De ce sa alegi formatul Computer Based in examinarea lingvistica CAMBRIDGE

12.02.2021

De ce sa alegi formatul Computer Based in examinarea lingvistica CAMBRIDGE

Examenele de atestare lingvistica de tip Computer-based: de ce sa optezi pentru ele si ce le face mai atractive?

 

Nu este o noutate ca aparitia internetului, dezvoltarea aplicatiilor mobile, platformele online si, in general, cresterea accesului si a nivelului de utilizare a tehnologiilor moderne de comunicare au inceput sa influenteze si domeniul predarii limbilor straine.


Asta este ceea ce, ca profesionisti, notam in cadrul conferintelor, citim in articole de specialitate, aflam de la experti internationali in predarea limbilor straine, pe care ii intalnim cu diferite ocazii si ne straduim, pe cat posibil, sa tinem pasul cu evolutia si inovatia domeniului. Tehnologia moderna ii motiveaza atat pe profesori cat si pe elevi, sunt de parere specialistii, schimbandu-le atitudinea fata de invatarea limbilor straine si facandu-i mai interesati si mai increzatori, ajutandu-i sa aiba un rol activ in procesul educational. Prin tehnologie, metodele de abordare a predarii limbii straine s-au modificat, au progresat si, sustin expertii, utilizarea tehnologiei a crescut, la fel si gradul de cooperare dintre profesor si elev.


Nu est deloc greu sa intelegem aceste urmari, daca ne gandim ca accesul la informatie, sub toate formele multimedia, de la video, audio, la jocuri si articole online, toate acestea pot fi folosite eficient in invatare.


Profilul EECentre nu este insa cel de predare a limbilor straine, ci de evaluare a competentelor, prin examene de atestare lingvistica. Ma voi referi strict la examenele de limba engleza Cambridge, deoarece si, pe aceasta nisa, putem sa vorbim despre cresterea tot mai mare a nivelului de candidati care aleg sa sustina examene Cambridge in format Computer-Based.


Examenele Computer-Based sunt cele pe care candidatii le sustin, asa cum reiese din denumirea lor, pe computer, nu pe foaie. Din numarul total de examene, 15% sunt in format Computer-Based. Acestea au inceput sa devina tot mai populare printre elevii de toate varstele, fara sa le depaseasca insa pe cele clasice.


Este adevarat ca, de regula, candidatii sunt indrumati catre examenele clasice, paper-based, poate si din cauza fricii de necunoscut, chiar daca la EECentre le oferim simulari de examene Computer-Based, in scopul familiarizarii utilizatorilor cu interfata.


Exista avantaje multiple ale sistemului de examinare computer-based: candidatii isi pot edita raspunsurile pe ecran, in timpul examenului; pentru ca utilizeaza casti, candidatii pot ajusta volumul sunetului dupa preferinte; cat despre accesul la rezultate, acesta este rapid, candidatii putandu-si vedea online punctajele obtinute, la doar doua saptamani dupa sustinerea testului. Certificatele sunt obtinute in aproximativ patru saptamani, mai repede decat in cazul examenelor paper-based. Acesta este motivul principal pentru care anumiti candidati opteaza pentru examen computer-based, dorindu-si sa obtina rezultate si certificate intr-un termen scurt.


In plus, testul este usor de inteles si cronometrul online ii ghideaza pe candidati sa isi gestioneze mai bine timpul, astfel incat sa atinga performantele urmarite.


Un alt avantaj major al testelor computer-based este ca ele permit candidatilor sa castige timp, fiindca procesul de inscriere a raspunsurilor pe calculator este mai simplu, se rezolva cu un simplu click, spre deosebire de cazul examenelor paper-based cand candidatii trebuie sa transfere anumite raspunsuri de pe foaia de intrebari (question paper) pe foaia de raspuns (answer sheet).

Din punctul de vedere al structurii examenului de tip computer-based, nu exista diferente fata de examenul clasic, nici in ceea ce priveste gradul de dificultate, nici in ceea ce priveste suportul. Pur si simplu, in loc sa utilizeze hartie si pix, candidatii au in fata computer si tastatura. Dincolo de asta, examenul este acelasi.


Fiind vorba despre tehnologie, aceasta poate, uneori, sa dea gres. Poate ca va intrebati ce se intampla daca, de exemplu, se intrerupe internetul in timpul examenului computer-based sau daca are loc o pana de curent?!


Raspunsul este simplu: daca se intrerupe internetul, testul merge mai departe, deoarece este descarcat in statia de lucru. In schimb, daca este o pana de curent, sau chiar si atunci cand unul dintre laptopuri se defecteaza, testul este intrerupt si apoi este reluat din punctul intreruperii, cu exactitate.


Sper, prin intermediul acestor informatii, sa fi raspuns la cele mai frecvente intrebari despre examenele Cambridge Assessment English in format Computer-Based si, totodata, sa ii ajut pe viitorii candidati Cambridge sa isi defineasca nevoile si sa isi identifice prioritatile, astfel incat sa aleaga cea mai buna varianta de examen pentru ei.


Un mic sfat ar fi sa nu se teama de Computer-Based, pentru ca, asa cum deja am explicat, aceasta forma de examen ajuta elevul, le usureaza procesul de raspuns si, in plus, rezultatele se concretizeaza mai repede intr-un certificat, ceea ce, cu siguranta, nu poate decat sa fie un mare avantaj, care merita depasirea oricaror indoieli si limite.


Succes!


Catalin Badanau,

Centre Exams Manager


Stiri · Noutati · Informatii


EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationale



EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.



Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?



CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult