Ce este aplicatia SIMULARE ONLINE EXAMEN CAMBRIDGE?
SIMULARE ONLINE EXAMEN CAMBRIDGE este o platforma electronica, ce poate fi accesata online de catre orice viitor candidat (elev, student, angajat, profesor etc.), care urmeaza sa participe la examenele internationale CAMBRIDGE, ce vor fi sustinute fie pe hartie, fie pe calculator.

Aplicatia este construita special pentru a familiariza candidatii cu formatul oficial al examenelor CAMBRIDGE. Probele, timpul de lucru, complexitatea, dificultatea parametrilor specifici de gramatica si vocabular sunt configurate conform nivelurilor lingvistice. Pe scurt, aplicatia este o simulare a examenului oficial Cambridge.

My B2 English Level
Ce reprezinta nivelul lingvistic B2 conform CEFR?
Cadrul European Comun de Referinta pentru Limbi (CEFR - The Common European Framework of Reference for Languages) este un document publicat de Consiliul Europei, in 2001, care defineste si standardizeaza nivelurile de stapanire a unei limbi straine, in diferite domenii de competenta. Nivelul B2 (sau Upper Intermediate) pe scara europeana CEFR este un nivel mediu de cunoastere a limbii engleze, sau asa numitul utilizator independent. Mai exact, este nivelul imediat premergator nivelului avansat, de nativ.

La nivelul B2 orice persoana (elev, student, angajat) are suficienta fluenta si coerenta in vorbirea limbii engleze, controleaza fluxul ideilor, abordeaza teme complexe, abstracte. Sunt posibile ezitari, pauze pentru punerea in ordine a ideilor, dar si pentru pastrarea firului logic conversational.

In scris, candidatul de B2 controleaza si utilizeaza regulile de baza ale gramaticii si tinde sa foloseasca structuri mai complexe, cu posibile erori. De aceea, este necesar un exercitiu continuu si sustinut de scriere, completat cu feedback din partea profesorilor.

La Listening si Reading, candidatul de B2 are abilitatea de a intelege ideea generala a unui mesaj scris sau vorbit, insa trebuie sa-si antreneze abilitatie pentru a intelege detaliile, sarcasmul, ironia.

Certificatul B2 emis de CAMBRIDGE presupune o buna stapanire a limbii, fluenta si un vocabular bogat si asigura:
 • Pentru elevi: echivalarea probei de limba engleza la examenul Bacalaureat;
 • Pentru studenti: admiterea in cadrul anumitor universitati din strainatate;
 • Pentru angajati: atestarea nivelului minim de limba engleza impus de o buna parte din angajatori.
Cum functioneaza simularea: MY B2 ENGLISH LEVEL?
La nivelul B2, candidatii sunt deja destul de bine familiarizati cu calculatorul, iar aceasta aplicatie de simulare online le este de mare ajutor in parcurgerea facila a probelor acasa, online, pe computer.
Cine sustine simularea: MY B2 ENGLISH LEVEL?
La nivelul B2, candidatii sunt deja destul de bine familiarizati cu calculatorul, iar aceasta aplicatie de simulare online le este de mare ajutor in parcurgerea facila a probelor acasa, online, pe computer.
 • Elevi in clasele VIII - XII (varsta recomandata 14 - 18 ani) care se pregatesc pentru sustinerea bacalaureatului in limba engleza;
 • Studenti care se pregatesc pentru admiterea la universitatile din strainatate cu programe in limba engleza;
 • Adulti care doresc sa se evalueze (de exemplu, daca se pregatesc pentru sustinerea unui interviu in limba engleza pentru obtinerea unui loc de munca in care vor folosi frecvent aceasta limba).
Candidate exam
Care sunt probele simularii: MY B2 ENGLISH LEVEL?
Ca si la examen, simularea online ”My B2 English Level” dedicata nivelului lingvistic B2, are 4 probe:

  Denumire proba

Reading & Use of English*

  Durata

75 min

  Nr. Parti

7

  Nr. intrebari

52

  Denumire Proba

Writing*

  Durata

80 min

  Nr. parti

2

  Denumire Proba

Listening

  Durata

Aprox. 40 de min

  Nr. parti

4

  Nr. intrebari

30

  Denumire Proba

Speaking**

  Durata

Aprox. 14 min

  Nr. parti

4

Probele scrise se pot da in orice ordine doreste elevul, totusi recomandam sustinerea probelor in mod similar sustinerii probelor la examenul oficial (vezi ordine in tabel).
 • E importanta respectarea acestei ordini, in special pentru proba de Listening. La examenul oficial, candidatii sustin Listening-ul dupa aproximativ 3 ore - timp in care au stat concentrati pe primele 2 probe, ceea ce va face dificila concentrarea la Listening.
 • Daca elevul alege sa inceapa cu Listening, probabil va obtine un scor foarte bun, dar nu acesta este scopul acestei simulari, ci tocmai sa se antreneze pentru examenul oficial si sa isi mentina concentrarea la nivel maxim pe toata durata examenului.
* Testul implica si o parte de gramatica, de fapt este o testare a capacitatii elevului de a forma comunicari automate sau language chunks, fara sa le mai proceseze.
Exemplu : adaugarea unei propozitii dupa un anumit verb sau substantiv sau folosirea unei constructii gerundive sau infinitivale dupa anumite verbe sau substantive. Toate aceste automatisme confera discursului fluenta, coerenta si coeziune; atentie la detalii.
**Ulterior sustinerii probelor scrise, elevii vor fi programati in perechi de 2 sau 3 pentru o replicare cat mai fidela a mediului de examen. Proba de speaking va fi o provocare pentru ca presupune: creativitatea, fluenta, discurs logic si coerent, spontaneitate, abordarea unor teme abstracte intr-un timp limitat.
Oportunitati
Studentii sau elevii care ajung la acest nivel pot sustine examene internationale si obtine certificate acceptate de universitatile din strainatate, dovedind un nivel minim de cunoastere a limbii engleze care sa le permita studierea altor discipline prin limba engleza.
In cariera:
Nivelul B2 este cerut si perceput de majoritatea companiilor ca fiind optim pentru a putea opera in limba engleza eficient intr-un mediu international. O persoana care are nivelul B2 pe una sau mai multe competente poate convinge mai usor un angajator si va fi, cu siguranta, mult mai stapan pe dialog.
Studiu in afara tarii:
Aplicatia ”My B2 English Level” ajuta la testarea nivelului limbii engleze pe toate cele 4 competente (citire, ascultare, vorbire, scriere), fiind un instrument foarte util in determinarea nivelului la aceste competente. Foarte rar un utilizator va obtine scoruri egale la toate probele. In general, una sau mai multe dintre abilitati va fi mai bine dezvoltata, in functie de multi factori aparuti in procesul de invatare. De exemplu, daca persoana s-a concentrat mai putin pe scris si mai mult pe vorbit, scorurile vor reflecta aceasta; similar, daca a citit mult mai mult decat a vorbit sau a ascultat.
Care este diferenta intre un test gratuit online si ”My B2 English Level”?
Cu toate ca mediul de internet iti poate oferi multe posibilitati de testare gratuita, in general aceste teste sunt limitate, fie doar la una dintre probe, fie in generarea unui rezultat care nu este neaparat cel corect. O testare completa, pentru toate probele, de genul aplicatiei ”My B2 English Level” va ofera o garantie a calitatii evaluarii tale, precum si detaliile si feedback-ul de care ai nevoie pentru a opri sau continua procesul de invatare, in functie de necesitatile individuale.
De ce sa folosesc aceasta aplicatie?
Deoarece este o investitie in viitor. Indiferent ca vei sustine examenul oficial in format paper-based sau computer-based, aceasta simulare iti este de un real ajutor. Aplicatia este un test computerizat in limba engleza, in mare parte tip grila, care poate fi sustinut din confortul casei. Totul este in limba engleza, inclusiv instructiunile.

Experienta unei simulari contribuie la constructia increderii in sine, vei deveni mai stapan pe tine la examenul oficial, capabil sa rezolvi cu mult mai mare usurinta task-urile probelor, stiind deja „la ce sa te astepti”, dupa o prima verificare riguroasa a bagajului de cunostinte acumulat in limba engleza, prin intermediul sustinerii acestei simulari.
Candidate exam
Ce beneficii obtin daca sustin aceasta simulare?
Afli daca nivelul de limba este suficient de bun pentru a promova examenul oficial.

Antrenezi capacitatea de a ramane concentrat pe toata perioada testarii (durata este identica cu cea a examenului oficial).

Verifici modul de gestionare si dozare a efortului contra-timp, de repartizare a atentiei asupra tuturor cerintelor, astfel incat sa finalizezi testul inaintea expirarii timpului alocat.

Intelegi gradul de dificultate impus nivelului, inainte sa sustii examenul oficial, si te asiguri ca nivelul lingvistic este potrivit. Daca rezultatul obtinut nu este pe masura asteptarilor tale, vei avea suficient timp de exersare si pregatire.

Te familiarizezi cu formatul si conditiile de examen, cu formularea cerintelor si tipologia intrebarilor, dar mai ales, te acomodezi cu task-urile din fiecare parte a examenului.

Obtii un feedback detaliat si personalizat de la un examinator Cambridge, care te va ajuta sa-ti cresti sansele obtinerii unui calificativ superior la examen.

Ai acces imediat la rezultate pentru probele: Reading & Use of English si Listening.

Iesi din zona de confort pe durata probei de Speaking si conversezi cu o persoana necunoscuta.

Care este echipamentul tehnic necesar?
 • Computer (Laptop sau Statie PC);
 • Conexiune stabila la internet (banda internet de min 3Mb/s);
 • Casti audio: pentru proba Listening.
  Poti folosi castile si in timpul celorlalte probe ca sa iti diminueze fundalul sonor din jur/camerele invecinate. Te vor ajuta si la concentrare.
 • Camera video: pentru proba de speaking.
  Activarea camerei video asigura contactul vizual intre profesorul examinator si elev.
 • Conexiune la priza de electricitate.
  Pentru a evita descarcarea bateriei in timpul simularii, se recomanda conectarea la priza electrica a computerului, pe timpul testului.
 • Optional: creion si hartie pentru a-ti nota anumite raspunsuri etc.
 • Nu este necesar sa ai un ceas in incapere, deoarece testul are un ceas digital intern afisat in timp real printr-un cronometru direct in ecranul paginii de aplicatie. In functie de acest *timer vei incepe si finaliza fiecare proba scrisa.

*Recomandare: acorda-ti 10 minute de pauza intre probe.
Cum folosesc SIMULARE ONLINE CAMBRIDGE?
Pentru accesarea aplicatiei, foloseste browser-ele de internet: GOOGLE CHROME sau MICROSOFT EDGE (aplicatia nu functioneaza pe: Safari, Firefox).
 • Accesezi butonul: Inscrie-te la Simulare;
 • Completezi: formularul de inscriere;
 • Alegi: nivel preferat de simulare;
 • Platesti taxa 85 lei: ONLINE cu cardul;
 • Primesti pe email-ul cu care te inscrii:
    » Link-ul pentru accesarea Platformei de Simulare;
    » COD UNIC de SIMULARE (ex. cod: EECN62JGWPXAAXROWJWKMRXFCE);
 • Deschizi Inbox-ul contului tau de email (completat in formularul de inscriere);
 • Citesti complet email-ul primit de la EECentre;
 • Accesezi Platforma de Simulare din link-ul primit si:
    » Creezi *cont de user (cu care te loghezi);
    » Introduci codul unic de simulare;
    » Dai startul simularii online;
 • Primesti rezultatul.

*Recomandare: noteaza user name si parola separat pe o foaie de hartie. Iti vor fi necesare ulterior, pentru: sustinerea probelor in zile diferite, aflarea rezultatului etc.
Welcome to Your Future
Ce se intampla daca parasesc aplicatia in timpul simularii (din diferite motive)?
 • Daca echipamentul tehnic (laptop, casti, mouse etc.) sufera vreo defectiune, se inchide aplicatia, apoi te loghezi si reiei testul de unde l-ai lasat (candidatul poate relua activitatea de la timpul ramas inainte de incident).
 • Daca parasesti aplicatia la momentul XX:00, iar apoi te reloghezi si intri in aceeasi proba la care lucrai anterior, timer-ul iti va indica XX:10 (primesti 10 secunde in plus);
 • Pauzele intre probe si le stabileste fiecare candidat, in mod independent.
 • Recomandam sa respecti pauzele cat mai scurte pentru a-ti creea un mediu de examen cat mai fidel.
Cum se obtin raspunsurile probelor si rezultatul final al simularii?
Aplicatia SIMULARE ONLINE EXAMEN CAMBRIDGE este construita inteligent, astfel incat vei obtine:
  Rezultate instant: dupa sustinerea probelor READING & USE of ENGLISH si LISTENING. Rezultatul este afisat in procent si numar de raspunsuri corecte + feedback: daca vei promova examenul / esti la limita / trebuie sa mai lucrezi pentru a-ti imbunatati abilitatile specifice probei.
  Feedback in 48 ore: dupa sustinerea probelor WRITING si SPEAKING. Feedback-ul este dedicat si personalizat pentru fiecare participant si va exemplifica structurile bune sau structurile de imbunatatit.

Bine de Retinut:
 • Desi stim ca vei dori sa cunosti exact unde ai gresit, din experienta noastra, atunci cand iti aratam greseala punctuala, va urma sa te concentrezi doar pe acea greseala, pe rectificarea acesteia si aici vei incheia efortul pregatirii.
 • De aceea feedbackul pentru probele READING & USE of ENGLISH si LISTENING este redat procentual/numar de puncte; tocmai pentru a te incuraja sa imbunatatesti abilitatile generale (si nu punctuale) de citit sau ascultat, pentru a-ti putea creste sansele sa raspunzi corect la cat mai multe viitoare intrebari.
 • Odata ce primesti feedback pe fiecare proba in parte, vei primi si un feedback general: de imbunatatit, la limita sau bine (in need of improvement, borderline, on track).
Cand sustin simularea online Cambridge?

Simularea poate fi sustinuta oricand intr-un termen maxim 30 zile calendaristice de la data achizitionarii. Functioneaza 24/24h, 7/7 zile.

Pentru un rezultat optim, este bine sa iti aloci cateva ore si sa lucrezi sectiunile toate odata, una dupa cealalta, in aceeasi zi, desi este valabila si optiunea de a intrerupe testul oricand doresti. Cu cat faci mai multe pauze in timpul testului, cu atat se pierde din relevanta rezultatului.

CODUL unic primit de candidat pe email asigura logarea in platforma aplicatiei (codul este generat in format de genul: EECN62JGWPXAAXROWJWKMRXFCE). Acest COD este transmisibil, in sensul ca il poti oferi altei persoane pentru a-si activa si sustine simularea, insa probele pot fi sustinute doar o singura data. Asadar, cu acelasi COD nu se pot sustine mai multe simulari.

CODUL are valabilitate 30 de zile, dupa aceasta perioada codul devine inactiv.
Candidate IELTS exam

EECentre este un standard de referinta in Romania
pentru organizarea examenelor lingvistice internationaleEUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO050 de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat ROU002 de Österreichisches Sprachdiplom Deutsch-ÖSD (Austria) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba germana, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO65151 de Trinity College London (UK) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza, in Romania.


EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE - EECentre este centru oficial autorizat RO001 de OCCUPATIONAL ENGLISH TEST-OET (Australia) pentru sustinerea examenelor de certificare a cunostintelor de limba engleza medicala, in Romania si sud-estul Europei.Din primavara anului 2018, EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE (EECentre) functioneaza in Romania ca: AUTHORISED PLATINIUM EXAM CENTRE - titulatura oferita de CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH (UK), in semn de recunoastere a indeplinirii criteriilor functionale: livrarea de examene de limba engleza la standarde internationale, servicii de excelenta oferite clientilor, parteneriate durabile realizate cu centrele din tara.


    What our customers say

3 tari

Reprezentare functionala

8 ani

Examinari lingvistice autorizate

75+ orase

Prezenta teritoriala

270+

Centre educationale partenere

9700+

Sesiuni examene

100

   

Experiente de calitate

Newsletter

Inspira-te cu noutati

Contact

Comunicam offline & online

Feedback

Impartaseste-ne opinia

Reclamatie

Ce putem face mai bine?CONTACT
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Bucuresti, Romania
Str. Sfintii Voievozi, Nr. 65, Cladirea JUPITER HOUSE (parter) Sector 1, Bucuresti, 010965, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre – Deva, Romania
Strada Marasesti, Nr. 32, oras Deva Judet Hunedoara, 330041, Romania
simbollogoeecentre
EUROPEAN EXAMINATIONS CENTRE
EECentre - Chisinau, Rep. Moldova
Strada Vlaicu Parcalab, Nr. 52A, Chisinau, MD-2012, Republica Moldova

Email: contact[at]eecentre.ro
Orar: Luni-Vineri | 10:00-18:00
x
Bine ai venit in website-ul centrului de examinare lingvistica: European Examinations Centre - EECentre. Platforma foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta de navigare. Citeste mai mult