CPE

Cambridge English: Proficiency (CPE)

Cambridge English: Proficiency este cel mai inalt atestat de cunoastere a limbii engleze si se adreseaza candidatilor aflati la un nivel avansat, acela al unui vorbitor nativ. Considerata ca o dovada de excelenta, certificarea CPE este acceptata la nivel global pentru admitere in universitati, colegii si institutii de invatamant, precum si in organizatii si asociatii profesionale din intreaga lume. Pregatirea pentru CPE (Certificate of Proficiency in English) asigura succesul candidatilor in exercitarea abilitatilor lingvistice pe plan educational, personal si profesional, in tarile vorbitoare de engleza. In scala lingvistica europeana: Cadru Comun European de Referinta pentru Limbi a Consiliului Europei, examinarea CPE este corespondenta nivelui C2 din categoria Proficient User. Examenele CPE (Certificate of Proficiency in English) pot fi sustinute atat in versiunea standard (pe suport de hartie), cat si in versiunea electronica (pe calculator).

Structura examinarilor CPE:

Examinarile Cambridge English: Proficiency implica participarea candidatilor la urmatoarele patru probe:
  • Reading & Use of English (citire si uzante);
  • Writing (scriere);
  • Listening (ascultare);
  • Speaking (proba orala).

Formatul examinarilor CPE:

Tip examinare Reading & Use of English Writing Listening Speaking
CPE 90 minute 90 minute 40 minute 16 minute
In urma examinarii Cambridge English: Proficiency candidatii primesc un certificat cu recunoastere internationala, care atesta nivelul exceptional al cunostintelor de limba engleza. CPE = un certificat cu posibilitati infinite.

Orarul si Taxele examinarilor CPE:

    • Sesiunile CPE deschise de EEC, la fel si taxele de examinare sunt disponibile pe pagina Inscriere.

Resurse dedicate candidatilor:

Acceseaza platforma Cambridge English cu resurse dedicate prgatirii examenelor CPE: clic aici sau bloguleecentre.ro.

Resurse dedicate cadrelor didactice:

EEC va pune la dispozitie resurse, fise de lucru si articole de specialitate dedicate pregatirii candidatilor pentru examenele Cambridge English. Clic aici.

Informatii suplimentare:

    • Pentru informatii suplimentare dedicate examinarilor Cambridge in limba engleza CPE, va sugeram sa vizitati website-ul Cambridge English.
  • Echipa European Examinations Centre va sta la dispozitie pentru mai multe detalii, scrie-ne la contact[@]eecentre.ro.