Occupational English Test - examen OET autorizat la nivel international, pentru certificarea cunostintelor de limba ENGLEZA in domeniul medical

Testul de limba engleza dedicat profesionistilor din domeniul medical.

Examenul OET este sustinut, in exclusivitate, pentru Romania si Europa de Sud-Est, prin EECentre - European Examinations Centre, Bucuresti. La nivel mondial, testul OET este disponibil in peste 120 de centre din 40 de tari; iar certificarea OET este recunoscuta in: Marea Britanie, Australia, Irlanda, Noua Zeelanda, Dubai, Singapore, Namibia.
OET a fost dezvoltat in 1980 in Australia, la initiativa profesorului Tim McNamara si a echipei sale de la Universitatea din Melbourne, institutie de prestigiu, cu experienta si in dezvoltarea cunoscutului test IELTS. Testul OET si-a pastrat relevanta de-a lungul timpului deoarece a raspuns nevoilor sectorului medical si a fost constant ajustat si adaptat in ultimii 30 de ani. Cercetarea continua, structura testului si actualizarea permanenta reflecta nevoile sectorului medical, in concordanta cu evolutia sa in timp.

Key Facts


  • Format: 4 probe
  • Durata: 160-170 de minute
  • Scor: A-E pentru fiecare proba
  • Profesionisti interesati de OET: asistenta medicala (47%), medicina (23%), medicina dentara (20%), farmacie (6%)

La ce ajuta acest certificat OET?


  • Contribuie la facilitarea accesului la informatie de calitate, in acord cu standardele internationale, si imbunatateste substantial nivelul de comunicare si de intelegere in relatia profesionist-pacient, precum si in relatia dintre profesionisti, in cadrul unei echipe multiculturale.
  • Testul OET (Occupational English Test) evalueaza abilitatile de comunicare in limba engleza ale profesionistilor din domeniul sanatatii, pentru urmatoarele profesii: medicina generala, asistenta medicala, medicina dentara, nutritie, farmacie, fizioterapie, terapie ocupationala, optica medicala, podiatrie, radiografie, patologie de vorbire (logopedie), alte ramuri ale medicinei umane, cat si medicina veterinara.

De ce alegi aceasta certificare?


  • Oportunitati profesionale noi, in context international;
  • Cursuri sau programe profesionale desfasurate in limba engleza;
  • Demonstrarea nivelului de limba engleza;
  • Cunoasterea limbajului specific in domeniul healthcare.

Probe examen


Poti vedea exact ce contine fiecare proba in cele ce urmeaza:

I. Reading

Aceasta proba este alcatuita din trei parti care, in total, dureaza 60 de minute. Subiectele sunt din domeniul medical si includ o serie de documente, proceduri, politici, intrebari cu raspuns scurt etc. Testul este relevant pentru toti profesionistii si testeaza abilitatile acestora de a intelege texte si de a identifica informatii din texte multiple. Proba curpinde si exemple de comunicare dintre doi profesionisti/colegi.

Vezi mai mult »»

Part A:
Conspect - 15 minute.
Presupune testarea capacitatii de a citi rapid textele. In aceasta parte este evaluata abilitatea candidatilor de a identifica si sintetiza informatia din mai multe surse, intr-un mod coerent, extragand doar esentialul. Candidatilor li se cere sa citeasca 3-4 texte scurte, care insumeaza aproximativ 650 de cuvinte, textele fiind referitoare la un singur subiect, si sa completeze cuvintele lipsa in cateva paragrafe (16-20 de cuvinte lipsa).
Part B si C:
Intrebari cu raspunsuri multiple - 45 minute.

Part B:
Presupune testarea capacitatii de a citi rapid textele. In aceasta parte este evaluata abilitatea candidatilor de a identifica si sintetiza informatia din mai multe surse, intr-un mod coerent, extragand doar esentialul.

Part C:
cuprinde doua pasaje lungi de prezentare a unor aspecte din domeniul medical. Aceasta parte evaluaza abilitatea de a intelege atat continutul explicit si implicit, cat si atitudinea sau opinia prezentata intr-un text mai lung. Pentru a putea raspunde corect la intrebarile din aceasta parte candidatilor li se cere sa identifice relatia dintre ideile prezentate la nivel de propozitie in comparatie cu cele prezentate le nivel de paragraf.

Cum este evaluata proba de Reading OET?
Deoarece in Reading Part A candidatilor le este evaluata capacitatea de sinteza si de parcurgere rapida si intelegere a textelor in scopul identificarii de informatii, Part A este o proba cronometrata si toate intrebarile trebuie completate in 15 minute. Proba de Reading Part B si C se concentreaza pe intelegerea unor pasaje mai lungi de text, in toata complexitatea lor. Pentru a trece cu succes aceasta proba candidatii trebuie sa identifice si obiectivul textului si relatia dintre idei.

II. Listening

OET este alcatuita din trei parti care cuprind aproximativ 20-28 de intrebari si dureaza 40-45 de minute. Subiectele sunt de interes general, din domeniul medical, fiind accesibile candidatilor din toate profesiile. Fiecare parte consta in 15 minute de inregistrare, avand pauze care iti permit sa notezi raspunsurile. Se va pune accentul pe o gama larga de accente, in materialul audio, iar materialele se vor orienta mult spre discutiile reale care pot fi purtate in relatia dintre profesionisti/colegi, la locul de munca. Va fi evaluata capacitatea candidatului de a urmari elemente concrete din consultatie si de a intelege discutia. Fiecare inregistrare va fi ascultata o data cu posibilitatea de a nota raspunsurile in timpul ascultarii.

Vezi mai mult »»

Proba de Listening OET are trei parti:

Part A:
- (15 minute): doua consultatii separate intre un profesionist si un pacient. Aceasta parte a probei A evalueaza abilitatea profesionistilor in domeniul medical de a urmari detaliile in timpul unei consultatii. Candidatii vor asculta o conversatie dintre un profesionist si un pacient si vor completa pe foaia de raspunsuri, fiind ghidati de cuvinte-cheie relevante.

Part B:
- (10 minute): sase dialoguri sau monologuri specifice locului de munca. Aceasta parte a probei A evalueaza abilitatea candidatilor de a intelege ceea ce aud, pe o tema din sfera lor profesionala, si de a completa cateva cerinte.

Part C:
(15 minute): doua prezentari lungi sau interviuri cu profesionisti din domeniul medical.

Cum este evaluata proba de Listening OET?
In cadrul probei se evalueaza abilitatile de ascultare si de intelegere, prin intrebari cu raspunsuri multiple si intrebari cu raspunsuri scurte, abilitatea de a asculta si intelege informatii specifice – de exemplu, prin completarea unor fraze, notite, spatii libere etc. Evaluatorii care verifica proba de Listening OET sunt calificati si foarte bine pregatiti. Raspunsurile candidatilor sunt evaluate potrivit unui ghid in care sunt detaliate metoda si criteriile de acordare a punctajului. Materialele care contin raspunsurile sunt notate de evaluatori pregatiti de la Centrul OET. Toate datele sunt verificate de doua ori, pentru un nivel sporit de siguranta.

III. Writing

OET dureaza 45 de minute si are un continut strict medical, adaptat in functie de specialitatea/profilul profesional al fiecarui candidat. Structura probei: Candidatilor li se cere sa scrie o scrisoare medicala: de trimitere, de externare etc. Alaturi de instructiuni, candidatii vor primi material relevant: notite referitoare la caz, alte informatii utile in documentare.

Vezi mai mult »»


Cum este evaluata proba de Writing OET?
Nivelul de performanta al candidatilor este evaluat de cel putin doi evaluatori cu experienta. Ei noteaza independent, fara sa se influenteze unul pe celalalt. Notarea se face in functie de cinci criterii:
1. Indeplinirea generala a cerintei
2. Adaptabilitatea limbajului
3. Intelegere
4. Gramatica si coeziune
5. Abilitati de prezentare – scriere, punctuatie etc.

IV. Speaking

OET se desfasoara individual si dureaza aproximativ 20 de minute. Un candidat ia parte la aceasta proba utilizand materiale specifice fiecarei specialitati/fiecarui profil medical. Aceasta proba implica un joc de rol, in care interlocutorul intra in pielea uni pacient sau a unei persoane care ingrijeste un pacient. Pentru veterinari, interlocutorul joaca rolul unei persoane in grija caruia se afla un animal. Structura probei: In cadrul fiecarui test de Speaking, interlocutorul verifica identitatea si profesia candidatului si incepe printr-o scurta conversatie introductiva, de incalzire, urmata de inceperea jocurilor de rol. Acestea sunt doua la numar si fiecare dureaza cate 5 minute. Candidatul primeste informatii despre jocurile de rol. La proba de Speaking candidatii vor extrage doar subiecte diferite, care nu se vor repeta in cadrul aceleiasi sesiuni. Interlocutorul urmeaza o structura scrisa, astfel incat desfasurarea probei de Speaking sa fie similara de la un candidat la altul.

Vezi mai mult »»


Cum este evaluata proba de Speaking OET?
Intreaga proba de Speaking este inregistrata. Evaluarea candidatului se face pe baza inregistrarii audio. Proba de Speaking OET este notata in mod independent de cel putin doi evaluatori cu pregatire. Niciunul dintre cei doi evaluatori nu stie ce punctaj acorda celalalt, sau ce punctaje a obtinut un candidat la celelalte probe OET. Interlocutorul din timpul testarii nu este deloc implicat in notare. Candidatii care acorda o atentie deosebita detaliilor in timpul jocului de rol si care sunt familiarizati cu toate criteriile de evaluare, au sanse mari sa reuseasca sa isi demonstreze abilitatile. Candidatilor li se recomanda sa ia in considerare ca, in procesul de evaluare a probei de Speaking OET, se tine cont de mai multe criterii principale: eficienta in comunicare, inteligibilitate, fluenta, expresie si bogatie a limbajului. Totodata, vor fi evaluate alte aspecte precum: capacitatea de a construi o legatura in conversatie, intelegerea perspectivei pacientului, structurarea conversatiei, capacitatea de a obtine cat mai multe informatii de la pacient.

Proba examen: Reading

  Continut

3 parti

  Durata

60 de minute

  Ce evalueaza

Abilitatile de a intelege texte si de a identifica informatii din texte multiple. Proba curpinde si exemple de comunicare dintre doi profesionisti/colegi.

Proba examen: Listening

  Continut

3 parti
20-28 de intrebari

  Durata

40-45 de minute

  Ce evalueaza

Capacitatea de a compune si redacta o scrisoare medicala.

Proba examen: Writing

  Continut

1 proba

  Durata

45 de minute

  Ce evalueaza

Capacitatea de a urmari si intelege o serie de materiale audio, precum: interviuri, discutii si prezentari.

Proba examen: Speaking

  Continut

1 proba

  Durata

20 de minute

  Ce evalueaza

Capacitatea de a purta un dialog cu un interlocutor care ia rolul unui pacient sau insotitor.

Continua procesul de inscriere la examen


Inregistrare Candidat / Calendar / Taxe

Informatii complete despre testul OET:

https://www.occupationalenglishtest.org/

EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Vanatorilor, Nr. 1, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact@eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult