KET

Cambridge English: Key (KET)

Cambridge English: Key (KET) testeaza capacitatea candidatului de a se exprima in situatii cotidiene uzuale si de a intelege informatii scurte si texte simple. Examenul KET este recomandat elevilor in jurul varstei de 13 ani, care detin un nivel elementar de cunoastere a limbii engleze si sunt capabili sa inteleaga ideile principale din texte simple, sa comunice in situatii familiare si sa poarte conversatii simple, pe teme uzuale. Candidatii care au sustinut examenul KET/KET for Schools si au obtinut calificativele: Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass, isi pot echivala proba la limba engleza pentru admiterea in clasa a IX-a cu engleza intensiv. Mai multe detalii aici. In scala lingvistica europeana: Cadru Comun European de Referinta pentru Limbi a Consiliului Europei, examinarea Cambridge in limba engleza KET corespunde nivelui A2 din categoria Basic User.

KET sau KET for schools?

Continutul si abordarea probelor in examenul KET for Schools fac referire la experienta si interesele elevilor din ciclul gimnazial. Examenele KET si KET for Schools se desfasoara identic si testeaza acelasi nivel al cunostintelor de limba engleza. Testarile pot fi sustinute atat in versiunea standard (pe suport de hartie), cat si in versiunea electronica (pe calculator).

Structura examinarilor KET si KET for schools:

Examinarile Cambridge in limba engleza KET si KET for Schools presupun participarea candidatilor la urmatoarele trei probe, bazate pe activitati de tip:
  • Reading & Writing (citire si compunere);
  • Listening (ascultare);
  • Speaking (proba orala).

Formatul examinarilor KET:

Tip examinare Listening Reading & Writing Speaking
KET 30 minute 70 minutes 8-10 minute
KET for Schools 30 minute 70 minutes 8-10 minute
In urma examinarii Cambridge English: Key, fiecare candidat primeste un certificat cu recunoastere internationala, care atesta nivelului cunostintelor acumulate.

Orarul si Taxele examinarilor KET:

    • Sesiunile KET/KET for Schools deschise de EEC, la fel si taxele de examinare sunt disponibile pe pagina Inscriere.
 

Resurse dedicate candidatilor:

Acceseaza platforma Cambridge English cu resurse dedicate prgatirii examenelor KET: clic aici sau bloguleecentre.ro.

Resurse dedicate cadrelor didactice:

EEC va pune la dispozitie resurse, fise de lucru si articole de specialitate dedicate pregatirii candidatilor pentru examenele Cambridge English. Clic aici.

Informatii suplimentare:

    • Pentru informatii suplimentare dedicate examinarilor Cambridge KET, va sugeram sa vizitati website-ul Cambridge English.
  • Echipa European Examinations Centre va sta la dispozitie pentru mai multe detalii, scrie-ne la contact[@]eecentre.ro.