Procedura inscriere

Procedura inscriere

Prezentul REGULAMENT se aplica atat candidatilor individuali, cat si institutiilor/scolilor care gazduiesc/inscriu candidati la examinarile furnizate de EEC Romania. Inaintea inscrierii la examen, prezentul REGULAMENT este citit, insusit si aplicat, atat de candidati, cat si de coordonatorii institutiilor/scolilor.

Durata examenelor

REGULAMENT

 

Art. 1) Alocarea si repartizarea candidaților

Alocarea se realizeaza in ordinea inscrierii (“primul venit = primul inscris”) generata prin intermediul programului computerizat de examinare Cambridge/ÖSD. Repartizarea pe sali si programarea candidatilor la proba orala sunt generate automat, in functie de numarul de identificare, distribuit fiecarui candidat prin programul computerizat de inscriere.

Art. 2) Taxa de examinare

Taxa pentru participarea candidatului la examen se achita in lei. Taxa de examinare se achită prin transfer bancar sau depunere numerar in contul mentionat in emailul de confirmare a inscrierii la examen. La completarea documentului de plată, în secţiunea “reprezentând” scrieţi: “Nume şi prenume candidat / Nume examen”. După efectuarea plăţii se trimite doavada platii (pana la data limita de inscriere) pe email, la adresa: contact@EECentre.ro. Prin achitarea taxei de examen, candidatul declară că a luat la cunoştinţă şi acceptă termenii şi condiţiile examenului.

Art. 3) Inscrierea

Se opereaza inscrierea la examen, astfel:
 1. Selectati examenul.
 2. Cititi cu atentie si completati cu datele solicitate toate campurile existente in pagina. Inainte sa treceti la urmatoarea pagina, verificati si corectati (daca este cazul) datele editate. Aceste informatii sunt necesare la buna procesare a inscrierii si interactiunii intre candidat si centrul EEC. Scrieti numele complet, verificati daca ati introdus correct adresa de e-mail.
 3. Centrul EEC proceseaza inscrierea fiecarui candidat si transmite pe e-mail: atat confirmarea oficiala a inscrierii, cat si coordonatele administrative ale examinarii (zile examinare, orar examen, sala, locatie, adresa, detalii referitoare la plata taxei etc).
 4. Imediat dupa efectuarea inscrierii on-line, candidatul va primi un e-mail de confirmare a inscrierii. Acest e-mail contine detalii cu privire la examenul ales si instructiunile de plata.
 5. Daca dupa 2 zile de la inscrierea on-line candidatul nu primeste confirmarea pe email, este rugat sa contacteze centrul EEC. Candidatul se asigura ca: EECentre.ro si CambridgeEnglish.org sunt adaugate la lista expeditorilor de incredere (in contul de e-mail) pentru a evita confuzia cu mesajele spam.
 • După finalizarea inscrierii nu se accepta transferul candidatului la alt centru, la alta sesiune de examinare, la alt nivel, la alt candidat. Inscrierea este valida in momentul in care centrul EEC a primit pe email formularul de inscriere si dovada achitarii taxei de examen.

Art. 4) Inscriere dupa data limita

nscrierea dupa data limita este posibila numai in limita locurilor disponibile si numai pentru sesiunile Paper-Based. Taxa suplimentara suplimentare este in cuantum de 300 lei. Pentru verificarea locurilor disponibile si cunoasterea informatiilor aferente acestei situatii, va rugam sa contactati centrul de examinare EEC.

Art. 5) Conditii speciale de examinare:

Inaintea demararii procedurii de inscriere, persoanele cu dezabilitati ori nevoi speciale, sunt rugate sa solicitate aprobarea centrului European Examinations Centre. Este obligatoriu sa anuntati daca aveti nevoie de conditii speciale de sustinere al examenului la momentul inscrierii, pentru a solicita aprobarea Cambridge/ÖSD si a face toate demersurile necesare. Documentele care sustin conditiile speciale au o vechime de maxim 2 ani (de la eliberare) si sunt expediate centrului EEC prin e-mail. In acest caz, inscrierea la examen se face doar pana la data limita publicata.

Art. 6) Date de examinare:

Pe parcursul intregului an, European Examinations Centre organizeaza examene de certificare a cunostintelor de limbi straine, pentru grupuri de minim 15 candidati pe nivel. Candidatii provin fie din aceeasi unitate de invatamant, fie din mai multe institutii/scoli. In cazul in care nu este intrunit minimul de 15 candidati/nivel, examenul nu se sustine, iar persoanelor inscrise li se returneaza taxa. 6.1. Data de examinare pentru proba scrisa este stabilita de catre Cambridge/ÖSD si este fixa. 6.2. Data de examinare la proba orala se stabileste: fie in aceeasi zi cu proba scrisa, fie cu 1 saptamana inainte/dupa proba scrisa. Candidatii care lipsesc de la sustinerea unei probe vor fi notati ca absenti. Pentru a primi rezultatul final, candidatul sustine toate probele examinarii. Nu sunt acordate rezultate partiale.

Art. 7) Proba de examinare scrisa:

Lista candidaților cu repartizarea pe sali se afiseaza la locul de desfasurarea al examenului, in dimineata zilei respective. Pentru orice intrebari suplimentare/reclamatii, va rugam sa contactați un supraveghetor ori un reprezentant EEC, imediat după finalizarea examinarii. Orice sesizari exprimate ulterior, nu sunt luate in considerare.

Art. 8) Proba de examinare orală:

Programarea candidaților la proba de examinare orala se afisează dupa finalizarea examinarii scrise. Pentru orice intrebari suplimentare/reclamatii, va rugam sa contactați un supraveghetor sau un reprezentant EEC, imediat dupa finalizarea examinarii. Orice reclamatii exprimate ulterior, nu sunt luate in considerare.

Art. 9) Programari:

Cu o saptamana inaintea examenului, atat candidatii individuali, cat si institutiile/scolile, primesc pe email: detaliile administrative ale examenului (orar de examen, locatie, alte cerinte). Coordonatorii institutiilor/scolilor sunt responsabili de oferirea acestor detalii catre candidatii lor. Candidatii trebuie sa ajunga in locatia sustinerii examenului in timp util, conform detaliilor informate. Candidatii care ajung dupa inceperea probelor scrise, nu sunt acceptati in sala de examen. Programul probei orale este afişat după finalizarea examenului scris. Pentru candidatul intarziat la proba orala, EEC va face toate demersurile reprogramarii sale, insa centrul nu este obligat sa ofere o reprogramare.

Art. 10) Locatia examenului:

Candidatii sunt informati prin email despre coordonatele locatiei (localitate, adresa, sala, orar etc) cu o saptamana inaintea examenului.

Art. 11) Eligibilitate:

Examenele Cambridge/ÖSD pot fi sustinute de orice persona, indiferent de varsta sau nationalitate, dar sunt special create pentru vorbitorii nenativi de limba engleza. La cererea organizatorilor, candidatii prezinta actul personal de identitate (cu fotografie si in termen de valabilitate), la orice examen si in orice moment al desfasurarii acestuia.

Art. 12) Fotografia din data examenului:

In conformitate cu prevederile regulamentului Cambridge English Language Assessement (CELA), incepand din iulie 2012, candidatii la examenele Cambridge sunt fotografiati in ziua sustinerii examenelor (probe scrise si/sau orale). Procedura de inscriere la examen reprezinta consimtamantul personal al fiecarui candidat cu privire la fotografierea in data examenului. Aceasta regula se aplica tuturor candidatilor. Nu se supun acestei reguli candidatii inscrisi la examenele YLE / ‘for Schools’ si ÖSD.

Art. 13) Rezultate:

 • Pentru examene Cambridge candidații pot accesa online rezultatele la aproximativ șase săptămâni din data examenului. Rezultatele se gasesc aici: http://www.CambridgeESOL-results.org. Candidatii primesc un document ce contine un numar de identificare personalizat, un numar secret, instructiuni precum si data exacta la care se vor afisa rezultatele. Acest document este trimis automat de către Cambridge pe adresa de e-mail comunicată la înscriere.
 • Pentru examenele ÖSD candidatii vor primi direct certificatele in aproximativ sase saptamani de la sustinearea examenului.
 • EECentre nu este responsabil pentru eliberarea cu întârziere a rezultatelor sau a certificatelor Cambridge/ÖSD

Art. 14) Certificate:

Candidatii primesc un e-mail de informare imediat ce ajung certificatele la centrul EEC. Candidatii au posibilitatea sa opteze pentru ridicarea certififcatului de la sediul EEC sau sa le fie expediat prin curier. In cel de-al doilea caz, costul expeditiei este suportat de catre candidat.
 • Certificatele pentru examenele ‘paper-based’ sunt emise la aproximativ 8 saptamani de la susținerea examenelor.
 • Certificatele pentru examenele ‘computer-based’ sunt emise la aproximativ 6 saptamani de la susținerea examenelor.
 • Certificatele in original, se predau candidatului in mod personal, prin semnarea documentului de predare-primire.
 • In cazuri exceptionale, in baza unei cereri depuse la European Examinations Centre, certificatele in original sunt expediate catre candidati. Costurile expedierii sunt suportate in intregime de catre candidat.

Art. 15) Anularea inscrierii la examen. Rambursare taxa.

 • Anularea inscrierii la examen, după expirarea perioadei de inregistrare, este acceptata numai din motive medicale. Nu se accepta cereri de rambursari ale taxei pentru nici un alt motiv (ex: suprapunere de date cu alte examene, absenta la una din probele examenului, planuri de calatorie inopinate, etc).
 • Sunt luate in considerare doar cererile formulate si depuse pana la data limita de inscriere. Documentatia de anulare a inscrierii la examen contine:
adeverinta medicala in original emisa (semnata si parafata) de medicul specialist / familie, care face dovada diagnosticului medical, ce impiedica prezenta candidatului la examen; cerere scrisa catre European Examinations Centre prin care se solicita si se motiveaza retragerea de la examinare. In cazul aprobarii cererii, candidatului i se ramburseaza taxa de examen mai putin taxa administrativa EEC.
 • Anularea inscrierii la examen, dupa expirarea perioadei de inregistrare, nu este acceptata pentru nici un alt motiv (ex: suprapunere date examen). Taxa de examinare nu se ramburseaza candidatului.

Art. 16) Contestatii

Contestatiile sunt acceptate conform procedurii specificate in email, acestea pot fi despuse in termen de 15 zile de la aflarea rezultatului. Exista doua etape:
 • Stage 1 - A full clerical recheck. Se verifica notele de la toate sectiunile de examen, daca s-au adunat correct punctele si se mai recalculeaza nota finala. In aceasta etapa nu vor fi recorectate raspunsurile la examen.
 • Stage 2 - A full re-mark of all papers. Daca nu sunteti multumiti de rezultatul Stage I, un examinator va recorecta toate raspunsurile la examen.
Pentru Stage 1 taxa este 200 lei, iar pentru Stage 2 taxa este 550 lei si presupune sa parcurgeti Stage 1. Se intampla extrem de rar ca astfel de cereri sa duca la modificari majore ale punctajului final, din urmatoarele motive: lucrarile sunt corectate 2 ori: manual si electronic; lucrările alocate examinatorilor sunt corectate de 2 ori; in cazul in care nota este apropiata de limita, lucrarea este corectata de 4 ori.

Art. 17) Relocare

Dupa inscriere, nu se accepta relocarea candidatului astfel:

de la un centru de examinare catre alt centru de examinare,

de la o sesiune de examinare la o alta sesiune de examinare,

de la un nivel de examen la alt nivel de examen,

de la un candidat catre alt candidat.

Art. 18) Contact EEC

Pentru informatii suplimentare privind examinarile in varianta Paper Based sau in varianta Computer Based, va invitam sa vizitati website-ul: www.eecentre.ro. Pentru intrebari suplimentare (procedura de inscriere, plata taxei, sustinerea examenelor, coordinate de organizare, programare orar, eliberare certificate, contestatii etc.), va asiguram de intreaga noastra disponibilitate. Va rugam sa contactati reprezentantii European Examinations Centre: prin email la adresa: contact@eecentre.ro; prin telefon la numerele:  0723.24.64.38. Descarcati regulamentul de participare la examenele EEC.