Admiterea in clasa a IX-a a inceput deja! Certificatul Cambridge echivaleaza proba la limba engleza

Știri și noutăți

Lumea se schimbă constant. Informează-te în legătură cu lucrurile care îți influențează viața.

eecentre admitere clasa aIX-aAdmiterea in clasa a IX-a a inceput deja! Certificatul Cambridge echivaleaza proba la limba engleza

Pentru al doilea an scolar consecutiv, viitorii liceeni care sustin admiterea in clasele cu program intensiv, isi pot echivala proba la limba engleza cu certificatul Cambridge English Key sau Cambridge English Preliminary.   Numai in anul 2014, conform statisticilor realizate de European Examinations Centre, aproximativ 87% dintre elevi au ales sa sustina un examen Cambridge pentru a nu mai trece prin emotiile probei de admitere, ceilalti sustinand examenul 'preventiv' sau pentru a-si consolida in mod sistematic cunostintele de limba engleza.   Anul acesta, centrul EEC se asteapta la o crestere semnificativa a procentului, majoritatea elevilor dorind sa isi asigure din timp locul la clasa dorita.   Iata care sunt examenele Cambridge recunoscute de Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice pentru admiterea în clasa a IX-a intensiv engleza:  
Examen Abreviere Calificativ/PunctajMinim necesar pentru recunoaștere și echivalare Nivel (conformCEFR)
Cambridge English:KEY (KET) KET/KET for Schools  Pass with Distinction/Pass with Merit/Pass A2
Cambridge English:Preliminary (PET) PET/PET for Schools  Pass with Distinction/Pass with Merit/Pass B1
  Citeste mai mult aici: adev.ro/nbztz6 Pentru a fi la curent cu noutatile legate de examenul Cambridge, urmareste site-ul oficial www.eecentre.ro si pagina oficiala de facebook: www.facebook.com/eecentre.ro.