My B2 English Level
Ce reprezinta nivelul lingvistic B2 conform CEFR?
Cadrul European Comun de Referinta pentru Limbi (CEFR - The Common European Framework of Reference for Languages) este un document publicat de Consiliul Europei, in 2001, care defineste si standardizeaza nivelurile de stapanire a unei limbi straine, in diferite domenii de competenta. Nivelul B2 (sau Upper Intermediate) pe scara europeana CEFR este un nivel mediu de cunoastere a limbii engleze, sau asa numitul utilizator independent. Mai exact, este nivelul imediat premergator nivelului avansat, de nativ.

La nivelul B2 orice persoana (elev, student, angajat) are suficienta fluenta si coerenta in vorbirea limbii engleze, controleaza fluxul ideilor, abordeaza teme complexe, abstracte. Sunt posibile ezitari, pauze pentru punerea in ordine a ideilor, dar si pentru pastrarea firului logic conversational.

In scris, candidatul de B2 controleaza si utilizeaza regulile de baza ale gramaticii si tinde sa foloseasca structuri mai complexe, cu posibile erori. De aceea, este necesar un exercitiu continuu si sustinut de scriere, completat cu feedback din partea profesorilor.

La Listening si Reading, candidatul de B2 are abilitatea de a intelege ideea generala a unui mesaj scris sau vorbit, insa trebuie sa-si antreneze abilitatile pentru a intelege detaliile, sarcasmul, ironia.

Certificatul B2 emis de CAMBRIDGE presupune o buna stapanire a limbii, fluenta si un vocabular bogat si asigura:
  • Pentru elevi: echivalarea probei de limba engleza la examenul de Bacalaureat;
  • Pentru studenti: admiterea in cadrul anumitor universitati din strainatate;
  • Pentru angajati: atestarea nivelului minim de limba engleza impus de o buna parte din angajatori.
Cum functioneaza simularea: MY B2 ENGLISH LEVEL?
La nivelul B2, candidatii sunt deja destul de bine familiarizati cu calculatorul, iar aceasta aplicatie de simulare online le este de mare ajutor in parcurgerea facila a probelor acasa, online, pe computer.
Cine sustine simularea: MY B2 ENGLISH LEVEL?
  • Elevi in clasele VIII - XII (varsta recomandata 14 - 18 ani) care se pregatesc pentru sustinerea bacalaureatului in limba engleza;
  • Studenti care se pregatesc pentru admiterea la universitatile din strainatate cu programe in limba engleza;
  • Adulti care doresc sa se evalueze (de exemplu, daca se pregatesc pentru sustinerea unui interviu in limba engleza pentru obtinerea unui loc de munca in care vor folosi frecvent aceasta limba).
Candidate exam
Care sunt probele simularii: MY B2 ENGLISH LEVEL?
Ca si la examen, simularea online ”My B2 English Level” dedicata nivelului lingvistic B2, are 4 probe:

  Denumire proba

Reading & Use of English*

  Durata

75 min

  Nr. Parti

7

  Nr. intrebari

52

  Denumire Proba

Writing*

  Durata

80 min

  Nr. parti

2

  Denumire Proba

Listening

  Durata

Aprox. 40 de min

  Nr. parti

4

  Nr. intrebari

30

  Denumire Proba

Speaking**

  Durata

Aprox. 14 min

  Nr. parti

4

Probele scrise se pot da in orice ordine doreste elevul, totusi recomandam sustinerea probelor in mod similar sustinerii probelor la examenul oficial (vezi ordine in tabel).
  • E importanta respectarea acestei ordini, in special pentru proba de Listening. La examenul oficial, candidatii sustin Listening-ul dupa aproximativ 3 ore - timp in care au stat concentrati pe primele 2 probe, ceea ce va face dificila concentrarea la Listening.
  • Daca elevul alege sa inceapa cu Listening, probabil va obtine un scor foarte bun, dar nu acesta este scopul acestei simulari, ci tocmai sa se antreneze pentru examenul oficial si sa isi mentina concentrarea la nivel maxim pe toata durata examenului.
* Testul implica si o parte de gramatica, de fapt este o testare a capacitatii elevului de a forma comunicari automate sau language chunks, fara sa le mai proceseze.
Exemplu : adaugarea unei propozitii dupa un anumit verb sau substantiv sau folosirea unei constructii gerundive sau infinitivale dupa anumite verbe sau substantive. Toate aceste automatisme confera discursului fluenta, coerenta si coeziune; atentie la detalii.
**Ulterior sustinerii probelor scrise, elevii vor fi programati in perechi de 2 sau 3 pentru o replicare cat mai fidela a mediului de examen. Proba de speaking va fi o provocare pentru ca presupune: creativitate, fluenta, discurs logic si coerent, spontaneitate, abordarea unor teme abstracte intr-un timp limitat.
Oportunitati
Studentii sau elevii care ajung la acest nivel pot sustine examene internationale si obtine certificate acceptate de universitatile din strainatate, dovedind un nivel minim de cunoastere a limbii engleze care sa le permita studierea altor discipline in limba engleza.
In cariera:
Nivelul B2 este cerut si perceput de majoritatea companiilor ca fiind optim pentru a putea opera in limba engleza eficient intr-un mediu international. O persoana care are nivelul B2 pe una sau mai multe competente poate convinge mai usor un angajator si va fi, cu siguranta, mult mai stapan pe dialog.
Studiu in afara tarii:
Aplicatia ”My B2 English Level” ajuta la testarea nivelului limbii engleze pe toate cele 4 competente (citire, ascultare, vorbire, scriere), fiind un instrument foarte util in determinarea nivelului la aceste competente. Foarte rar un utilizator va obtine scoruri egale la toate probele. In general, una sau mai multe dintre abilitati va fi mai bine dezvoltata, in functie de multi factori aparuti in procesul de invatare. De exemplu, daca persoana s-a concentrat mai putin pe scris si mai mult pe vorbit, scorurile vor reflecta aceasta; similar, daca a citit mult mai mult decat a vorbit sau a ascultat.
Care este diferenta intre un test gratuit online si ”My B2 English Level”?
Cu toate ca mediul de internet iti poate oferi multe posibilitati de testare gratuita, in general aceste teste sunt limitate, fie doar la una dintre probe, fie in generarea unui rezultat care nu este neaparat cel corect. O testare completa, pentru toate probele, de genul aplicatiei ”My B2 English Level” iti ofera o garantie a calitatii evaluarii tale, precum si detaliile si feedback-ul de care ai nevoie pentru a opri sau continua procesul de invatare, in functie de necesitatile individuale.

EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Marasesti, Nr. 32, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact[at]eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult