Examen autorizat CAMBRIDGE pentru certificarea cunostintelor de limba engleza:
            B2 Business Vantage

Arata angajatorilor ca esti pregatit sa faci afaceri la nivel international.

B2 Business Vantage demonstreaza angajatorilor ca esti pregatit sa lucrezi cu succes in domeniul afacerior internationale. Acest examen te poate ajuta atunci cand soliciti un nou loc de munca, sa obtii o promovare sau sa iti dezvoltti cariera.
Exista trei calificari Cambridge English: Business Certificates (BEC). Fiecare dintre acestea este orientata spre un alt nivel, iar B2 Business Vantage este al doilea dintre aceste examene. Continutul pentru fiecare examen se bazeaza pe sarcini de zi cu zi si de afaceri si este conceput pentru a iti dezvolta abilitatile de afaceri in limba engleza.

Key Facts


 • Punctaj: 160-179
 • Format: computer-based sau paper-based
 • Nr. probe: 4
 • Durata: 2 ore si 40 minute
 • B2
Information for Candidates & Parents
Frequently Asked Questions (FAQs)

La ce ajuta acest certificat Cambridge?


Certificatul Cambridge B2 Business Vantage te ajuta sa:

 • scrii scurte mesaje de afaceri si rapoarte;
 • citesti articole din publicatiile de afaceri;
 • asculti, intelegi si spui opiniile tale in sedinte;

De ce alegi aceasta certificare?


 • Iti imbunatatesti oportunitatile de cariera - obtii abilitatile de limba engleza de care ai nevoie pentru a avea succes.
 • Poti urma cu succes cursurile unei scoli de afaceri cu abilitati de limba engleza pe care le poti dovedi.
 • Este acceptat la nivel global de catre companii internationale de top, precum Procter & Gamble, HSBC si AstraZeneca, institutii de invatamant superior si scoli de afaceri.

Probe examen


Examenul Cambridge B2 Business Vantage este alcatuit din patru parti (Reading, Writing, Listening, Speaking), elaborate pentru a iti testa abilitatile de limba engleza.
Poti vedea exact ce contine fiecare examen in cele ce urmeaza:

I. Reading & Use of English

Modulul de Reading are 5 parti cu mai multe tipuri de texte si intrebari.

Vezi mai mult »»
Partea 1 (Matching) - 7 intrebari - Fie 4 texte scurte pe un anumit subiect, fie un singur text impartit in 4 sectiuni si o serie de afirmatii. Va trebui sa potrivesti fiecare afirmatie cu textul sau sectiunea unde poti gasi informatia.
Ce trebuie sa exersezi
- Citirea – scanarea pentru informatii specifice.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 2 (Matching)
- 5 intrebari - Un text cu spatii libere si cateva propozitii (A-G). Fiecare text liber reprezinta o propozitie libera. Va trebui sa citesti textul si propozitiile si sa decizi ce propozitie apartine carui spatiu liber in parte.
Ce trebuie sa exersezi
- Citirea – intelegerea structurii textului.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 3 (Multiple choice)
- 6 intrebari - Un singur text cu 6 intrebari de intelegere. Va trebui sa citesti textul si sa alegi raspunsul corect pentru fiecare intrebare (A, B, C sau D).
Ce trebuie sa exersezi
- Citirea pentru informatii specifice.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 4 (Multiple choice cloze)
- 15 intrebari - Un text cu spatii libere. Fiecare spatiu liber reprezinta un cuvant sau o fraza. Va trebui sa citesti textul si sa alegi cuvantul sau fraza corecta pentru a umple fiecare loc liber, avand la dispozitie 4 raspunsuri (A, B, C sau D).
Ce trebuie sa exersezi
- Citirea si gasirea unor informatii factuale detaliate.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 5 (Proofreading)
- 12 intrebari - Un text in care cateva linii sunt corecte si cateva linii contin un cuvant in plus. Daca linia de text este corecta, vei scrie “CORECT” pe foaia de raspuns. Daca linia de text este incorecta, va trebui sa scrii jos cuvantul in plus.
Ce trebuie sa exersezi
- Citirea – intelegerea structurii propozitiilor si gasirea greselilor.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

II. Writing

Modulul de Writing iti cere sa scrii 2 texte diferite de corespondenta de afaceri.

Vezi mai mult »»
Partea 1 - O descriere a unei situatii de business. Va trebui sa scrii o comunicare interna, folosindu-te de informatia oferita.
Ce trebuie sa exersezi
- Scrierea unui mesaj, a unui memo sau a unui email: oferind instructiuni, explicand o evolutie, cerand comentarii, cerand informatii, fiind de acord cu cereri etc. - 40-50 de cuvinte
Punctaj
10 puncte.

Partea 2
- Cateva materiale ce vor trebui citite (scrisoare, fax, email, nota, anunt, grafic, diagrama). Va trebui sa scrii un text de corespondenta de afaceri, un raport sau o propunere pe baza informatiilor.
Ce trebuie sa exersezi
- Scrierea de corespondenta de afaceri (ex: explicand, cerandu-ti scuze, linistind, plangandu-te), de rapoarte (ex: descrieri, rezumate) sau propuneri (Ex: descrieri, rezumate, recomandari).-120-140 de cuvinte
Punctaj
20 puncte.

III. Listening

Modulul de Listening are 3 parti. In fiecare parte trebuie sa asculti o inregistrare si sa raspunzi la intrebari. Vei asculta fiecare inregistrare de doua ori.

Vezi mai mult »»

Partea 1 (Note completion) - 12 intrebari - 3 monologuri sau dialoguri. Pentru fiecare inregistrare va trebui sa asculti si sa completezi 4 locuri libere dintr-un text scurt, de exemplu un formular.
Ce trebuie sa exersezi
- Ascultarea si notarea de informatii specifice.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 2 (Matching)
- 10 intrebari - 2 seturi a cate 5 monologuri scurte (inregistrari ale unei persoane vorbind). Fiecare set se incadreaza intr-o tema comuna si are o lista de 8 optiuni (A-H). Va trebui sa potrivesti fiecare vorbitor cu una dintre aceste optiuni.
Ce trebuie sa exersezi
- Ascultarea pentru informatii specifice – numere si ortografie.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

Partea 3 (Multiple choice)
- 8 intrebari - O conversatie mai lunga sau un monolog (interviu, discutie, prezentare etc), precum si cateva intrebari de intelegere. Va trebui sa asculti inregistrarea si sa alegi raspunsul corect (A, B sau C) pentru fiecare intrebare.
Ce trebuie sa exersezi
- Ascultatul pentru detalii si idei principale.
Punctaj.
Un punct pentru fiecare raspuns corect.

IV. Speaking

Modulul de Speaking are trei parti. Vei da proba impreuna cu un alt candidat. Sunt doi examinatori. Unul din examinatori conduce proba (pune intrebari, ofera candidatilor o brosura cu subiecte de convesatie etc.) si celalalt examinator asculta ce spun candidatii.

Vezi mai mult »»

Partea 1 (Interview) - O conversatie cu examinatorul. Examinatorul iti va adresa pentru inceput intrebari generale, urmand ca apoi sa iti adreseze intrebari legate de afaceri. Va trebui sa vorbesti pe scurt despre tine, despre casa ta, interesele tale, studii si serviciu.
Ce trebuie sa exersezi
- Oferirea de informatii cu caracter personal. Sa vorbesti despre circumstantele prezente, experiente trecute si planuri viitoare, sa exprimi opinii, sa speculezi etc.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
Aproximativ 3 minute.

Partea 2 (Long turn)
- O “mini-prezentare” pe teme de afaceri. Examinatorul iti va pune la dispozitie 3 subiecte de discutie (A, B sau C). Ai la dispozitie 1 minut sa pregatesti un discurs care sa dureze aproximativ 1 minut. Asculta cu atentie cand partenerul tau vorbeste, deoarece va trebui sa ii adresezi o intrebare cand termina.
Ce trebuie sa exersezi
- Sa sustii un discurs mai lung pe cont propriu. Sa oferi informatii, sa iti exprimi si sa iti justifii parerile.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
Aproximativ 6 minute.

Partea 3 (Collaborative task)
- O discutie cu celalalt candidat pe o tema legata de afaceri. Examinatorul iti va oferi un subiect de discutie si va trebui sa vorbesti cu celalalt candidat despre situatie si sa decideti impreuna ce anume sa faceti. Examinatorul iti va adresa anumite intrebari despre subiectul care ti-a fost dat.
Ce trebuie sa exersezi
- Exprimarea si justificarea opiniilor, specularea, compararea si distinctia, sa fii de acord si sa nu fi de acord etc.
Cat trebuie sa vorbeasca elevul.
Va trebui sa vorbesti cu partenerul tau pentru aproximativ 3 minute, iar cu examinatorul inca 1 minut.

Proba examen: Reading

  Continut

5 parti

  Punctaj

25%

  Ce evalueaza

Demonstrezi ca poti sa abordezi cu incredere diferite tipuri de text, cum ar fi publicatii de afaceri si corespondenta.

Proba examen: Writing

  Continut

2 parti

  Punctaj

25%

  Ce evalueaza

Trebuie sa demonstrezi ca poti produce doua scrieri diferite, precum scrisori, rapoarte, propuneri si e-mailuri.

Proba examen: Listening

  Continut

3 parti

  Punctaj

25%

  Ce evalueaza

Trebuie sa dovedesti ca esti capabil sa urmaresti si sa intelegi o serie de materiale vorbite, precum interviuri, discutii si prezentari.

Proba examen: Speaking

  Continut

3 parti

  Punctaj

25%

  Ce evalueaza

Testeaza capacitatea ta de a comunica in mod eficient in situatiile fata in fata. Vei sustine testul de Vorbire cu unul sau cu alti doi candidati.

Continua procesul de inscriere la examen


Inregistrare Candidat / Calendar / Taxe

In pasul urmator vei trece la demararea procesului de inscriere la examenul de limba engleza certificat de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, mai exact vei completa datele personale de identificare ale candidatului. Te rugam citeste si completeaza cu atentie campurile formularului: Inscriere examene.

EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult