiografie foarte complexa a nivelului lingvistic al elevilor, a competentelor receptive si productive si indica punctele forte si oportunitatile de dezvoltare ale elevilor, cu multa acuratete. Totodata, materialele utilizate in cadrul cursurilor Cambridge sunt cele mai actuale si cele mai eficiente, iar orele de curs beneficiaza de cea mai inalta tehnologie.

 

"Colaborarea cu EECentre este excelenta intrucat am regasit in cadrul acestui centru de examinare aceleasi valori care ne definesc pe noi: seriozitatea, corectitudinea, profesionalismul, etica. EECentre ne-a sprijinit sa devenim lider in Romania in ceea ce priveste numarul si dificultatea examenelor Cambridge promovate de elevii de gimnaziu, fiindu-ne alaturi, de fiecare data", declara prof. Adela Adam-Mantescu.

 

Elevii de la ICHB Gimnaziu se pregatesc intens la limba engleza deoarece multi dintre ei participa la olimpiade nationale si internationale si, totodata, isi doresc sa studieze in strainatate, pregatindu-se intens pentru universitatile de renume din Europa si SUA.

"Pentru admiterea la universitati precum UCL, Cambridge, Oxford, Harvard, Stanford, MIT, Princeton, elevii nostri au nevoie de un nivel ridicat al limbii engleze, atestat de certificatele Cambridge, IELTS, TOEFL sau SAT. Pentru a-si indeplini obiectivele, elevii nostri incep studiul intensiv al limbii engleze inca din gimnaziu", explica  prof. Adela Adam-Mantescu.

Astfel, la finalul perioadei gimnaziale, majoritatea elevilor ICHB au certificatele Cambridge FCE (intermediar inalt) si CAE (avansat). Cu acest bagaj important de cunostinte, elevii se concentreaza in liceu pe consolidarea competentelor de limba engleza, pana la atingerea nivelului C2 (nativ).  

 

Elevii de la ICHB Gimnaziu au in clasa a V-a nivelul Movers (elementary) sau KET (pre -intermediar). Pana in clasa a VIII-a ei reusesc, cu ajutorul cursurilor Cambridge si al profesorilor, sa ajunga la nivelul FCE (intermediar inalt) sau chiar CAE (avansat). Astfel, obiectivul lor lingvistic pentru liceu, pana in clasa a XI-a, cand opteaza pentru universitatile din strainatate, este cel de a obtine un certificat lingvistic care atesta nivelul C2 (nativ).

 

Catedra de limba engleza ICHB: realizari in 2019 si obiective pentru 2020

 

Catedra de limba engleza de la ICHB Gimnaziu a avut si are o viziune mareata, precum si obiective extrem de indraznete, dupa cum povesteste prof. Adela Adam-Mantescu.

 

  • Anul trecut, echipa ICHB s-a clasat pe locul V la Olimpiada Internationala Britanica (British English Olympiad) care a avut loc in UK in aprilie 2019.

 

  • Sase echipe de la ICHB Gimnaziu s-au calificat in etapa globala a concursului Scholar’s Cup (Haga, iulie 2019) si in etapa internationala a aceluiasi concurs (New York, octombrie 2019), obtinand numeroase medalii si exceland in probele de Debate si Creative Writing.

 

  • Mai mult decat atat, Elevii de la ICHB Gimnaiu s-au clasat pe primele locuri si la concursuri precum Olypia, Koala, Mirunette Competition, Shakeaspeare Competition si Bright Speakers.

 

  • O alta realizare a elevilor ICHB este propria revista de limba engleza, Bright Writers, in care acestia isi exerseaza talentul de scriitori si daruiesc cunoastere, intelepciune si poveste cititorilor lor. Ei sunt pasionati si de cultura si civilizatia engleza, luand parte saptamanal la cursuri pe aceasta tema.

 

"Obiectivul catedrei de limba engleza pentru anul scolar 2019 - 2020 este sa mentina nivelul extrem de ridicat al activitatilor. Ne dorim sa obtinem un palmares la fel de impresionat ca anul trecut in cadrul competitiilor nationale si internationale si un numar cat mai mare de certificate Cambridge cu distinctie. Pentru a ne atinge aceste obiective, ii motivam zilnic pe elevi si ii ajutam sa se autodepaseasca", ne relateaza prof. Adela Adam-Mantescu.

  

Pregatirea pentru examenele Cambridge

 

Examenele Cambridge reprezinta cea mai inalta certificare a nivelului de limba engleza pe care elevii o pot obtine, pe plan international, precum si pasaportul lor pentru studiul in strainatate. Pentru elevi, examenele Cambridge inseamna, in primul rand, pretextul ideal pentru a invata indeajuns de mult incat sa-si depaseasca limitele si sa devina extrem de buni la limba engleza. Totodata, aceste examene reprezinta o experienta educationala complexa care ii determina pe elevi sa-si imbunatateasca atat competentele de limba engleza, cat si concentrarea, managementul emotiilor si managementul timpului.

Examenele Cambridge sunt un test de limba engleza, dar, in egala masura, si un test de inteligenta emotionala, maturitate, seriozitate si atentie.

Prin prisma motivelor enumerate mai sus, elevii nu se pregatesc pentru examenele Cambridge doar pentru a obtine cele mai prestigioase certificate internationale, ci si pentru a deprinde niste competente si abilitati vitale pentru succesul academic.

 

Pentru profesori, examenele Cambridge sunt un prilej de a-i motiva pe elevi sa invete si sa lucreze asiduu.

Pentru ICHB, examenele Cambridge sunt, potrivit prof. Adela Adam-Mantescu, rezultatul unei implicari zilnice, a stradaniei, pasiunii si cunoasterii pe care profesorii o sadesc zilnic in mintile elevilor, altfel spus "un barometru al excelentei care ne defineste in tot ceea ce facem".

 


Stiri · Noutati · Informatii


EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult