CAE

Cambridge English: Advanced (CAE):

Examinarea Cambridge English: Advanced testeaza capacitatea candidatilor care detin competente lingvistice superioare in limba engleza. Considerat a fi cel mai popular examen Cambridge din Romania, CAE (Certificate in Advanced English) este recunoscut si acceptat de universitati de stat si private, ca echivalent al testului de admitere sau al altor examene similare. Absolventii examinarii CAE detin un nivel inalt de cunostinte in limba engleza si au capacitatea de a intelege articole, instructiuni sau anunturi publice, manuale, carti si abilitatea de a compune scrisori cu tematici variate (profesionale, de studiu, timp liber, hobby, calatorie etc). In scala lingvistica europeana: Cadru Comun European de Referinta pentru Limbi a Consiliului Europei, CAE corespunde nivelui C1 din categoria Proficient User. Examenele CAE (Certificate in Advanced English) pot fi sustinute atat in versiunea standard (pe suport de hartie), cat si in versiunea electronica (pe calculator).

Structura examinarilor CAE:

Examinarea implica participarea candidatilor la urmatoarele patru probe:
 • Reading and Use of English (citire si uzante);
 • Writing (scriere);
 • Listening (ascultare);
 • Speaking (proba orala).

Formatul examinarilor CAE:

Tip examinare Reading and Use of English Writing Listening Speaking
CAE 90 minute 90 minute 40 minute 15 minute
In urma examinarii Cambridge English: Advanced candidatii primesc un certificat cu recunoastere internationala, care atesta nivelului cunostintelor acumulate.

Orarul si Taxele examinarilor CAE:

   • Sesiunile CAE deschise de EEC, la fel si taxele de examinare sunt disponibile pe pagina Inscriere.

Resurse dedicate candidatilor:

Acceseaza platforma Cambridge English cu resurse dedicate prgatirii examenelor CAE: clic aici sau bloguleecentre.ro.

Resurse dedicate cadrelor didactice:

EEC va pune la dispozitie resurse, fise de lucru si articole de specialitate dedicate pregatirii candidatilor pentru examenele Cambridge English. Clic aici.

Informatii suplimentare:

    • Pentru informatii suplimentare dedicate examinarilor Cambridge CAE, va sugeram sa vizitati website-ul Cambridge English.
   • Echipa European Examinations Centre va sta la dispozitie pentru mai multe detalii, scrie-ne la contact[@]eecentre.ro.