Testul de limba germana OSD promisiuni pentru viitor si sanse sporite de afirmare prin EECentre

08.04.2019

Testul de limba germana OSD promisiuni pentru viitor si sanse sporite de afirmare prin EECentre

Am scris, in repetate randuri, despre importanta educatiei in limba engleza ca a doua limba, am evidentiat relevanta tot mai sporita a evaluarii lingvistice, ca parte dintr-o cultura globala dinamica, punand aceste informatii in contextul pe care l-am creat, de-a lungul anilor, la EECentre. 


A venit insa momentul sa va impartasesc si alte informatii, de data aceasta, referitoare la educatia in limba germana pentru ca, in cazul in care nu stiati deja, EECentre are in palmares si un test foarte cunoscut de limba germana OSD, a carui popularitate a inceput sa sporeasca in ultimii ani, cererea de examene la centrul nostru aflandu-se in crestere.


Inainte sa intru in detalii despre ce inseamna aceste schimbari pentru dinamica de lucru la EECentre, raspunzand succind la cateva curiozitati care pot aparea din randul publicului interesat de limba germana si de obtinerea unei certificari relevante in acest sens, voi trece in revista cateva lucruri despre limba germana la care, chiar daca nu ne gandim zi de zi, sunt importante in analiza evolutiei interesului pentru aceasta limba.


Limba germana este limba oficiala nu doar in Germania, cat si in Austria, Elvetia, carora li se adauga vorbitorii de pe teritoriul Alsacia-Lorena (Franta), din nordul Italiei, din zona de est a Belgiei, Luxembourg si Liechtenstein.


Totodata, germana este cea de-a doua limba materna cea mai vorbita de pe continentul Europei, dupa limba rusa, fiind si a treia cea mai predata limba straina la nivel mondial. Aproximativ 130 de milioane de persoane vorbesc limba germana, la nivel global, fie ca limba nativa sau ca a doua limba, dupa cum arata datele. Insa cifrele nu se opresc doar la atat, deoarece alte milioane de oameni au invatat sau invata, la un moment dat, limba germana, chiar daca nu la un nivel foarte avansat - mai exact, intre 15-18 milioane de persoane invata limba germana.


Revenind la experienta EECentre cu examenele de limba germana, doar anul trecut au avut loc patru sesiuni mari de testare, la care au participat peste 150 de candidati. Cel mai mare centru de pregatire se afla la Colegiul National Decebal din Deva, cu cele mai ridicate niveluri de cunoastere a limbii - C1, si la Iasi, prin Twinkle Star.


Din observatiile mele asupra modului in care elevii se raporteaza la invatarea limbii germane si, ulterior, la testarea OSD, pot afirma ca exista o ambitie mare si o apetenta pentru performanta.

Sesiunile de testare sunt abordate cu multa emotie si cu o teama de esec, de altfel, constructiva, daca ma gandesc la rezultatele bune ale elevilor - isi doresc foarte mult sa promoveze examenele de testare lingvistica.


Mai mult decat atat, am observat, deaa lungul timpului, reactiile parintilor si ale candidatilor, in momentul in care doresc sa afle rezultatele testelor. De cele mai multe ori, acestea se limiteaza la a intelege daca au promovat sau nu. Aceasta este informatie esentiala pentru ei. Totusi, in ambele cazuri - reusita sau nereusita, consider ca este mai important ca, atat parintii cat si candidatii, sa aiba experienta detaliata a rezultatul pentru fiecare proba. In felul acesta, toti cei implicati pot afla care le sunt punctele forte sau punctele slabe, in procesul de testare. Una este sa treci un examen sau sa il pici, la limita, alta este sa ai rezultate excelente la respectivul examen.


Testele internationale sunt o metoda foarte buna si obiectiva de testare a capacitatile elevilor, mai ales atunci cand acestia sunt mici sau au un nivel elementar/intermediar de limba. Examenele le creeaza un mediu sigur, adaptat nivelului. Acesta este, inclusiv, cazul testului de limba germana OSD. Cunoasterea nivelului actual de limba si a resurselor prin care acesta poate fi imbunatatit este o etapa esentiala si un pas in pregatirea candidatilor pentru viitor: in mare parte, vorbitorii de limba germana castiga cu 20-30% mai bine, fata de colegii lor care nu vorbesc germana, pe piata muncii. Avantajele la angajare sunt mai mari, asa cum este si posibilitatea de a promova.


Asa cum se stie de multi ani, exista o rata mare de emigratie catre Europa de Vest si, in general, pentru a putea sa se integreze pe piata muncii tarilor respective, candidatii au nevoie de atestari lingvistice. Din acest motiv, a crescut si cererea de examene de limba germana pentru adulti, acestia avand nevoie de un certificat lingvistic util in stabilirea contractelor de munca in Austria, Germania, Elvetia.


In prezent, EECentre inregistreaza cea mai mare cerere de examene de limba germana in Deva si Iasi, urmand Bucuresti. Am deschis noi centre de pregatire in Craiova, Constanta si Sibiu si, inca o veste buna, situatia inscrierilor la examene este una pozitiva, ascendenta, pe fondul cresterii cererilor de cursuri de limba germana, dar si a exigentelor parintilor in ceea ce priveste invatarea limbii germane de catre copiii lor. Asta nu poate decat sa ne bucure si va promitem tot mai multe examene de limba germana, la care va asteptam, cu mic, cu mare.

 

European Examinations Centre (EECentre.ro) este o institutie autorizata de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH, OSD (Osterreichisches Sprachdiplom Deutsch), OET (Occupational English Test) si TRINITY College London - sa furnizeze, in Romania, examene de certificare a cunostintelor de limba engleza si limba germana.


Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara. EECentre este un standard de referinta in Romania pentru organizarea examenelor lingvistice internationale.


Stiri · Noutati · Informatii

EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO084 de IDP Education pentru sustinerea de teste IELTS pe calculator - teste internationale de certificare a cunostintelor de limba engleza IELTS Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

9 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

300+

Centre educationale partenere

10.000+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Marasesti, Nr. 32, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact[at]eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru imbunatatirea experientei de navigare. Citeste mai mult