Examen autorizat CAMBRIDGE pentru certificarea cunostintelor de limba engleza:
            Pre A1 Starters

Pre A1 Starters este primul dintr-o suita de trei examene in serie, pentru copii cu varste cuprinse intre 6-12 ani. Toate cele trei examene determina copiii sa faca primii pasi spre invatarea limbii engleze.
Pre A1 Starters a fost cunoscut anterior sub numele de Cambridge English: Starters (YLE Cambridge Starters), fiind prima dintre cele trei calificari Cambridge English destinate pre-scolarilor si scolarilor, care incep sa invete limba engleza. Testele acestui nivel transfera copiilor notiuni generale de limba engleza atat in scriere, cat si in vorbire, reprezentand o excelenta modalitate prin care isi vor castiga increderea in ei si isi vor imbunatati vocabularul. Testele sunt scrise in jurul unor teme familiare si se concentreaza pe abilitatile necesare comunicarii eficiente in limba engleza prin ascultare, vorbire, citire si scriere.
Evalueaza-ti engleza cu testul online, rapid si gratuit de la Cambridge.
Rezultatul iti sugereaza examenul Cambridge la care sa participi.

Key Facts


 • Punctaj: 1-15 scuturi
 • Format: paper-based
 • Nr. probe: 3
 • Durata: 45 minute
Information for Candidates & Parents
Frequently Asked Questions (FAQs)

La ce ajuta acest certificat Cambridge?


Certificatul Cambridge Pre-A1 Starters ajuta copilul la:

 • intelegerea limbajului elementar in engleza, prin navigarea pe internet;
 • experimentarea cartilor, cantecelor, filmelor si emisiunilor televizate in limba engleza;
 • imprietenirea cu alti copii, la nivel global.

De ce alegi aceasta certificare?


 • Fiecare copil primeste un certificat Cambridge in limba engleza, care le incununeaza realizarile.
 • Nu exista rezultatul: promovat / nepromovat.
 • Testul foloseste aspecte reale, de zi cu zi, pentru stimularea invatarii.
 • Testul acopera toate varietatile limbii engleze (exemplu: engleza britanica, engleza americana).

Probe examen


Examenul Cambridge Pre A1 Starters este alcatuit din trei probe (Ascultare, Citire si Scriere, Vorbire), concepute pentru incurajarea si motivarea copiilor in procesul de invatare. Poti vedea exact ce contine fiecare examen in cele ce urmeaza

I. Reading & Writing

Modulul de Reading & Writing are 5 parti. Fiecare parte incepe cu unul sau doua exemple. Pentru toate partile copiii trebuie sa scrie corect raspunsurile.

Vezi mai mult »»
Partea 1 - 5 intrebari. 5 imagini cu obiecte. Sub fiecare imagine este o propozitie care incepe asa: ‘This is a …’ sau ‘These are …’. Daca propozitia este corecta, copiii trebuie sa puna o bifa in dreptul ei. Daca propozitia nu este adevarata, trebuie sa puna un X.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Citirea propozitiilor scurte si recunoasterea cuvintelor.
Partea 2
- 5 intrebari - O imagine mare si cateva propozitii despre ea. Daca propozitia este adevarata, copiii trebuie sa scrie ‘yes’; daca este falsa, trebuie sa scrie ‘no’.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Citirea propozitiilor despre o imagine. Scrierea unor raspunsuri scurte, dintr-un cuvant.
Partea 3
- 5 intrebari- 5 imagini cu obiecte. Copiii trebuie sa gaseasca cuvantul potrivit in engleza pentru fiecare obiect. Dupa fiecare imagine sunt cateva puncte (- - -) pentru a arata cate litere are cuvantul si cateva litere amalgamate. Copiii trebuie sa puna literele in ordinea corecta pentru a ajunge la un cuvant.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Ortografierea unor cuvinte.
Partea 4
- 5 intrebari - Un text semi-factual care are cateva cuvinte lipsa (gaps). Sub text se afla un chenar cu imagini si cuvinte. Copiii trebuie sa aleaga cuvantul corect din chenar si sa il completeze in spatiul liber.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Citirea unui text si scrierea cuvintelor lipsa (substantive).
Partea 5
- 5 intrebari - 3 imagini care spun o poveste. Fiecare imagine are una sau doua intrebari. Copiii trebuie sa priveasca imaginile si sa scrie raspunsurile la fiecare intrebare. Trebuie sa completeze un singur cuvant pentru fiecare raspuns.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Citirea intrebarilor despre o poveste in imagini. Scrierea unor raspunsuri simple, dintr-un cuvant.

II. Listening

Modulul de Listening are 4 parti. Fiecare parte incepe cu unul sau doua exemple. Copiii vor asculta fiecare inregistrare de doua ori.

Vezi mai mult »»

Partea 1 - 5 intrebari - O imagine mare care prezinta oameni desfasurand diferite activitati. Deasupra imaginii si dedesubt sunt cateva nume. Copiii trebuie sa asculte cu atentie o conversatie intre un adult si un copil si sa traseze o linie intre nume si persoanele corecte din imaginea mare.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Ascultarea numelor si descrierilor.
Partea 2
- 5 intrebari - O scurta conversatie intre un copil si un adult si cateva intrebari. Copiii asculta inregistrarea si scriu raspunsul corect dupa fiecare intrebare (un nume sau un numar).
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Ascultarea numerelor si ortografia.
Partea 3
- 5 intrebari - 5 conversatii scurte intre diferite perechi de oameni. Pentru fiecare conversatie exista o intrebare si 3 imagini. Copiii trebuie sa asculte cu atentie fiecare conversatie si sa aleaga raspunsul corect (A, B sau C).
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Ascultarea informatiilor specifice.
Partea 4
- 5 intrebari - O imagine mare care are 7 exemple ale aceluiasi obiect (de exemplu 7 mingi sau 7 carti). Copiii trebuie sa asculte cu atentie o conversatie intre un adult si un copil si sa coloreze fiecare obiect in culoarea indicata in conversatie.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Ascultarea cuvintelor, culorilor, prepozitiilor.

III. Speaking

Modulul de Speaking are 4 parti. Copiii dau testul singuri cu examinatorul, dar o persoana cunoscuta care vorbeste limba romana ii va introduce examinatorului si le va explica ce trebuie sa faca in limba romana.

Vezi mai mult »»

Partea 1 - Examinatorul va saluta copilul si il va intreba cum se numeste. Apoi, examinatorul roaga copilul sa arate catre anumite lucruri in imaginea mare. Examinatorul arata cateva imagini mici cu obiecte, numeste 3 obiecte si il roaga pe copil sa arate catre ele. Examinatorul il roaga apoi sa puna fiecare obiect undeva in imaginea mare din Partea 1 (de exemplu, ‘Put the shell under the tree’).
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Intelegerea si urmarirea instructiunilor vorbite.
Partea 2
- Examinatorul pune cateva intrebari despre imaginea mare din Partea 1 (de exemplu, ‘What is this?’, ‘What color is it?’). Copilul va fi de asemenea rugat de examinator sa povesteasca despre obiectele din imaginea mare ‘Tell me about …’.
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Intelegerea si urmarirea instructiunilor vorbite.
Partea 3
- Examinatorul pune intrebari despre imaginile mici cu obiecte din Partea 2 (de exemplu, ‘What is this?’, ‘Have you got a …?’).
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Intelegerea intrebarilor vorbite si raspunsul la intrebari.
Partea 4
- Examinatorul pune cateva intrebari personale (de exemplu, varsta, familie, prieteni).
Ce trebuie sa exerseze copiii
- Intelegerea intrebarilor vorbite si raspunsul la intrebari.

Proba examen: Reading & Writing 

  Continut

4 parti
20 de intrebari

  Punctaj

maxim 5 scuturi

  Ce evalueaza

Copiii trebuie sa demonstreze ca pot citi propozitii scurte si recunoaste cuvinte, ca pot intelege propozitii despre o imagine si sa raspunda printr-un cuvant la intrebari, ca pot scrie corect si pot completa o propozitie.

Proba examen:Listening 

  Continut

5 parti
25 de intrebari

  Punctaj

maxim 5 scuturi

  Ce evalueaza

Copiii trebuie sa demonstreze ca pot intelege engleza vorbita la un nivel satisfacator pentru a putea raspunde unor intrebari despre persoanele din conversatie, nume, culori etc.

Proba examen:Speaking (3-5 minute)

  Continut

4 parti

  Punctaj

maxim 5 scuturi

  Ce evalueaza

Proba urmareste testarea abilitatilor copiilor de a intelege si de a urma instructiuni vorbite si a raspunde la intrebari.

Continua procesul de inscriere la examen


Inregistrare Candidat / Calendar / Taxe

In pasul urmator vei trece la demararea procesului de inscriere la examenul de limba engleza certificat de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, mai exact vei completa datele personale de identificare ale candidatului. Te rugam citeste si completeaza cu atentie campurile formularului: Inscriere examene.

EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult